Λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα – Γιατί το όφελος για τους πράκτορες και τους επενδυτές είναι καθαρή λογική

Το λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα είναι ένα πραγματικό όφελος για τους πράκτορες και τους επενδυτές που ασχολούνται με την επένδυση σε ακίνητη περιουσία και την ανάλυση ενοικίασης ακινήτων με τον ίδιο τρόπο που μια σανίδα του σερφ είναι όφελος για έναν σέρφερ – είναι λογικό. Να τι εννοώ.

Η επένδυση σε ακίνητη περιουσία ορίζεται ως η πράξη χρήσης χρημάτων για την αγορά ακίνητης περιουσίας με αποκλειστικό σκοπό την κατοχή ή τη μίσθωση για εισόδημα. Με άλλα λόγια, οι επενδύσεις σε ακίνητα αφορούν τα χρήματα (ή πιο συνοπτικά, την «κατώτατη γραμμή») και «Πόσα χρήματα θα βγάλει το ακίνητο;» είναι το πρωταρχικό και απόλυτο μέλημα των επενδυτών σε ακίνητα.

Επομένως, επειδή η επένδυση αφορά αριθμούς, οι επενδυτές είναι υποχρεωμένοι να «τρέχουν τους αριθμούς» όταν λαμβάνουν επενδυτικές αποφάσεις από προεπιλογή. Το συναίσθημα δεν παίζει σχεδόν κανένα ρόλο στην επιχείρηση της επένδυσης σε ακίνητα: οι επενδυτές εξετάζουν την οικονομική απόδοση και τα ποσοστά απόδοσης ενός ακινήτου για να αποφασίσουν αν θα αγοράσουν ή θα πουλήσουν.

Εντάξει, σκεφτείτε τώρα τη λογική για το λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα.

Οι καλύτερες λύσεις υπολογίζουν τις ταμειακές ροές, το ποσοστό απόδοσης και την κερδοφορία, τους φόρους, τη διαχρονική αξία του χρήματος, καθώς και τη δημιουργία ενός ευρέος φάσματος συναρπαστικών αναφορών και γραφημάτων, άμεσα και χωρίς κόπο.

Με άλλα λόγια, το επενδυτικό λογισμικό κάνει ακριβώς ό,τι απαιτούν όσοι ασχολούνται με την επένδυση σε ακίνητα – τσακίζει τους αριθμούς. Επιπλέον, το κάνει αυτόματα, με αποτέλεσμα ο χρήστης να γλιτώνει από το χρονοβόρο και δύσκολο (ίσως αδύνατο) έργο να πρέπει να μάθει τους τύπους και να μορφοποιήσει τις αναφορές μόνοι του.

Εξετάστε τα οφέλη:

 1. Προβολές ταμειακών ροών και ποσοστών απόδοσης
 2. Υπολογισμοί για τις πιο αυστηρές αναλογίες και μέτρα ανάλυσης
 3. Συνοπτικές προβλέψεις εσόδων
 4. Συναρπαστικές αναφορές και γραφήματα έτοιμες για παρουσίαση
 5. Έτοιμο για άμεση χρήση

Επιπλέον, το λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα είναι προσιτό. Για κάτω από 300 $, μπορείτε να αγοράσετε μια λύση λογισμικού που παρέχει τις φόρμες, κάνει τους υπολογισμούς και δημιουργεί τις αναφορές που χρειάζεστε για να κάνετε πιο σοφές, πιο κερδοφόρες επενδυτικές αποφάσεις, να συγκρίνετε διάφορες ευκαιρίες και να συνθέσετε αγοραστή, πωλητή, δανειστή και συνάδελφο ή συνεργάτη παρουσιάσεις.

