Κοσμήματα Κατασκευή Μετάλλων – Πληροφορίες και Τεχνικές

Τα μέταλλα κατασκευής κοσμημάτων αποτελούν σημαντικό μέρος του στούντιο καλλιτεχνών κοσμημάτων. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα μέταλλα είναι πιθανώς το ασήμι και ο χρυσός, ωστόσο υπάρχει μια ποικιλία από μέταλλα κατασκευής κοσμημάτων που δίνουν στον καλλιτέχνη κοσμημάτων ευελιξία όταν σχεδιάζει και δημιουργεί τα κομμάτια του.

Με τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις μπορείτε να ενσωματώσετε πολλά άλλα κράματα στην εργασία σας.

Παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε τα μέταλλα με τα οποία θέλετε να εργαστείτε

  • Το κόστος είναι ίσως ο νούμερο ένα παράγοντας.
  • Τι στυλ κοσμήματος σχεδιάζετε. Εάν σας ελκύει κυρίως το ασήμι, θα έλθετε να ενσωματώσετε το ασήμι στη δουλειά σας. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα ανάμειξης μετάλλων για να δώσει ορισμό και υφή σε ένα κόσμημα. Η χρήση διμετάλλων όπου ένα στρώμα χρυσού συγχωνεύεται σε ασήμι στερλίνας, μπορεί επίσης να εξοικονομήσει χρήματα και να επιτύχει την ποιότητα που αναζητάτε.
  • Διαφορετικά μέταλλα απαιτούσαν τη χρήση εναλλακτικού εξοπλισμού. Θα χρειαστεί να λάβετε υπόψη το ποσό των χρημάτων που πρέπει να επενδύσετε σε εργαλεία και εξοπλισμό για να ολοκληρώσετε τον τύπο των σχεδίων κοσμημάτων που θέλετε να δημιουργήσετε

Τα μέταλλα έχουν μια ποικιλία κραμάτων που όταν προστεθούν μαζί παρέχουν τις μοναδικές ιδιότητες του καθενός.

Κράματα αργύρου: Το ασήμι, έχει την υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα.

• Το Fine-Silver είναι περίπου 99,9% καθαρό. Σε αυτή τη μορφή είναι λαμπερό και απαλό.

• Το Sterling-Silver είναι ένα κράμα που περιέχει 92,5% κατά βάρος ασήμι και 7,5% κατά βάρος άλλα συστατικά, συνήθως χαλκό.

• Το Argentium Silver είναι ένα αμαυρωμένο ασήμι χωρίς άλατα. Είναι τέλεια ελατό μετά την ανόπτηση και είναι σχεδόν δύο φορές πιο σκληρό από το παραδοσιακό ασήμι.

Τα περισσότερα ασημένια αντικείμενα υψηλής ποιότητας φέρουν σφραγίδα “λεπτότητας” ή “ποιότητας”. Αυτό το σήμα δηλώνει το περιεχόμενο του κοσμήματος και σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία, πρέπει να συνοδεύεται από σήμα κατασκευαστή ή καταχωρισμένο εμπορικό σήμα. Το πιο σημαντικό είναι ότι το ασήμι είναι πιο προσιτό από το χρυσό και κάνει υπέροχα κοσμήματα!

Ατοφιο ΧΡΥΣΑΦΙ: είναι 24 Karats, που είναι ο λόγος για την υψηλή τιμή σε κοσμήματα κατασκευασμένα με 24K.

Η λύση για να κάνετε τον χρυσό φιλικό προς τον καταναλωτή είναι να τον αναμίξετε με άλλο υλικό, δημιουργώντας ένα κράμα που οδηγεί σε ένα πιο δυνατό και συχνά λιγότερο ακριβό κομμάτι.

Τα καράτια (επίσης γράφονται ως καράτια και συντομεύονται ως kt) είναι το μέτρο της αναλογίας του χρυσού προς άλλα μέταλλα που περιέχονται στο κράμα. Όσο περισσότερο χρυσό περιέχει ένα κράμα, τόσο μεγαλύτερο είναι το καρατάζ.

