Κοινωνικά Υπεύθυνη Επένδυση

Επένδυση με βάση τις αξίες

Τι είναι η επένδυση βάσει αξίας;

Είναι η επένδυση σε εταιρείες που ευθυγραμμίζονται με τις αξίες σας.

Ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο με βάση την αξία μπορεί να βασίζεται σε περιβαλλοντικούς παράγοντες, ηθικούς παράγοντες ή την πίστη σας.

Οι επενδύσεις που βασίζονται σε ένα σύνολο αξιών ονομάζονται συνήθως “Ηθικές Επενδύσεις”, αλλά στην πραγματικότητα όλα εξαρτώνται από τον κώδικα δεοντολογίας σας όταν αποφασίζετε τι συνιστά ηθική επένδυση. Είναι ευρύτερα γνωστό ως “Κοινωνικά Υπεύθυνη Επένδυση”, αλλά προτιμώ να το αποκαλώ “Επένδυση με βάση τις αξίες”, επειδή δεν μοιράζονται όλοι τις ίδιες αξίες.

Αυτό που μπορεί να είναι ηθικό για ένα άτομο μπορεί να μην είναι το ίδιο για ένα άλλο, επομένως, εναπόκειται στον καθένα μας να κάνει την εργασία του και να διαβάσει τις πληροφορίες που παρέχονται από τον ιστότοπο του ταμείου. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι είναι ηθικό για εσάς όταν επιλέγετε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο για να επενδύσετε.

Ένας συνετός επενδυτής αφού ολοκληρώσει την εργασία του θα διακρίνει μεταξύ του τι είναι πραγματικότητα και φαντασία και αν μια εταιρεία ανταποκρίνεται πραγματικά στις απαιτήσεις της.

Green washing είναι όταν μια εταιρεία χρησιμοποιεί το μάρκετινγκ για να ισχυριστεί ότι είναι μια κοινωνικά υπεύθυνη εταιρεία, αλλά στην πραγματικότητα δεν εφαρμόζει αυτό που κηρύσσει.

Μια εταιρεία μπορεί να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις, αλλά αυτό δεν τις καθιστά απαραίτητα πράσινες, ηθικές ή κοινωνικά υπεύθυνες.

Μια εταιρεία που γνωρίζω έχει σταματήσει να πουλά άνθρακα αλλά πουλάει εισαγόμενα ρούχα από εταιρείες τρίτου κόσμου όπου οι συνθήκες εργασίας στα εργοστάσια ένδυσης είναι άγνωστες.

Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές επενδύσεων με βάση την αξία και φέρουν διαφορετικά ονόματα. εδώ είναι αυτά που ξέρω:

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Πρόκειται για επενδύσεις που ακολουθούν κοινωνικά αποδεκτές κατευθυντήριες γραμμές. Επενδύουν σε εταιρείες των οποίων οι δραστηριότητες δεν είναι επιβλαβείς για το περιβάλλον. Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι αυτού του είδους οι επενδύσεις δεν έχουν κεφάλαια που επενδύονται σε εταιρείες που ασχολούνται με ορυκτά καύσιμα.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΒΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΗΘΙΚΗΣ

Ένα επενδυτικό ταμείο που βασίζεται στη δεοντολογία δεν επιτρέπεται να επενδύει σε εταιρείες που εμπλέκονται στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών, αλκοόλ και τσιγάρων. Οποιαδήποτε επένδυση που σχετίζεται με τη βιομηχανία κρέατος μπορεί επίσης να είναι εκτός ορίων εάν είστε χορτοφάγος.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΠΙΣΤΗ

Ορισμένες εκκλησίες έχουν τις δικές τους επενδύσεις που χρησιμοποιούνται για τη χρηματοδότηση διαφόρων εκκλησιαστικών δραστηριοτήτων. Για πολλούς επενδυτές σε εκκλησιαστικά κεφάλαια η απόδοση των χρημάτων τους είναι δευτερεύουσα σημασία σε σχέση με το έργο που εκτελεί η εκκλησία με τα χρήματα των επενδυτών.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Αυτό αφορά βασικά την κλιματική αλλαγή και το περιβάλλον. Είναι ένα άλλο όνομα για την κοινωνικά υπεύθυνη επένδυση.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΥ

Ένα άλλο όνομα για τις κοινωνικά υπεύθυνες επενδύσεις.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τους βασικούς κανόνες της επένδυσης και να διαφοροποιείτε τις επενδύσεις σας και να επενδύετε ανάλογα με την ηλικία και τους στόχους της ζωής σας. Η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μειώσετε τον κίνδυνο, καθώς τα χρήματά σας κατανέμονται σε διαφορετικές εταιρείες. Η διαφοροποίηση, όπως είναι ευρέως γνωστό, είναι μια καλή στρατηγική που πρέπει να έχετε ιδιαίτερα όταν είστε μεγαλύτεροι και έχετε λιγότερο χρόνο για να ανακάμψετε από οικονομικές αναποδιές. Οι νέοι είναι σε θέση να πάρουν περισσότερα ρίσκα.

Η εξισορρόπηση του κινδύνου και της ανταμοιβής είναι τέχνη και για να γίνεις πραγματικά καλός σε αυτό απαιτεί εμπειρία.

Σχολιάστε