Το καλύτερο μέρος για να βρείτε λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα στον Ιστό. Ωστόσο, υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες λύσεις, οπότε αφιερώστε χρόνο και περιηγηθείτε μέχρι να βρείτε τη λύση που ταιριάζει καλύτερα στον επιχειρηματικό σας στόχο. Εδώ είναι μερικές συμβουλές:

 1. Εξετάστε τον ιστότοπο. Είναι καλά οργανωμένο, δημιουργικό, ενημερωτικό, διακριτικό και εύκολο στην πλοήγηση; Θυμηθείτε, η ίδια εταιρεία που προσφέρει το πρόγραμμα δημοσιεύει επίσης τον ιστότοπο.
 2. Εξετάστε το λογισμικό. Παρέχει τα οικονομικά στοιχεία και τις αναφορές που θέλετε; Εάν δεν είστε σίγουροι, τηλεφωνήστε στην εταιρεία και ζητήστε της διευκρινίσεις.
 3. Εξετάστε τα στιγμιότυπα οθόνης. Αυτά θα σας δώσουν κάποια ιδέα για το πώς θα μοιάζει το πρόγραμμα όταν αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.
 4. Αναζητήστε την ικανοποίηση του πελάτη. Τι λένε άλλοι για το λογισμικό; Φαίνονται προσόντα;
 5. Εξετάστε την πολιτική υποστήριξης και το προφίλ προγραμματιστή. Προσφέρει η εταιρεία τεχνική υποστήριξη; Ο προγραμματιστής λογισμικού έχει εμπειρία ακίνητης περιουσίας και είναι προσιτός; Προτιμάται πάντα η τηλεφωνική επικοινωνία με τον προγραμματιστή που έχει επαγγελματική εμπειρία.

Τέλος, εξετάστε ποιες επιλογές είναι πιο σημαντικές για εσάς και βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό τις παρέχει. Εδώ είναι μερικές ιδέες:

 1. Εύκολο στην εκμάθηση και χρήση
 2. Επιτρεπόμενος αριθμός μονάδων – προτιμάται μία μονάδα συν.
 3. Απόσβεση δανείου – Θέλετε τη δυνατότητα εισαγωγής πρωτογενών και δευτερογενών δανείων, ως παραδοχή δανείου ή ως νέο δάνειο, και με σταθερό ή μόνο επιτόκιο.
 4. Ποσοστά απόδοσης – Εκτός από τον υπολογισμό για πράγματα όπως οι ταμειακές ροές, το ανώτατο επιτόκιο και η επιστροφή μετρητών, το λογισμικό υπολογίζει επίσης και τα τέσσερα στοιχεία της φορολογικής προστασίας και τη χρονική αξία του χρήματος;
 5. Συνοπτικές αναφορές υψηλής ποιότητας – Λάβετε υπόψη ότι μπορεί να προσπαθείτε να επηρεάσετε τη γνώμη ενός αγοραστή, πωλητή, συναδέλφου ή δανειστή. Τουλάχιστον, θέλετε ένα APOD, μια δήλωση εισοδήματος proforma, μια αναφορά ενοικίων, μια αναφορά απόκτησης και μια αναφορά εσόδων από πωλήσεις. Λάβετε επίσης υπόψη τις αναφορές ευαισθησίας και σεναρίων, μια συγκρίσιμη αναφορά πωλήσεων, ένα πακέτο μάρκετινγκ (περίληψη), πίνακες απόσβεσης και γραφήματα. Βεβαιωθείτε ότι οι αναφορές είναι κορυφαίας ποιότητας.
 6. Ειδικές δυνατότητες – Παρέχει το λογισμικό απρόσκοπτη εκτύπωση, λειτουργία εικόνας, ενσωμάτωση επωνυμίας και ονομασίας, δυνατότητα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αρχείο βοήθειας και ούτω καθεξής;

Αυτό το άρθρο θα ήταν αδύνατο πριν από αρκετά χρόνια. Αλλά με την έλευση του υπολογιστή, είναι δυνατό για πράκτορες ή επενδυτές να επωφεληθούν από το λογισμικό επενδύσεων σε ακίνητα. Και τώρα, χάρη στον Ιστό, ένα πρόγραμμα λογισμικού μπορεί να ερευνηθεί, να αγοραστεί, να ληφθεί και να τεθεί σε χρήση χωρίς να χρειαστεί να αφήσετε τη θέση σας και πριν από το δεύτερο φλιτζάνι καφέ σας.

Σχολιάστε