Μπορεί ο κολλοειδής άργυρος ή ο κολλοειδής χρυσός να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση;

Το κολλοειδές ασήμι και ο κολλοειδής χρυσός δεν έχουν τοξικότητα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κάθε άτομο μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα συμπληρώματα για τη γενική υγεία του σώματος. Ενήλικες, άτομα που παίρνουν ναρκωτικά, ακόμη και παιδιά μπορούν να τα πάρουν. Οι γυναίκες που είναι έγκυες ή γυναίκες που θηλάζουν έχουν επίσης χρησιμοποιήσει αυτά τα συμπληρώματα χωρίς παρενέργειες. Ωστόσο, δεν πρέπει να χρησιμοποιούν περισσότερη ποσότητα κολλοειδούς αργύρου από τη συνιστώμενη ποσότητα.

Τα συμπληρώματα κολλοειδούς αργύρου λαμβάνονται ως θεραπεία για πολλά ζητήματα που σχετίζονται με την υγεία, όπως αλλεργίες, μόλυνση της ουροδόχου κύστης, χολέρα, μυκητιασικές λοιμώξεις, τερηδόνα, ιογενείς λοιμώξεις, μολύνσεις ζύμης και πολλά άλλα. Ο μόνος λόγος χρήσης του είναι ότι δεν είναι τοξικό και βοηθά στην εξάλειψη των μονοκυτταρικών οργανισμών που προκαλούν ασθένειες. Βοηθά στην ενίσχυση του ανθρώπινου ανοσοποιητικού συστήματος.

Η αλλεργία στα μέταλλα λόγω της χρήσης κοσμημάτων, το τρύπημα σώματος είναι κοινό σε πολλούς άνδρες και γυναίκες. Αυτά τα μέταλλα περιλαμβάνουν νικέλιο, κοβάλτιο κ.λπ. και όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το σώμα, μια μικρή ποσότητα του μετάλλου μεταφέρεται στο δέρμα που μπορεί να οδηγήσει σε δερματίτιδα εξ επαφής που συνοδεύεται από δερματικό εξάνθημα. Ωστόσο, εάν αναπτύξετε αλλεργία φορώντας χρυσά ή ασημένια κοσμήματα, τότε δεν πρέπει να χρησιμοποιήσετε κολλοειδές ασήμι ή χρυσό συμπλήρωμα.

Πώς λειτουργεί ο κολλοειδής χρυσός;

Ο κολλοειδής χρυσός βοηθά το ανθρώπινο σώμα να χαλαρώσει και μαζί με αυτό βελτιώνει τη μνήμη. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει τις θεραπείες της υπέρτασης, των προβλημάτων καρδιακού ρυθμού, της κατάθλιψης, της αρθρίτιδας, των δερματικών προβλημάτων, του στρες και της ανακούφισης από τον πόνο, του ενισχυτή μνήμης και της βελτίωσης της αδενικής λειτουργίας.

Σε έναν ανθρώπινο εγκέφαλο υπάρχουν περίπου 10 δισεκατομμύρια νευρικά κύτταρα ή νευρώνες που συνδέονται μεταξύ τους. Οι βιοχημικές αντιδράσεις χρησιμοποιούνται για επικοινωνία, όπως μεταφορά, λήψη ή επεξεργασία των μηνυμάτων από νευρώνα σε άλλο. Οι διασυνδέσεις μεταξύ των νευρώνων είναι γνωστές ως συνάψεις μέσω των οποίων ταξιδεύει το σήμα. Τα κολλοειδή σωματίδια λεπτού χρυσού επηρεάζουν αυτά τα σήματα. Τα σωματίδια χρυσού ενισχύουν την κανονική επικοινωνία δρώντας στα ηλεκτρικά σήματα και αυτό με τη σειρά του μπορεί να αυξήσει τη λειτουργία του εγκεφάλου μας.

Τις τελευταίες δεκαετίες, ο κολλοειδής χρυσός έχει χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την ανακούφιση του πόνου που οφείλεται στην αρθρίτιδα. Όχι μόνο αυτό, ο κολλοειδής χρυσός είναι χρήσιμος στη θεραπεία ασθενειών υποβάθμισης του εγκεφάλου όπως η νόσος του Πάρκινσον λόγω των θετικών επιδράσεών του στις εγκεφαλικές λειτουργίες. Η χρήση του δεν σταματά εδώ. Ο κολλοειδής χρυσός είναι επίσης πολύ χρήσιμος στη διατήρηση των καρδιακών ρυθμών καθώς και στην επούλωση του. Με τις επιδράσεις του στο κυκλοφορικό σύστημα βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία του αίματος, το πεπτικό σύστημα, αναζωογονώντας τα υποτονικά όργανα και συμβάλλει στη βελτίωση της μακροζωίας και της ζωτικότητας.

Σχολιάστε