Τα κράματα χρυσού συνήθως εκτείνονται σε ένα εύρος από 8 έως 18 καράτια. Ένα κράμα 8 καρατίων σημαίνει ότι η περιεκτικότητα σε χρυσό είναι 1/3 και ένα κομμάτι 18 καρατίων είναι 75% χρυσός. Άλλα κοινά καρατάζ κραμάτων χρυσού κοσμήματος είναι 10 kt και 14 kt.

• Επικάλυψη χρυσού ή διμεταλλικό: Η επικάλυψη χρυσού είναι μια εφαρμογή χρυσού σε ένα κομμάτι από βασικό μέταλλο. Αυτή η τεχνική δίνει σε ένα αντικείμενο την ακριβή εμφάνιση του χρυσού για ένα κλάσμα της τιμής. Ένα κομμάτι χρυσού κοσμήματος επικάλυψης είναι πάντα σφραγισμένο υποδεικνύοντας τη διαδικασία και την ποιότητα του χρυσού σε καράτια.

• Πλάκα χρυσού: Αυτή η τεχνική συνδέει χημικά ένα στρώμα χρυσού με ένα βασικό μέταλλο χρησιμοποιώντας ηλεκτρόλυση. Δημιουργείται όταν το βασικό μέταλλο είναι επικαλυμμένο με στρώμα χρυσού με τουλάχιστον 10 καράτια.

• Gold Filled: Αυτή είναι η διαδικασία κατά την οποία ένα μέταλλο επιστρώνεται με χρυσό τουλάχιστον 10 καρατίων χρησιμοποιώντας θερμότητα και πίεση. Προκειμένου το κόσμημα να είναι «γεμισμένο με χρυσό», η περιεκτικότητα σε χρυσό πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 1/20 του συνολικού βάρους του αντικειμένου.

• Χρυσός πάνω από Ασήμι: Πρόκειται για επικάλυψη χρυσού που χρησιμοποιεί βασικό μέταλλο από ασήμι. Τα κοσμήματα που κατασκευάζονται με ασήμι και καλύπτονται με ένα στρώμα κίτρινου χρυσού θεωρούνται τα πιο πολυτελή από τα διμεταλλικά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το μέταλλο με σιγουριά γιατί είναι ανθεκτικό και δίνει στα κοσμήματα μια πιο ακριβή πλούσια εμφάνιση.

Χαλκός: είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση στις εκτοξευόμενες τιμές στην αγορά των πολύτιμων μετάλλων. Πολλοί καλλιτέχνες και σχεδιαστές κοσμημάτων έχουν ανακαλύψει τον Χαλκό ως συναρπαστική εναλλακτική. Η κατασκευή κοσμημάτων από χαλκό μπορεί να είναι πολύ ευέλικτη, όχι μόνο λόγω του κόστους, αλλά και επειδή ο χαλκός είναι ένα από τα πιο εύκολα μέταλλα στην εργασία. Ο χαλκός είναι επίσης πολύ εύκαμπτος και επομένως εύκολο να κοπεί, να σχηματιστεί και να διπλωθεί. Η κατασκευή κοσμημάτων από χαλκό είναι ευκολότερη από ποτέ λόγω της προσβασιμότητας του μετάλλου. Ο χαλκός μπορεί να βρεθεί σε καταστήματα προμηθειών κοσμημάτων και μεταλλικών ειδών. Όπως πολλά άλλα μέταλλα, ο χαλκός μπορεί να αγοραστεί με πολλές μορφές: σύρμα, φύλλο, σωλήνας, αλυσίδα, χάντρες και εξαρτήματα κοσμημάτων.

