Επιχείρηση παλαιοσιδήρου πολύτιμων μετάλλων χρυσού και ασημιού

Το να βγάλετε χρήματα αγοράζοντας και πουλώντας σκραπ χρυσού και πολύτιμων μετάλλων μπορεί να αποφέρει σημαντικά έσοδα. Εάν έχετε μια υπάρχουσα επιχείρηση ή θέλετε να δημιουργήσετε μια νέα επιχείρηση, αυτός ο τύπος επιχείρησης είναι αποδεδειγμένη δημιουργία εσόδων.

Στο σημερινό οικονομικό περιβάλλον, αυτός ο τύπος εταιρείας έχει περισσότερο νόημα. Το κόστος εκκίνησης είναι ελάχιστο και με ένα καλό διαδικτυακό μάθημα εκπαίδευσης, δεν θα χρειαστεί να υπομείνετε μια εκτεταμένη καμπύλη μάθησης. Θα έχετε γρήγορη απόδοση του κεφαλαίου σας και της επένδυσής σας στο χρόνο.

Η οικονομία έχει δεχθεί μεγάλο πλήγμα και πολλοί βρίσκονται σε μια κατάσταση όπου πρέπει να πάρουν μετρητά γρήγορα. Θα πουλήσουν τον χρυσό και τα κοσμήματά τους. ακόμη και ενέχυρο τα άλλα περιουσιακά τους στοιχεία για να ανταποκριθούν στις τρέχουσες απαιτήσεις.

Αυτή η επιχείρηση μπορεί να διεξαχθεί σε ένα κατάστημα ή σε άλλη φυσική τοποθεσία ή μπορεί να δημιουργηθεί μέσω προσκλήσεων μέσω διαφημίσεων Craigslist ή τοπικών εφημερίδων. Κάποιοι μάλιστα διοργανώνουν «χρυσά πάρτι» όπου τα βραβεία και το μοίρασμα κερδών σας ανταμείβουν άψογα για την προσπάθεια.

Η διαφήμιση της επιχείρησής σας μπορεί να έχει τη μορφή φυλλαδίων σε περιοχές, μοιράζοντας επαγγελματικές κάρτες, δημιουργία ιστότοπου που στοχεύει την τοπική κυκλοφορία και συνεργάζεται με τοπικές επιχειρήσεις.

Θραύσματα χρυσού, ασήμι και κοσμήματα μπορούν να βρεθούν σε πωλήσεις ακινήτων, υπαίθριες αγορές, πωλήσεις αυλών, εκκλησιές και άντρες κεφαλαίων που κατέχουν πολλοί οργανισμοί. Ακόμη και ένα κουτί με CPU υπολογιστών μπορεί να αποφέρει πολλές χιλιάδες δολάρια αφού εξευγενιστεί. Θραύσματα χρυσού και ασημιού, όπως βιομηχανικά σκραπ, οδοντικά σκραπ μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Οι ανταγωνιστικοί αγοραστές δίνουν συνήθως 40 σεντς στο δολάριο, που επιτρέπουν σε κάποιον να προσφέρει πολύ υψηλότερα και να διατηρεί ένα λογικό περιθώριο κέρδους. Ωστόσο, χρειάζεται γνώση για τον προσδιορισμό των τύπων τεμαχίων που θα λάβουν τα καλύτερα χρήματα και τους καλύτερους παράγοντες που πρέπει να προσέξετε και να δοκιμάσετε σχολαστικά, προκειμένου να είστε 99+% σίγουροι για την ποιότητα που προσφέρετε να αγοράσετε.

Μερικές από τις πληροφορίες που χρειάζεστε στα χέρια σας είναι:

1. Φόρμουλες δοκιμής μετάλλων

2. Διαγράμματα βαρών και μέτρων

3. Κορυφαίες εταιρείες διύλισης που πληρώνουν

Λίγα λόγια για τη λέξη «καράτια» όπως στον χρυσό 24 καρατίων. Το “Karat” είναι μια παραλλαγή του “carat”. Η FTC έχει τυποποιήσει τις σημάνσεις καράτια που χρησιμοποιούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες και τα στοιχεία 10 Kt ή μεγαλύτερα απαιτούν σφράγιση είτε με “K” ή “Kt”. Η δεκαδική σήμανση είναι επίσης μια επιλογή.

