Κατανόηση του Silver Bullion

Με δύσκολες οικονομικές συγκυρίες και φόβους για τη διαχείριση της προσφοράς χρήματος από τις κυβερνήσεις, οι άνθρωποι στρέφονται και πάλι στα παραδοσιακά καταστήματα πλούτου – Χρυσού και Ασημιού.

Η αγορά χρυσού χρυσού είναι απρόσιτη από τους περισσότερους μέσους επενδυτές λόγω της πολύ υψηλότερης τιμής του από το ασήμι. Η τρέχουσα αναλογία τη στιγμή αυτού του άρθρου είναι 1/70. Πολλοί πιστεύουν ότι αυτή η αναλογία είναι εντελώς εκτός ισορροπίας δεδομένου ότι η αναλογία φυσικών είναι περίπου 1/17,5. Εάν το Silver επιστρέψει σε αυτή τη φυσική αναλογία, οποιοσδήποτε κατέχει φυσικό ασήμι είναι πιθανό να έχει πολύ καλή απόδοση επένδυσης εάν αγοράσει το ασήμι στη σημερινή τιμή.

Η αξία του αργύρου ελέγχεται κυρίως από την παγκόσμια τιμή spot για το ασήμι. Αυτό που πρέπει να καταλάβει κανείς, ωστόσο, είναι ότι ο μέσος άνθρωπος μπορεί να αγοράσει ασήμι στην ακριβή τιμή. Το σποτ ασήμι αντιπροσωπεύει μεγάλα συμβόλαια για ποσότητες που ο μέσος παίκτης δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά να πληρώσει. Έτσι, όταν οι άνθρωποι αγοράζουν ράβδους ασημιού τείνουν να το αγοράζουν με μικρότερα βάρη, πιο εύκολα μεταφερόμενα, συνήθως ράβδους 10 ουγκιών, ράβδους 20 ουγκιών και ράβδους 1/2 κιλού και κιλού. Υπάρχει μια ποικιλία από άλλα διαθέσιμα βάρη, αλλά τα τελευταία τείνουν να είναι τα πιο δημοφιλή. Καθώς το μέγεθος της ράβδου αυξάνεται, η τιμή ανά ουγγιά ασημιού μειώνεται. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες για αυτό. Το ένα είναι ότι η τήξη μιας ράβδου ράβδου απαιτεί την ίδια ποσότητα εργασίας παρά το μέγεθος της ράβδου, στην πραγματικότητα είναι πιθανότατα πιο χρονοβόρα για τη δημιουργία των μικρότερων ράβδων αργύρου. Γιατί τότε οι άνθρωποι δεν αγοράζουν τις μεγαλύτερες ράβδους και παίρνουν περισσότερο ασήμι για τα λεφτά τους; Οι δύο βασικοί λόγοι είναι η δυνατότητα μεταφοράς και η ρευστότητα.

Η δυνατότητα μεταφοράς αναφέρεται στην ευκολία με την οποία μπορεί να μετακινηθεί η ασημένια ράβδος. Μια μικρή ράβδος 10 ουγκιών μπορεί εύκολα να τοποθετηθεί, να μεταφερθεί στην τσέπη και ακόμη και να χρησιμοποιηθεί ως βάρος χαρτιού, ενώ μια ράβδος 1000 ουγκιών, ενώ πολύ φθηνότερη ανά ουγγιά ασημιού ζυγίζει 31,1 κιλά! Προσπαθήστε να το έχετε μαζί σας όλη μέρα.

Η ρευστότητα αναφέρεται στην ευκολία με την οποία μπορείτε να πουλήσετε το αντικείμενο. Επειδή οι μικρότερες ράβδοι κοστίζουν λιγότερο σε συνολικό κόστος, είναι εύκολο να πουληθούν καθώς ο αγοραστής δεν χρειάζεται να βρει τόσο μεγάλο ποσό για να αγοράσει το αντικείμενο.

Οι αγοραστές αναγνωρίζουν αυτούς τους παράγοντες και είναι πρόθυμοι να πληρώσουν το ασφάλιστρο.

Σχολιάστε