Πλατιφίνα: Παρουσιάστηκε το 2005, η platifina είναι ένα νέο κράμα ασημιού στερλίνας που αποτελείται από 92,5 τοις εκατό ασήμι, 1 τοις εκατό πλατίνα και 6,5 τοις εκατό άλλα μέταλλα (αυτό είναι εμπορικό μυστικό). Αυτό το νέο κράμα δημιουργεί ένα μέταλλο που έχει πιο φωτεινό χρώμα από το ασήμι ή την καθαρή πλατίνα και είναι εγγυημένο ανθεκτικό στο αμαύρωση, ωστόσο τα κοσμήματα platifina είναι πολύ πιο προσιτά από τα κοσμήματα από πλατίνα.

Καράτιο: Τα κράματα είναι μια νέα οικογένεια κραμάτων που περιέχουν ένα ποσοστό χρυσού και έχουν διαμορφωθεί ως απάντηση στη ζήτηση της βιομηχανίας για φθηνότερα μέταλλα. Διατίθενται σε Κίτρινο που περιέχει 20% χρυσό, Ροζ και Λευκές επιλογές που περιέχουν 10% χρυσό καθώς και σε κράμα ασημιού που περιέχει 2,5% χρυσό. Αν και τα κράματα καρατίου γυαλίζουν με υψηλή στιλπνότητα όπως τα παραδοσιακά κράματα χρυσού καρατίου, η τιμή τους μπορεί να είναι πολύ μικρότερη από 10 καρατίων χρυσού και είναι μια ελκυστική εναλλακτική λύση στα προϊόντα με χρυσό, καθώς είναι ένα πραγματικό “κράμα” και όχι ένα επενδυμένο προϊόν με βασικό μέταλλο στρώμα που αποτελεί την πλειοψηφία των κοσμημάτων σας. Τα κράματα καρατίου έχουν επίσης το πλεονέκτημα έναντι του γεμισμένου χρυσού ότι το στρώμα χρυσού δεν θα φθαρεί ποτέ. Τα κράματα καρατίου έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν καλά για όλες τις εφαρμογές κοσμημάτων και μπορούν να χυτευτούν, να διαμορφωθούν και να κατασκευαστούν όπως τα κράματα χρυσού καράτι. Όλα τα κοσμήματα από μέταλλο Karatium έχουν σχεδιαστεί για βέλτιστη αντοχή στο αμαύρωση. Αυτές οι ιδιότητες κάνουν το Karatium ένα υλικό κατασκευής κοσμημάτων για έρευνα και πειραματισμό.

Ανοξείδωτο ατσάλι: Το ανοξείδωτο χάλυβα αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα και είναι ένας συνδυασμός κράματος σιδήρου-άνθρακα. Έχει χρησιμοποιηθεί σε εργαλεία, κατασκευές και κατασκευή. Οι καλλιτέχνες κοσμημάτων άρχισαν πρόσφατα να το χρησιμοποιούν επειδή η αντοχή του στο ελκυστικό γκρι χρώμα, η αντοχή και το χαμηλό κόστος του, έχουν κάνει τον ανοξείδωτο χάλυβα ένα καλό εναλλακτικό μέταλλο για την κατασκευή κοσμημάτων.

Τιτάνιο: Το τιτάνιο είναι ίσως το ισχυρότερο διαθέσιμο. Είναι ένα βιομηχανικό μέταλλο που έχει εισαχθεί πρόσφατα στη βιομηχανία κοσμήματος. Το τιτάνιο έχει έναν ελκυστικό γκρι τόνο και δίνει στα κοσμήματα μια μοντέρνα εμφάνιση. Είναι ανθεκτικό στη διάβρωση, την αμαύρωση και τον αποχρωματισμό. Το τιτάνιο μπορεί να κατασκευαστεί σε διαφορετικά σχέδια και έχει γίνει μια εξαιρετική εναλλακτική για δαχτυλίδια γάμου και αρραβώνων.

Βολφράμιο: Ονομάζεται επίσης wolfram, σχηματίζεται από εξαιρετικά πυκνά κράματα και χρησιμοποιείται σε προϊόντα που κυμαίνονται από κεφαλές μπαστούνι του γκολφ μέχρι όπλα. Αυτό το μέταλλο είναι τόσο ισχυρό όσο ο χάλυβας και περίπου το διπλάσιο του βάρους, καθιστώντας αυτό το μέταλλο σχεδόν ανθεκτικό στη φθορά και μια τέλεια εναλλακτική για την κατασκευή κοσμημάτων.