Τα ποσοστά σκραπ καρατίων της αξίας του χρυσού πρέπει να καθοριστούν με σαφήνεια μέσω αλάνθαστων μεθόδων δοκιμών και με χρήση κατάλληλων τύπων και ακριβών ζυγών. Η καθαρότητα μετριέται συνήθως και χρησιμοποιείται η ονοματολογία καράτια. Ο 100 τοις εκατό καθαρός είναι χρυσός 24 καρατίων και είναι ο πιο μαλακός χρυσός. Δεν χρησιμοποιείται συνήθως για την κατασκευή κοσμημάτων λόγω αυτού του ζητήματος απαλότητας.

Ο χρυσός 18 καρατίων είναι 18 μέρη χρυσού σε έξι μέρη ενός κράματος. Αυτό το σήμανε 75% καθαρό. Επειδή είναι πιο δύσκολο και μπορεί να χρειαστεί περισσότερη τιμωρία, χρησιμοποιείται συχνά σε κοσμήματα. Υπάρχουν σφραγίδες 16 καρατίων, 14 καρατίων και ακόμη και 12 καρατίων σε χρυσό. Η FTC (Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου) απαιτεί κανένα χρυσό κόσμημα που πωλείται στις Ηνωμένες Πολιτείες να είναι μικρότερο από 10 καράτια.

Όταν αθροίζετε πολλά καθορισμένα κομμάτια καρατ, πολλαπλασιάστε το βάρος με το καράτι και διαιρέστε με το 24. Για παράδειγμα, εάν έχετε 20 γραμμάρια χρυσού 18 καρατίων, έχετε 15 γραμμάρια καθαρού χρυσού (20 γραμμάρια x 18 καράτια = 36/24 = 15 γραμμάρια).

Χρυσά Καράτια Καθαρότητα Άλλα Προστιθέμενα Μέταλλα Ισοδύναμα

Χρυσός 24 καρατίων 100,00%… Δεκαδικό ισοδύναμο = 0,000% μέρη χρυσού = 24 στα 24

Χρυσός 22 καρατίων 91,60%… Δεκαδικό ισοδύναμο = 0,084% μέρη χρυσού = 22 στα 24

Χρυσός 18 καρατίων 75,00%… Δεκαδικό ισοδύναμο = 0,125% μέρη χρυσού = 18 στα 24

Χρυσός 14 καρατίων 58,5%… Δεκαδικό ισοδύναμο = 41,500% μέρη χρυσού = 14 στα 24

Χρυσός 10 καρατίων 41,7%… Δεκαδικό ισοδύναμο = 58,300% μέρη χρυσού = 12 στα 24

Τα γραμμάρια και τα φλουριά είναι οι συνήθεις μορφές μετρήσεων για το βάρος του χρυσού. Όταν πρόκειται για ουγγιές τροίας, μια λίβρα ισούται με 12 ουγγιές τροίας. Αυτό είναι το ευρωπαϊκό πρότυπο μέτρησης όπου το σύστημα μέτρησης βασίζεται σε κλάσματα 1.000 που είναι ο αριθμός των γραμμαρίων σε ένα κιλό.

Έπειτα, υπάρχει το σύστημα βάρους Avoirdupois που γνωρίζουμε εμείς οι Αμερικανοί, όπου μια λίβρα ισούται με 16 ουγγιές. Αυτό χρησιμοποιείται συνήθως στις Ηνωμένες Πολιτείες για τη ζύγιση σχεδόν οτιδήποτε εκτός από πολύτιμα μέταλλα.

Όταν ζυγίζετε χρυσό, χρησιμοποιήστε γραμμάρια και πένα ως πρότυπο για μέτρηση.

Ακολουθεί ένας πίνακας μετατροπής βάρους:

1 γραμμάριο (g) = 0,643 dwt = 0,0032 oz t = 0,035 oz av

1 πένα (dwt) = 1,555 g = 0,05 oz t = 0,055 oz av

1 ουγγιά troy (oz t) = 31,103 g = 20 dwt = 1,097 oz av

1 ουγγιά avoirdupois (oz av) = 28,3495 g = 18,229 dwt = 0,911 oz t

Τα κιτ δοκιμής χρυσού χρησιμοποιούν οξέα για τον προσδιορισμό της καθαρότητας του χρυσού. Ένα κιτ δοκιμής θα έχει διαφορετικά οξέα για χρυσό 10Κ, 14Κ22Κ και 24Κ. Ένα μέρος του χρυσού είναι γρατσουνισμένο σε μια δοκιμαστική πέτρα όπου θα σημειωθεί ο χρόνος που χρειάζεται το οξύ για να διαλυθούν οι ακαθαρσίες. Εάν το διάλυμα αφήσει την γρατσουνιά ανέπαφη, σημαίνει ότι το αντικείμενο που ελέγχεται είναι μεγαλύτερο από το οξύ δοκιμής που χρησιμοποιείται.

