Η Odeabank συνέχισε τη βιώσιμη ανάπτυξή της και το 3ο τρίμηνο – BThaber

Τα καθαρά κέρδη της Odeabank, τα οποία ήταν 703 εκατομμύρια TL τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, αυξήθηκαν κατά 129% σε 1 δισεκατομμύριο 607 εκατομμύρια TL τους πρώτους εννέα μήνες του 2023.

Η Odeabank συνέχισε να αναπτύσσεται χωρίς επιβράδυνση το τρίτο τρίμηνο του 2023. Η Odeabank αύξησε το ενεργητικό της σε 78,3 δισεκατομμύρια TL και τις καταθέσεις της σε 60,4 δισεκατομμύρια TL το εννεάμηνο του 2023. Το τρίτο τρίμηνο του 2023, τα συνολικά ακαθάριστα δάνεια της Odeabank έφθασαν τα 37,4 δισεκατομμύρια TL και ο όγκος των δανείων χωρίς μετρητά σε τουρκικές λίρες αυξήθηκε κατά 73% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, φθάνοντας τα 14,7 δισεκατομμύρια TL. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 78% τους πρώτους εννέα μήνες του 2023 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο και έφθασαν τα 5,3 δισεκατομμύρια TL.

Ως αποτέλεσμα της σωστής διαχείρισης της διάρθρωσης του ενεργητικού της Odeabank και της ισχυρής ιδιοκτησιακής δομής, ο δείκτης κεφαλαίων Tier 1 παρέμεινε πάνω από τον μέσο όρο του κλάδου στο 10,3% και ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας στο 20,2%. Με διάφορες επιλογές επενδυτικών κεφαλαίων που προσφέρονται στους πελάτες, ο όγκος των κεφαλαίων της Odeabank αυξήθηκε στα 18,7 δισεκατομμύρια TL, ενώ το μερίδιο των καταθέσεων όψεως στο σύνολο των καταθέσεων πελατών έφτασε το 28%. Χάρη στη σωστή διαχείριση και την ποικιλία των προϊόντων, η Odeabank αύξησε τα περιουσιακά της στοιχεία που δεν διαχειρίζονται καταθέσεις σε 24,1 δισεκατομμύρια TL. Σημαντικό βήμα επιτεύχθηκε από το γεγονός ότι ο λόγος των απλήρωτων απαιτήσεων προς τα συνολικά δάνεια της Odeabank, που ήταν 5,1% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2022, μειώθηκε στο 3,9% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2023.

Στη δήλωσή του σχετικά με αυτό το θέμα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Odeabank Mert Öncü είπε ότι η οικονομική κατάσταση για το τρίτο τρίμηνο του έτους αποκαλύπτει μια βιώσιμη και κερδοφόρα αύξηση των δεικτών απόδοσης της τράπεζας: Ως Odeabank, συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε σταθερά παρά τις περιοδικές οικονομικές αβεβαιότητες και τις συναλλαγματικές ισοτιμίες διακυμάνσεις. Η επιτυχημένη οικονομική εικόνα που έχουμε πετύχει από τις αρχές του 2023 ξεχωρίζει ως ο σημαντικότερος δείκτης. Ως Odeabank, προσφέρουμε στους πελάτες μας μια νέα γενιά υπηρεσιών με την ψηφιακή τραπεζική μας προσέγγιση, που δημιουργήθηκε συνδυάζοντας τις φυσικές και ψηφιακές εμπειρίες μας. Καθώς μπήκαμε στη δεύτερη δεκαετία, επικεντρωθήκαμε σε μια τραπεζική προσέγγιση προσανατολισμένη στις επενδύσεις. Με αυτή την κατανόηση, σχεδιάσαμε τη νέα μας εφαρμογή Odea ως επενδυτική πλατφόρμα παράλληλα με τις τραπεζικές συναλλαγές και την προσφέραμε στους πελάτες μας. «Πιστεύουμε ότι δώσαμε νέα πνοή στις τραπεζικές συναλλαγές με την εφαρμογή Odea, η οποία ταιριάζει πλήρως στο φυσικό μας όραμα», είπε.


Source link

Σχολιάστε