Ιεραρχία Αναγκών Επιβίωσης

Μια πολύ συνηθισμένη ερώτηση για άτομα που ξεκινούν με ετοιμότητα και αλλάζουν σε έναν πιο αυτοδύναμο τρόπο ζωής είναι κάπως έτσι…Έχω μόνο X $. Ξέρω ότι πρέπει να εφοδιάσω με τρόφιμα και μάλλον θα πρέπει να έχω λίγο χρυσό και ασήμι στο χέρι, αλλά τι πρέπει να πάρω πρώτα! Είναι μια υπέροχη ερώτηση και οι περισσότεροι άνθρωποι το μπερδεύουν πολύ. (Το έκανα) Βρήκα ότι είναι αποτελεσματικό να εξετάζω την αγορά προμηθειών επιβίωσης/ετοιμότητας όπως η ιεραρχία των αναγκών του Maslov.

Στην ιεραρχία του Maslov, αν ικανοποιήσεις μια ανάγκη υψηλού επιπέδου όπως η αγάπη πριν ικανοποιήσεις την πείνα και τη δίψα, δεν πρόκειται να αντέξεις πολύ. Ομοίως, υπάρχει μια ιεραρχία των αναγκών επιβίωσης. Μπορείτε να δείτε την εικόνα της ιεραρχίας των αναγκών επιβίωσής μου μεταβαίνοντας στο It’s a work in progress και θα ήθελα πολύ τη συμβολή σας σε αυτό, αλλά αυτή τη στιγμή θα ασχοληθούμε με τα τρόφιμα και τα πολύτιμα μέταλλα.

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι ο χρυσός και το ασήμι είναι ένας πολύ καλός τρόπος αποθήκευσης/μεταφοράς πλούτου και για να σας προστατέψουν από την υποτίμηση του δολαρίου (πληθωρισμός). Αλλά η φράση κλειδί εδώ είναι «αποθηκεύστε τον πλούτο». Για να αποθηκεύσετε τον πλούτο, πρέπει να έχετε “πλούτο” στην αρχή. Αν κάνουμε check in με τον Webster, βλέπουμε ότι ο ορισμός του πλούτου είναι «Η αφθονία πολύτιμων υλικών αγαθών ή πόρων» ή «άφθονη προσφορά».

Θα ήταν λογικό ότι πιθανότατα δεν έχετε “πλούτο” να αποθηκεύσετε έως ότου έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα βασικών ειδών επιβίωσης … ιδιαίτερα τροφή και νερό. Αυτό που εννοώ είναι ότι εάν δεν έχετε φαγητό στη διάθεσή σας για να διαρκέσει για μεγάλο χρονικό διάστημα, γιατί να αγοράζετε ασήμι ή χρυσό; Αρχικά αγόρασα ασήμι και χρυσό γιατί σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να είμαι ιδιοκτήτης σε μια κατάσταση επιβίωσης, αλλά προχωρήστε γρήγορα μαζί μου για ένα δευτερόλεπτο και φανταστείτε τον εαυτό σας σε μια κατάσταση επιβίωσης.

Έχεις αποθηκεύσει πολλά ασήμι και χρυσό… τώρα τι; Δεν μπορείς να το φας. Δεν μπορείς να ανάψεις φωτιά με αυτό. Δεν μπορείς να το πιεις. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να ανταλλάξετε άλλα αγαθά και για να το κάνετε αυτό θα πρέπει να βρείτε κάποιον με περίσσεια τροφής και να αποκαλύψετε το γεγονός ότι έχετε χρυσό/ασήμι για εμπόριο. Όλοι όσοι πλησιάζετε για μια πιθανή συναλλαγή θα σας θυμούνται ως το άτομο που έχει χρυσό/ασήμι. Αυτό προφανώς δεν είναι καλό από την άποψη της λειτουργικής ασφάλειας.

