Μακροπρόθεσμη επένδυση στη σημερινή αγορά;

Η χρηματιστηριακή αγορά είναι πολύ ασταθής αυτή τη στιγμή ανεβοκατεβαίνοντας ενώ τα επιτόκια είναι τόσο χαμηλά που θέλετε να είστε δανειολήπτης και όχι δανειστής. Θα θέλατε μερικές προτάσεις για το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο τα χαμηλά επιτόκια, ενώ να είστε σίγουροι ότι το κεφάλαιο σας δεν θα εξαφανιστεί ενώ προσπαθείτε να βγάλετε κάποια χρήματα; Φυσικά, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να δανειστείτε τα χρήματα και μετά να τα ξοδέψετε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν.

Λοιπόν, θα θέλατε επίσης να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δανειστείτε χρήματα με τα σημερινά χαμηλά επιτόκια χωρίς να τα ξοδέψετε; Αγορά ακίνητης περιουσίας. Όχι οποιαδήποτε ακίνητη περιουσία, αλλά ακίνητη περιουσία που θα κρατήσει την αξία της, ακόμα κι αν κατεδαφιστούν μονοκατοικίες. Είναι πολυκατοικίες. Επειδή τα ενοίκια διαμερισμάτων εξακολουθούν να ανεβαίνουν, η αξία των πολυκατοικιών έχει τις καλύτερες πιθανότητες να ανατιμηθεί ενώ όλα τα άλλα πέφτουν.

Τα χαμηλά επιτόκια σημαίνουν ότι μπορείτε να έχετε θετική ταμειακή ροή σε τιμές αγοράς ακινήτων που θα είχατε χάσει το πουκάμισό σας, ακόμη και πριν από δύο χρόνια. Επί του παρόντος, τα επιτόκια είναι επιτόκια από 4,5% έως 6,5%, όταν πριν από λίγα χρόνια πληρώναμε 9% για δάνεια διαμερισμάτων. Τα διαμερίσματα έχουν γίνει καλύτερη επένδυση για δύο βασικούς λόγους. Πρώτον, το κόστος μεταφοράς (κόστος τόκων) έχει μειωθεί. Δεύτερον, το εισόδημα έχει αυξηθεί σημαντικά. Μπορούν τα πράγματα να είναι καλύτερα από αυτό; ΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ.

Έχω αναπτύξει δύο προγράμματα. Το ένα είναι να πάρετε άτομα με μικρή καθαρή αξία και να δημιουργήσετε ένα κτήμα ή ένα αυτοκατευθυνόμενο IRA (αφορολόγητο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα) που αξίζει έως και 800.000 $ σε 15 χρόνια και που παράγει εισόδημα 60.000 $ ετησίως με και τα δύο να συνεχίζουν να αυξάνονται μετά από αυτό.

Για εκείνους που μπορούν να συγκεντρώσουν $100.000 για να ξεκινήσουν, έχω αναπτύξει ένα δεύτερο πρόγραμμα όπου οι αριθμοί ανέρχονται σε $1.300.000 καθαρή αξία, με ετήσιο καθαρό κέρδος $100.000 και μόνο σε 10 χρόνια. Απίστευτος? Και, με χαμηλό ρίσκο επίσης! Αυτό αποδεικνύεται ότι είναι μια ετήσια απόδοση 25% χωρίς καμία βόλτα με τρενάκι στο χρηματιστήριο. Κατάλαβα πώς να το κάνω και λειτουργεί πραγματικά. Το έχω κάνει στο παρελθόν και γνωρίζω πολλούς πλέον συνταξιούχους ηλικιωμένους που το έχουν κάνει στο παρελθόν.

Το πρόβλημα σήμερα με τους περισσότερους 50+-year-old baby boomers είναι ότι δεν ξεκίνησαν ποτέ να δημιουργούν ένα συνταξιοδοτικό ταμείο. Τώρα λοιπόν, αντί να έχουν τα κανονικά 30 χρόνια για να φτιάξουν ένα συνταξιοδοτικό ταμείο, πρέπει να είναι εκεί σε 10-15 χρόνια. Μπορεί να χρειαστεί ένας χρόνος οικονομικής κόλασης για να βρεις κάποια μετρητά. (Αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχουν χρήματα για τίποτα εκτός από τη συσσώρευση μετρητών) Αλλά μετά από αυτό, μπορεί να είναι μια γλυκιά ανώδυνη βόλτα στον πλούτο. Το καλύτερο είναι ότι η πιθανότητα αποτυχίας είναι μικρότερη από 10%, αν ακολουθηθούν τα βήματά μου

Πρώτον: Τα χρήματα δεν αγγίζονται για 10 χρόνια. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ένα καταπιστευματικό ταμείο, ο IRA ή ένα αυτοκατευθυνόμενο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να το θέσετε αυτό.

Δεύτερον: Χρησιμοποίησα τα 30 χρόνια εμπειρίας μου στο real estate για να αναπτύξω ακριβώς ποια ακίνητα θα δώσουν τη μεγαλύτερη εκτίμηση και ταμειακές ροές και επίσης τους καλύτερους κινδύνους. Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν όλοι με τους οποίους μιλάω επιλέγουν λάθος τοποθεσίες για αγορά μέχρι να ακούσουν ολόκληρη τη λίστα των κριτηρίων.

Τώρα που σας είπα τον δρόμο του τεμπέλη προς τα πλούτη, επιτρέψτε μου να σας πω το μειονέκτημα. Πρέπει να έχετε το σωστό timing κατά την αγορά σας. Τον Δεκέμβριο του 2001, όλα ήταν στη θέση τους για να γίνουν αυτά τα δύο προγράμματα, στην κομητεία του Λος Άντζελες. Δυστυχώς, μέχρι τον Ιούλιο του 2002, οι αριθμοί δεν λειτουργούσαν πια. Δούλευαν ακόμα στη Φλόριντα, για παράδειγμα, αλλά όχι στο Λος Άντζελες. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι τιμές ανεβαίνουν μετά την πτώση των επιτοκίων. Ο πωλητής βλέπει πόσο καλή συμφωνία μπορεί να πάρει ο αγοραστής και αυξάνει τις ζητούμενες τιμές. Ετσι! Ο χρόνος σας για να ξεκινήσετε αυτά τα προγράμματα είναι πολύ σημαντικός. Μην αποθαρρύνεστε όμως. Εάν οι αριθμοί δεν λειτουργήσουν σήμερα, θα λειτουργήσει κάποια στιγμή αύριο. Το σύστημα είναι υγιές και εφόσον μιλάμε για μακροπρόθεσμη συσσώρευση πλούτου, λίγη υπομονή μπορεί να πάει πολύ μακριά.

Σχολιάστε