Παλλάδιο: Είναι ένα λαμπερό ασημί λευκό υλικό κατασκευής κοσμήματος που χρησιμοποιείται στην ηλεκτρονική, το κόσμημα και ορισμένες άλλες βιομηχανίες. Το παλλάδιο θεωρείται πολύτιμο μέταλλο. Με το λαμπερό χρώμα και την ανθεκτική του φύση είναι το τέλειο μέταλλο για χρήση στα κοσμήματα γάμου που αναμένεται να διατηρήσουν την εμφάνισή τους για δεκαετίες.

Μπρούντζος: Ένα πρώιμο κράμα χαλκού. τόσο νωρίς, μάλιστα, που μια ολόκληρη εποχή -η Εποχή του Χαλκού- ονομάστηκε γι’ αυτήν. Ο μπρούτζος χρησιμοποιήθηκε για την κατασκευή βραχιολιών, αστραγάλων και σκουλαρίκια και περιδέραια με χάντρες. Ο μπρούτζος κερδίζει σε δημοτικότητα λόγω του χρώματός του και της ευκολίας δημιουργίας ενδιαφέρουσες υφές.

Ορείχαλκος: Συνδυάστε τον χαλκό με τον ψευδάργυρο και θα δείτε τη χρυσή λάμψη του ορείχαλκου. Ο ορείχαλκος είναι ελατός και έχει υψηλή στιλπνότητα, που του δίνει την εμφάνιση χρυσού. Ο μπρούτζος χρησιμοποιήθηκε κυρίως για τη δημιουργία λειτουργικών αντικειμένων όπως πόμολα πόρτας και κορνίζες. Ο ορείχαλκος έχει πλέον αποκτήσει δημοτικότητα ως μέταλλο μεταξύ των σχεδιαστών κοσμημάτων

Μερικά από τα μέταλλα, όπως ο μπρούντζος, ο χαλκός και ο άργυρος μπορούν να χαραχθούν χρησιμοποιώντας ένα παρασκευασμένο διάλυμα χλωριούχου σιδήρου που περιέχει επίσης υδροχλωρικό οξύ. Αυτή η διαδικασία σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μοναδικές υφές και σχέδια. Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες κατά τη χάραξη οποιουδήποτε από αυτά τα τρία μέταλλα και ότι πετάτε σωστά το διάλυμα.

Αλπακά (Alpacca): Δεν πρέπει να συγχέεται με το ζώο, το αλπακά είναι ένα σχετικά νέο προϊόν κατασκευής μεταλλικών κοσμημάτων, κυρίως κατασκευασμένο από χαλκό σε κράμα με νικέλιο, ψευδάργυρο και κασσίτερο. Η μειωμένη δαπάνη του αλπακά το καθιστά φυσικό υλικό κατασκευής κοσμημάτων που υποκαθιστά το ασήμι στα κοσμήματα μόδας.

Κασσίτερος: Καθώς ο κράμα χαλκού με κασσίτερο έγινε μπρούντζος, ο κασσίτερος με κράμα χαλκού και μόλυβδου οδήγησε σε κασσίτερο. Το κασσίτερο χρησιμοποιήθηκε ως επί το πλείστον στην κατασκευή επιτραπέζιων σκευών καθώς και ως βασικό μέταλλο που χρησιμοποιείται συχνά για δαχτυλίδια και μενταγιόν. Όταν γυαλίζεται σε υψηλή λάμψη, το κασσίτερο προσεγγίζει την κομψή γυαλάδα του εκλεκτού ασημιού.

Τώρα που είστε εξοικειωμένοι με τους διαφορετικούς τύπους κοσμημάτων που κατασκευάζουν μέταλλα, μπορείτε να αρχίσετε να βελτιώνετε τα σχέδιά σας.

Σχολιάστε