Όσο περισσότερο μένετε χωρίς φαγητό ή νερό, τόσο περισσότερο από το χρυσό και το ασήμι σας θα είστε διατεθειμένοι να εγκαταλείψετε για να πάρετε τα πράγματα που ΧΡΕΙΑΖεστε. Οι άνθρωποι θα καταλάβουν ενστικτωδώς την απελπιστική σας κατάσταση και θα συνειδητοποιήσουν πόσο μεγάλη δύναμη έχουν πάνω σας. Το γεγονός είναι ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αποθήκευση τροφίμων για να ανταλλάξετε άλλα αγαθά όπως ακριβώς μπορείτε με τον χρυσό ή το ασήμι…αλλά αν χρειαστεί, μπορείτε πάντα να το καταναλώνετε. Με άλλα λόγια, σε μια κατάσταση επιβίωσης, θα ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ τροφή, αλλά δεν θα ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ ασήμι ή χρυσό.

Υπάρχει ένα κοινό αστείο μεταξύ των ανθρώπων που δεν τους αρέσει ο χρυσός. Λένε ότι ο χρυσός δεν θα είναι χρήσιμος γιατί όταν πεινάς δεν θα μπορείς να βρεις κανέναν με 1000 καρβέλια ψωμί για να ανταλλάξεις την ουγγιά σου χρυσό. Αυτό είναι αλήθεια…και μου κάνει την άποψή μου. Εάν το άτομο με το χρυσό είχε προετοιμαστεί διαφορετικά, θα είχε αρκετό φαγητό και ο χρυσός θα ήταν απλώς ένας τρόπος για να αποθηκεύσει τον περιττό πλούτο του.

Ως πολύ πρακτικό παράδειγμα, δείτε τους πρόσφατους τυφώνες, σεισμούς και χιονοθύελλες. 3-5 μέρες μετά την καταστροφή, που άξιζε περισσότερο: νερό και φαγητό ή χρυσός και ασήμι; Τώρα όλα αυτά γίνονται πολύ πιο περίπλοκα εάν πρέπει να ξεφύγετε και ο χώρος/το βάρος είναι μεγάλο πρόβλημα. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορεί να θέλετε να πάρετε μερικές ουγγιές χρυσό/ασήμι αντί για πολλά επιπλέον κιλά φαγητού, αλλά πρέπει να βρείτε κάποιον με ΕΠΙΠΛΕΟΝ τροφή που ΘΕΛΕΙ πραγματικά το ασήμι ή το χρυσό σας για να αξίζει να το μεταφέρετε.

Λοιπόν, είμαι κατά των πολύτιμων μετάλλων; Με τίποτα. Υποστηρίζω πλήρως την αγορά χρυσού και ασημιού…ακριβώς την κατάλληλη στιγμή. Πότε λοιπόν πρέπει να αρχίσετε να αγοράζετε χρυσό και ασήμι; Δεν υπάρχει σκληρή και γρήγορη απάντηση και η απάντηση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της κινητικότητάς σας, του αποθηκευτικού χώρου, του αριθμού των κρυφών που έχουν δημιουργηθεί, του μεγέθους/ωριμότητας της ομάδας αλληλοβοήθειας και άλλων. Ο καθένας θα έχει διαφορετική κατευθυντήρια γραμμή, αλλά θα σας προτείνω… Δεν θα αγόραζα χρυσό και ασήμι μέχρι να έχετε τροφή, νερό, φωτιά, καταφύγιο, φάρμακα, εξοπλισμό τραυματισμού και εργαλεία για αυτοάμυνα επαρκή για να επιβιώσετε κατάρρευση της πολιτικής τάξης διάρκειας ενός μήνα ή περισσότερο. Ακόμη και τότε, θα πρότεινα να ξοδέψετε τα περισσότερα από τα χρήματά σας σε βασικά είδη επιβίωσης και ένα μέρος σε χρυσό και ασήμι.

Σχολιάστε