Μάθετε πώς να επενδύετε χρήματα – Δωρεάν συμβουλές μέσα

Εάν κερδίζετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, ίσως αναζητάτε επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε περισσότερα για το μέλλον σας. Αλλά το κύριο πρόβλημά σας είναι ότι δεν έχετε επαρκείς γνώσεις για να βγάλετε τα χρήματά σας. Ακολουθούν ορισμένοι σίγουροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μάθετε πώς να επενδύετε χρήματα με τον σωστό τρόπο.

Πρώτον, πρέπει να αναγνωρίσετε ότι υπάρχουν πολλές κατηγορίες επενδύσεων στην αγορά, επομένως πρέπει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να τις κατανοήσετε. Για να περιορίσετε τις επιλογές σας, είναι ζωτικής σημασίας να γνωρίζετε πόσο χρόνο και προσπάθεια μπορείτε να αφιερώσετε στη διαχείριση της επένδυσής σας. Είναι επίσης σημαντικό να ορίσετε τα προτιμώμενα ποσοστά απόδοσης. Επιπλέον, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τοποθετήσετε τα χρήματά σας σε επενδυτικά οχήματα για σύντομο χρονικό διάστημα, αν και τα έσοδα είναι μέτρια.

Οι παρακάτω είναι οι βραχυπρόθεσμες αλλά ασφαλείς επενδυτικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε:

CD ή Πιστοποιητικά Καταθέσεων – Αυτή είναι μια ειδική μορφή κατάθεσης που κανονίζετε με ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα ή μια τράπεζα, όπου τα χρήματά σας κερδίζουν τόκους ανάλογα με τη διάρκεια ή τη διάρκεια της ομολογίας του CD σας. Αυτό το επενδυτικό όχημα έχει μια περίοδο λήξης κατά την οποία θα πρέπει να λάβετε τα χρήματα συν τους δεδουλευμένους τόκους.

Λογαριασμός Ταμιευτηρίου – Αυτή είναι η πιο προτιμώμενη μορφή επένδυσης από τους περισσότερους ανθρώπους. Το επιτόκιο είναι σχετικά μικρό, αν και τα χρήματά σας εξακολουθούν να κερδίζουν συνεχώς.

Αμοιβαία Κεφάλαια Χρηματαγοράς – Θεωρούνται επίσης ως αμοιβαία κεφάλαια με διαφορετικές πολιτικές, τα χρήματά σας επενδύονται σε εξαιρετικά βραχυπρόθεσμα ομόλογα. Αυτές οι επενδύσεις μπορούν να σας προσφέρουν καλύτερα επιτόκια από τους παραδοσιακούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να επενδύετε χρήματα συστηματικά, θα πρέπει επίσης να είστε έτοιμοι να αποκτήσετε γνώσεις για επενδυτικά οχήματα με μακροπρόθεσμη περίοδο διακράτησης. Ακολουθούν οι μακροπρόθεσμες επενδυτικές επιλογές, οι οποίες θεωρείται ότι παρέχουν στους επενδυτές τους υψηλότερα ποσοστά απόδοσης:

Συνταξιοδοτικά προγράμματα – Οι ατομικοί λογαριασμοί συνταξιοδότησης (IRA) ή άλλα κατάλληλα συνταξιοδοτικά προγράμματα έχουν σχεδιαστεί ειδικά για να σας παρέχουν συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις. Τα περισσότερα από αυτά τα σχέδια θα σας επιτρέψουν να κάνετε απευθείας συνεισφορές μέσω του μισθού σας. Είναι σημαντικό να ελέγξετε τη φορολογική δομή ενός λογαριασμού συνταξιοδότησης, ώστε να είστε σίγουροι ότι είναι αυτό που χρειάζεστε.

Ομόλογα – Αυτά τα επενδυτικά οχήματα μπορεί να υπάρχουν σε πολλές μορφές. Αναγνωρίζονται ως τίτλοι με σταθερό εισόδημα για το λόγο ότι το εισόδημα που δημιουργείται κάθε χρόνο δεν μεταβάλλεται μετά την πώληση του ομολόγου. Οι περισσότεροι επενδυτές αντιλαμβάνονται ότι τα ομόλογα παρουσιάζουν ίδια ποσοστά απόδοσης συγκρίσιμα με τα έσοδα από CD.

Αμοιβαία Κεφάλαια – Αυτές είναι οι καλύτερες επενδυτικές επιλογές εάν αναζητάτε έναν τρόπο να βγάλετε χρήματα για να αγοράσετε ομόλογα, μετοχές ή άλλα περιουσιακά στοιχεία. Ωστόσο, ο διαχειριστής του αμοιβαίου κεφαλαίου έχει την πλήρη διακριτική ευχέρεια εάν οι επενδυτικές σας επιλογές αξίζουν τον κόπο και πρέπει να παραχωρηθούν.

Μετοχές – Εάν ονειρεύεστε ότι έχετε μια εταιρεία, μπορείτε να το πραγματοποιήσετε αγοράζοντας μερικές μετοχές. Αυτές οι επενδύσεις σας δίνουν την ευκαιρία να κατέχετε μέρος των επιχειρήσεων. Η δημιουργία κέρδους σε αυτό το επενδυτικό όχημα εξαρτάται από την αξία των μετοχών σας και την απόδοση της εταιρείας στην αγορά.

Μπορείτε να επιτύχετε σε οποιαδήποτε από αυτές τις επενδυτικές ευκαιρίες εάν μάθετε πώς να επενδύετε χρήματα σε αυτές με τους πιο γόνιμους και λειτουργικούς τρόπους.

Σχολιάστε