Η έλλειψη πειθαρχημένης επένδυσης προκαλεί τις περισσότερες απώλειες

Η έλλειψη πειθαρχημένης επένδυσης προκαλεί τις περισσότερες επενδυτικές απώλειες. Είναι τόσο απλό. Εάν το επενδυτικό μας πρόγραμμα χάσει χρήματα για μια περίοδο ετών, πιθανότατα θα πρέπει να κατηγορήσουμε τους εαυτούς μας, όχι την οικονομία, την κακή τύχη, την έλλειψη γνώσης ή την πτώση των τιμών των μετοχών. Ο χρόνος διορθώνει αυτές τις προκλήσεις.

Ο μεγαλύτερος μόνος λόγος για τις επενδυτικές απώλειες: η έλλειψη πειθαρχημένης επένδυσης. Αυτό είναι ένα στοιχείο που δεν θα το διορθώσει μόνο ο χρόνος.

Το γιατί η πειθαρχία και η επένδυση είναι αμοιβαία αποκλειόμενα σε τόσους πολλούς ανθρώπους που δυσκολεύονται ελάχιστα να πειθαρχήσουν σε άλλα πράγματα είναι ένα παζλ. Δεν είναι πολύ δύσκολο να είσαι πειθαρχημένος στα παιχνίδια, για παράδειγμα. Η κάμψη των κανόνων είναι πολύ λιγότερο ικανοποιητική από το να παίζετε το παιχνίδι όπως υποτίθεται ότι παίζεται.

Γιατί λοιπόν έχουμε τόσο πρόβλημα με την πειθαρχημένη επένδυση; Γιατί τόσο συχνά πιστεύουμε ότι ο τρόπος που κάνουμε τα πράγματα ή οι ιδέες μας πρέπει να είναι καλύτερος από τους πολύ απλούς κανόνες που διέπουν τα επιτυχημένα επενδυτικά προγράμματα;

Απλώς πρέπει να εξετάσετε τον αριθμό των ανθρώπων που χάνουν ή των οποίων η επιστροφή είναι θλιβερή, για να είστε σίγουροι για ένα από τα δύο πράγματα: η επένδυση είναι απάτη ή πολλοί άνθρωποι το κάνουν λάθος. Γιατί να συμβαίνει αυτό, όταν οι κανόνες είναι πραγματικά πολύ απλοί;

Ένα από τα προβλήματα με την πειθαρχία είναι ότι κανείς άλλος δεν μπορεί να μας πει πώς να την αναπτύξουμε. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε για τον εαυτό μας. Αλλά ίσως βοηθάει μόνο το να γνωρίζουμε εκ των προτέρων ότι η πειθαρχημένη επένδυση φαίνεται να είναι τόσο δύσκολη για τόσους πολλούς ανθρώπους. Τουλάχιστον, μπορούμε να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτήν την έλλειψη πειθαρχίας για την οποία, εκ των υστέρων, όλοι αναγνωρίζουμε και μετανιώνουμε.

Υπάρχουν μόνο λίγοι κανόνες που είναι απαραίτητοι για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία των επενδύσεων. Το ένα είναι η σωστή διαφοροποίηση σύμφωνα με την ηλικία σας. Μια άλλη είναι η τακτική επανεξισορρόπηση, μια απλή μέθοδος λήψης ορισμένων κερδών και ανακατανομής του κεφαλαίου σε επενδύσεις που καθυστερούν (υποθέτοντας ότι κάνατε λογικές επιλογές εξαρχής). Υπάρχουν μερικά άλλα, φυσικά, αλλά έχουν λιγότερη σχέση με την επιλογή των σωστών επενδύσεων από ό,τι νομίζετε.

Η υπομονή είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό, όπως και η εμπιστοσύνη στις αποφάσεις σας. Η εμπιστοσύνη μπορεί να ακούγεται γελοία στον αρχάριο επενδυτή που καταλαβαίνει λίγα. Απλώς αφιερώστε χρόνο για να μάθετε για αυτούς τους απλούς κανόνες και θα δείτε τη μαθηματική βεβαιότητα πίσω από μερικούς από τους βασικούς. Όταν το κάνετε, θα αποκτήσετε όλη την αυτοπεποίθηση που χρειάζεστε για να αντιμετωπίσετε τις τραχιές κηλίδες που αναπόφευκτα θα έρθουν.

Με αυτοπεποίθηση, έχετε όλα όσα χρειάζεστε. Θα σας επιτρέψει να φέρετε πειθαρχία, αποφασιστικότητα και υπομονή μαζί σας στο τραπέζι.

Σχολιάστε