Η ακίνητη περιουσία παραμένει μια ισχυρή επένδυση

Οι ευκαιρίες για μεγάλα, γρήγορα κέρδη σε οικιστικά ακίνητα τείνουν να έρχονται και να παρέρχονται σε κύκλους. Όταν μια τοπική αγορά είναι ζεστή, οι οικογένειες μπορεί να βρουν ότι είναι δυνατό να αγοράσουν ένα σπίτι σε ελκυστική τιμή, να το φτιάξουν και να δουν την αξία του να αυξάνεται σε λίγα μόλις χρόνια.

Όταν η ίδια τοπική αγορά βρίσκεται στο χαμηλό τέλος του κύκλου ανατίμησης, η αποκομιδή κέρδους στο οικογενειακό σπίτι μπορεί να πάρει πολύ περισσότερο χρόνο, αλλά η ανταμοιβή μπορεί να είναι εξίσου ικανοποιητική εάν η τιμή και η τοποθεσία και ληφθούν προσεκτικά υπόψη.

Ακόμη και σε αβέβαιες οικονομικές στιγμές όπως αυτές, η ιστορία δείχνει ότι η ακίνητη περιουσία είναι μια από τις πιο σωστές επενδύσεις που μπορεί να κάνει μια οικογένεια. Κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης της δεκαετίας του 1930, όταν το χρηματιστήριο έπεσε κατακόρυφα έως και 89%, οι τιμές των κατοικιών μειώθηκαν μόνο κατά 39%. Σύμφωνα με την πλειονότητα της έρευνας για τις τάσεις της στέγασης, οι τιμές παραμένουν συνεχώς στο ίδιο επίπεδο με, και τις περισσότερες φορές ανατιμώνται ταχύτερα από τον ρυθμό του πληθωρισμού. Οι τιμές των κατοικιών στην πραγματικότητα αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 10 τοις εκατό κατά τη διάρκεια της ύφεσης στα μέσα της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

Οι στατιστικολόγοι του CENTURY 21 αναφέρουν ότι το ποσοστό ανατίμησης των ακινήτων από το 1990 ήταν περίπου 5% σε εθνικό επίπεδο, με τον πληθωρισμό να κυμαίνεται γύρω στο 4%. Οι ιδιοκτήτες σπιτιού, προφανώς, εξακολουθούν να παραμένουν μπροστά στο παιχνίδι ακινήτων κατά μέσο όρο.

Και, με τα επιτόκια των στεγαστικών δανείων να είναι τα χαμηλότερα των τελευταίων δύο δεκαετιών, τα ακίνητα σήμερα είναι μια πιο ελκυστική επένδυση από ό,τι ήταν εδώ και χρόνια.

Οι πρώτοι αγοραστές είναι οι μεγάλοι νικητές σε αυτό το περιβάλλον. Η κατάρτιση ενός προϋπολογισμού μπορεί να βοηθήσει εσάς και την οικογένειά σας να αποφασίσετε τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά. Μόλις καθορίσετε μια τιμή και επιλέξετε την επιθυμητή κοινότητα, ψωνίστε για να βρείτε το καλύτερο σπίτι που μπορείτε να αγοράσετε για τα χρήματά σας. Αυτή η στρατηγική μπορεί να σας βοηθήσει να συνειδητοποιήσετε μεγαλύτερη εκτίμηση δύο ή τρία χρόνια αργότερα.

Αυτή είναι επίσης μια καλή στιγμή για να αγοράσετε ένα δεύτερο ή εξοχικό σπίτι. Μια καμπίνα ευκαιρίας στο δάσος σήμερα μπορεί να αποφέρει εξαιρετική απόδοση όταν οι τιμές των κατοικιών κινούνται ανοδικά. Οι προσιτές τιμές δεύτερης κατοικίας σάς επιτρέπουν επίσης να αγοράσετε μια εξοχική κατοικία που μπορεί να χρησιμεύσει ως σκαλοπάτι για ένα μεγαλύτερο καταφύγιο στο μέλλον.

Αλλά η εκτίμηση δεν είναι το μόνο πλεονέκτημα για την αγορά ενός σπιτιού. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πιστεύει ότι η ιδιοκτησία κατοικίας είναι τόσο σημαντική για το μέλλον της χώρας μας που επιτρέπει στους τόκους των στεγαστικών δανείων να παραμένουν το τελευταίο ουσιαστικό φορολογικό καταφύγιο για τις οικογένειες. Οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να κάνουν εκπτώσεις στους φόρους ιδιοκτησίας τους. Και, το κέρδος από την πώληση του σπιτιού σας παραμένει αφορολόγητο όσο αγοράζετε ένα σπίτι σε μεγαλύτερη ή ίση τιμή.

Προτού λοιπόν αποφασίσετε ότι δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να επενδύσετε σε οικιστικά ακίνητα, επανεξετάστε τα οικονομικά οφέλη από την ιδιοκτησία του σπιτιού σας και βάλτε τα να δουλέψουν για εσάς.

Σχολιάστε