Μια επένδυση που μπορείτε να εμπιστευτείτε

Οι ηγέτες της εταιρείας πρέπει να αξιολογούν συνεχώς την απόδοση επένδυσης (ROI) σε προγράμματα και πρωτοβουλίες σε όλο το σύστημα. Πράγματα που κάποτε θεωρούνταν απλώς μια καλή επιχειρηματική πρακτική, όπως η κοινοτική και η φιλανθρωπική συμμετοχή, σήμερα θεωρούνται επένδυση. Τελικά, στις επιχειρήσεις, τι είναι πιο πολύτιμο από τον χρόνο και τα χρήματά σας; Ωστόσο, η συμμετοχή της κοινότητας παραμένει μια επένδυση της οποίας η ισχύς δεν μπορεί ποτέ να υποτιμηθεί. Η πραγματική συμμετοχή σε φιλανθρωπικά προγράμματα εξακολουθεί να είναι μια από τις ευκολότερες μεθόδους για να αυξήσετε την εταιρική ευαισθητοποίηση, να προσλάβετε και να διατηρήσετε υπαλλήλους και να ανταποδώσετε την κοινότητα που σας υποστηρίζει.

Η κοινή λογική υπαγορεύει ότι η φιλανθρωπική συμμετοχή είναι ένας ευχάριστος, εύκολος τρόπος για να τοποθετήσετε θετικά την εταιρεία σας με μετόχους, επενδυτές, πελάτες και υπαλλήλους. Η συμμετοχή σας όχι μόνο βελτιώνει την εικόνα σας με εκείνους που έχουν κεκτημένα συμφέροντα, αλλά είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δημιουργήσετε θετική κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης για την εταιρεία σας.

Το πιο σημαντικό, η συμμετοχή της κοινότητας μπορεί να κάνει θαύματα για το ηθικό των εργαζομένων που μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη παραγωγικότητα και ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον εστιασμένο στην ομάδα. Επιπλέον, η συγκέντρωση για έναν κοινό σκοπό προάγει την ομαδική εργασία και την επιθυμία για εκμάθηση νέων δεξιοτήτων και πρακτικών. Πολλές εταιρείες χρησιμοποιούν φιλανθρωπικά προγράμματα στο χώρο εργασίας για να διατηρήσουν τους υπαλλήλους τους και ακόμη και να προσλάβουν νέους. Τα άτομα που αναζητούν εργασία συχνά έλκονται από εταιρείες που προσφέρουν ανταμοιβές στις κοινότητές τους και αφήνουν προσωπικό χρόνο μακριά από το γραφείο για εθελοντισμό. Στην πραγματικότητα, το 58% των εταιρειών χρησιμοποιούν τα προγράμματα εθελοντισμού εργαζομένων τους για την πρόσληψη και τη διατήρηση εργαζομένων, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Εταιρικού Εθελοντισμού ως Στρατηγικός Πόρων.

Η συμμετοχή σας δεν ωφελεί μόνο την εταιρεία και τους υπαλλήλους σας, τελικά, ο οργανισμός στον οποίο υποστηρίζετε έχει καλύτερο ποσοστό επιτυχίας λόγω της καλής θέλησης και της γενναιοδωρίας σας – τους έχετε ανοίξει τις πόρτες για να πάρουν το μήνυμά τους. Επιπλέον, η συμμετοχή της εταιρείας σας μπορεί να τους βοήθησε να επιτύχουν τους δικούς τους στόχους, είτε αυξάνουν την εθελοντική τους βάση, την κοινοτική υποστήριξη ή δωρεές σε είδος ή/και χρηματικές δωρεές.

Προφανώς, η δωρεά εταιρικού χρόνου και χρημάτων για τη συμμετοχή της κοινότητας είναι μια κατάσταση win-win, ωστόσο υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες αξιόπιστοι οργανισμοί στην κοινότητά σας που θέλουν και χρειάζονται την υποστήριξή σας. Πώς επιλέγετε το κατάλληλο για την επιχείρησή σας; Σχεδόν το 82% των εταιρειών εστιάζουν τα προγράμματα εθελοντισμού των εργαζομένων τους σε βασικές επιχειρηματικές λειτουργίες. (δηλαδή: όσοι ασχολούνται με το real estate ξεκινούν με προγράμματα όπως το Habitat for Humanity). Επιπλέον, προγράμματα που σχετίζονται άμεσα με την κοινότητα στην οποία βρίσκεστε ή προγράμματα που είναι καθολικά για όλες τις επιχειρήσεις και τον τρόπο ζωής, είναι επίσης εξαιρετικά μέρη για να ξεκινήσετε να αναζητάτε. Το καλό είναι ότι κάθε μη κερδοσκοπικός οργανισμός που θα επιλέξετε να υποστηρίξετε θα είναι ευγνώμων και πρόθυμος για τη συμμετοχή σας.

Μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά η ανάδειξη των εργαζομένων και του ονόματος της εταιρείας σας στην κοινότητα μπορεί να είναι ένας τρόπος για να επιτύχετε την εταιρική σας αποστολή. Επιτρέπει σε όλους – την εταιρεία σας, τους υπαλλήλους και την ίδια την κοινότητα – να κερδίσουν. Αλλά να θυμάστε απλώς ότι με τη συμμετοχή της κοινότητας, όπως και με τα πολλά σημαντικά πράγματα στη ζωή, βγάζετε ό,τι βάζετε σε αυτήν.

Πηγή: Εταιρικό πρόγραμμα εθελοντισμού ως στρατηγικός πόρος

Σχολιάστε