Για πιο ογκώδη αντικείμενα, όπως αλυσίδες και νομίσματα που θα μπορούσαν να επιμεταλλωθούν, είναι καλύτερο να γίνει μια βαθιά εγκοπή και να δοκιμαστεί το μέταλλο μέσα.

Δοκιμή για πλατίνα και λευκό χρυσό

Παρόμοια με τον χρυσό, χρησιμοποιείται μια δοκιμή γρατσουνιάς. Θα θελήσετε να αφήσετε μια μεγάλη παχιά ορατή κατάθεση για να δοκιμάσετε μήκους περίπου 1 ¿½ ίντσας. Μια σταγόνα του διαλύματος δοκιμής πρέπει να τοποθετηθεί στην γρατσουνιά και το χρώμα θα πρέπει να παραμείνει λευκό, φωτεινό εάν είναι γνήσιο.

Εάν η γρατσουνιά είναι χρυσός 18 καρατίων, το υλικό πρέπει να αλλάξει σε ανοιχτό χάλκινο χρώμα σε περίπου 3 λεπτά. Για λευκό χρυσό 14 καρατίων, τα υπολείμματα στην πέτρα θα πρέπει να εξαφανιστούν σε 15 δευτερόλεπτα.

Πώς να βρείτε παλιοσίδερα

Το πραγματικό ασήμι, όταν βρεθεί, ονομάζεται ασήμι. Θα το βρείτε ψάχνοντας για σημάδια όπως “.925” ή τη λέξη “στερλίνα” με σφραγίδα στο αντικείμενο. Υπάρχουν πολλά άλλα σημάδια ευρωπαϊκών ή άλλων τοποθεσιών σε όλο τον κόσμο με τα οποία θα πρέπει να εξοικειωθείτε είτε αγοράζοντας ένα μάθημα για το εμπόριο σκραπ είτε μέσω βιβλίων για το θέμα.

Μπορείτε να αγοράσετε ένα κιτ δοκιμής ασημιού μέσω ενός οίκου προμήθειας κοσμημάτων για περαιτέρω επιβεβαίωση ότι έχετε μια αυθεντική τιμή ασημιού. Αυτό γίνεται με τη χρήση ενός διαλύματος δοκιμής αργύρου και μιας δοκιμαστικής πέτρας. Ένα δοκιμαστικό διάλυμα χρησιμοποιείται με δοκιμαστική πέτρα, λίμα ή πλάκα, ώστε να μην αφήνετε σημάδια οξέος στο ασήμι. Τα αντικείμενα που είναι επαργυρωμένα ή ασήμι χαμηλής ποιότητας θα γίνουν πράσινα όταν τοποθετηθεί νιτρικό οξύ σε αυτό λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε χαλκό. Από την άλλη, αν είναι ασήμι, το αντικείμενο θα πάρει κρεμώδες χρώμα. Ένα μικρό κόψιμο λίμας χαράσσεται σε μια δυσδιάκριτη θέση, έτσι ώστε το υπόλοιπο κομμάτι να προστατεύεται από τη δοκιμή οξέος, ωστόσο θα μείνει ένας λεκές.

90% έως 100% = Κρεμώδες χρώμα

77% έως 90% = Γκρι Χρώμα

65% έως 75% = Ανοιχτό πράσινο χρώμα

Διυλιστήρια

Θα θελήσετε να βρείτε κορυφαία αμειβόμενα διυλιστήρια για να συνεργαστείτε. Τα διυλιστήρια λαμβάνουν ένα μικρό ποσοστό για τις υπηρεσίες τους και θα θελήσετε να ελέγξετε για όσους είναι αξιόπιστοι και πληρώνουν το υψηλότερο ποσοστό.

Αδειοδότηση

Ρωτήστε εάν απαιτείται άδεια στην πολιτεία σας για τη διεξαγωγή αυτού του τύπου επιχείρησης. Μπορεί να θέλετε να έχετε μια νομική δομή για την επιχείρησή σας για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα δικαστικών διαφορών και να χρησιμοποιήσετε τα φορολογικά οφέλη που προκύπτουν από τη λειτουργία της επιχείρησής σας. Ένας απλός σχηματισμός LLC με κόστος περίπου 100 $ θα κάνει το κόλπο. Θα θελήσετε να λάβετε έναν ομοσπονδιακό αριθμό φορολογικού μητρώου καθώς και να καταχωρήσετε την επιχείρησή σας στο κράτος.

Σχολιάστε