Μύθοι που διεγείρουν τους πελάτες μακριά από το SIP

Η επένδυση είναι ο καλύτερος τρόπος για να συγκεντρώσετε χρήματα για μια βροχερή μέρα και το αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να θεωρηθεί ως ο μοναδικός προορισμός για την απλοποίηση όλων των επενδυτικών σας δουλειών. Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τρόποι μέσω των οποίων κάποιος μπορεί να βάλει τα χρήματα που κέρδισε με κόπο σε ένα πρόγραμμα, δηλαδή το SIP και το Εφάπαξ. Το SIP μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς, καθώς είναι μία από τις δύο μεθόδους επένδυσης σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Είναι ένας τακτοποιημένος επενδυτικός μηχανισμός που επιτρέπει στους επενδυτές να υιοθετήσουν μια αργή αλλά συνεπή πορεία μετατροπής των αποταμιεύσεών τους σε επενδύσεις. Καθώς είναι απαραίτητο να επιλέξετε ένα κατάλληλο σχέδιο για επένδυση, είναι εξίσου σημαντικό καθήκον να κατανοήσετε τις ιδέες του SIP πριν ξεκινήσετε την επένδυσή σας.

Λόγω της άγνοιας και της έλλειψης χρόνου από το πολυάσχολο πρόγραμμα, οι άνθρωποι τείνουν να κάνουν λάθη ενώ επιλέγουν τις επενδυτικές τους μεθοδολογίες. Υπάρχουν μερικά κοινά λάθη που διαπράττουν οι επενδυτές, εν αγνοία τους. Έτσι, για να επενδύσετε και να κερδίσετε από αυτό, πρέπει να αποφύγετε τις παρακάτω παρανοήσεις.

Μύθος 1: Το SIP διευκολύνει τις πενιχρές επενδύσεις

Υπάρχει ένας μύθος που επικρατεί στο μυαλό των επενδυτών ότι το SIP κυκλοφόρησε απλώς για να διευκολύνει εκείνους τους πελάτες που θέλουν να επενδύουν μικρά ποσά μηνιαίως και δεν είναι κατάλληλο για εκείνους που σκοπεύουν να βάζουν ένα σχετικά μεγαλύτερο ποσό σε τακτική βάση.

Πραγματικότητα: Το SIP είναι ένα συνολικό σχέδιο που απλοποιεί τις επενδυτικές απαιτήσεις όλων των πελατών, είτε το ποσό που θα επενδυθεί είναι μεγάλο είτε μικρό. Κάθε πελάτης έχει την ελευθερία να επιλέξει ένα ποσό για επένδυση με συνέπεια για μια καθορισμένη χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, ένας πελάτης είναι ελεύθερος να αναλάβει ένα ποσό τόσο χαμηλό όσο Rs. 1000 και μέχρι Rs. 50.000 ανάλογα με την οικονομική τιμή.

Μύθος 2: Το SIP δεν φιλοξενεί το πλεόνασμα

Μόλις ένας πελάτης ξεκινήσει ένα πρόγραμμα SIP, τότε δεν μπορεί να αναπτύξει ένα πλεονάζον ποσό, εάν υπάρχει. Οι επενδυτές έχουν την αντίληψη ότι εάν αναλάβουν ένα SIP με ένα συγκεκριμένο ποσό, τότε δεν είναι επιλέξιμοι να βάλουν ένα επιπλέον ποσό σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή.

Πραγματικότητα: Η SIP προσφέρει τη δυνατότητα ανανέωσης στους πελάτες της. Αυτό σημαίνει ότι ένας πελάτης απολαμβάνει την ελευθερία να επενδύσει ένα επιπλέον ποσό μαζί με το ποσό της κανονικής δόσης. Για παράδειγμα, εάν ένας πελάτης έχει επιλέξει ένα πρόγραμμα SIP Rs. 3000 το μήνα και σε έναν συγκεκριμένο μήνα έχει επιπλέον Rs. 6000 που είναι αχρησιμοποίητο, τότε είναι ελεύθερος να το παρκάρει στον λογαριασμό του SIP.

Μύθος 3: Το SIP είναι σύστημα αμοιβαίων κεφαλαίων

Λόγω της σύγκρισης του με άλλες τραπεζικές καταθέσεις όπως το RD, το SIP θεωρείται ως ένα από τα σχέδια και όχι ως μέθοδος που βοηθά στην τοποθέτηση χρημάτων σε αμοιβαία κεφάλαια. Οι επενδυτές έχουν την ιδέα ότι τοποθετούν τα χρήματά τους στο SIP και όχι μέσω αυτού.

Πραγματικότητα: Είναι επενδυτική μέθοδος και όχι σχέδιο. Η SIP λειτουργεί ως ταχυδρόμος που μεταφέρει τα χρήματα των πελατών της στο σύστημα που έχουν επιλέξει στο παρελθόν. Αυτό σημαίνει ότι είναι απλώς ο μεταφορέας που διευκολύνει το έργο των επενδυτών καθώς και των εταιρειών αμοιβαίων κεφαλαίων.

Μύθος 4: Το SIP πρέπει να ξεκινήσει στο Bullish Market

Οι πελάτες πιστεύουν ότι η καλύτερη στιγμή για να πραγματοποιηθεί ένα SIP είναι όταν η αγορά έχει ανοδική τάση. Πιστεύουν ότι μια ανερχόμενη αγορά θα προσφέρει καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη εποχή.

Πραγματικότητα: Είναι αλήθεια ότι το SIP παρέχει μια διευκόλυνση για να εκμεταλλευτείτε τις ανοδικές καθώς και τις πτωτικές συνθήκες της αγοράς. Ένας πελάτης μπορεί να αρχίσει να επενδύει όπως και όποτε θέλει. Οι επενδυτές δεν χρειάζεται να περιμένουν μια συγκεκριμένη κατάσταση της αγοράς για να ξεκινήσουν την επενδυτική διαδικασία. Το SIP αποδίδει μια μέση απόδοση για παρατεταμένη χρονική περίοδο, επιτρέποντας στον πελάτη να συνεχίσει να επενδύει είτε η αγορά είναι χαμηλή είτε υψηλή.

Μύθος 5: Το SIP μπορεί να ληφθεί μόνο για μερικά προγράμματα

Οι πελάτες πιστεύουν ότι το SIP είναι διαθέσιμο για μια χούφτα προγράμματα. Οι φορολογούμενοι, τα ρευστά κεφάλαια κ.λπ. δεν επιτρέπουν στους πελάτες να επιλέξουν το SIP ως επενδυτικό τους μηχανισμό. Αυτή η λανθασμένη αντίληψη έχει τονώσει τους πελάτες να απομακρυνθούν από ορισμένα από εκείνα τα προγράμματα που είναι ικανά να παρέχουν παραγωγικές αποδόσεις.

Πραγματικότητα: Το SIP είναι μια τεχνική που είναι διαθέσιμη για κάθε σχήμα που λειτουργεί στο πλαίσιο των αμοιβαίων κεφαλαίων. Όλα τα κλειστά σχέδια επιτρέπουν τη χρήση του SIP για την πραγματοποίηση μιας τακτικής επένδυσης.

Συμπερασματικά, οι πελάτες θα πρέπει να απαλλαγούν από τις παρανοήσεις που συνδέονται με το SIP, έτσι ώστε να αποκομίσουν ωφέλιμο όφελος από την επένδυση.

Σχολιάστε