Επενδύστε στον εαυτό σας και όχι στο χρηματιστήριο

Τις τελευταίες δεκαετίες, πολλοί Αμερικανοί έχουν πολλά αμέτρητα χρηματικά ποσά στο χρηματιστήριο στους προσωπικούς τους επενδυτικούς λογαριασμούς ή σε 401 χιλ. Αν θέλουμε να μάθουμε από την ιστορία, ο τυπικός Αμερικανός θα πρέπει πιθανώς να σκεφτεί πολύ και σκληρά πριν επενδύσει τα χρήματα που κέρδισε με κόπο σε μια μαύρη τρύπα που ελέγχεται από ανθρώπους που έχουν μια ολισθαίνουσα φήμη εμπιστοσύνης.

Το πετρέλαιο, τα εμπορεύματα και άλλοι τύποι συναλλαγών είναι ακόμη μεγαλύτερα μυστήρια από το χρηματιστήριο. Κατά τη γνώμη μου, υπάρχει μια άλλη εξαιρετική επιλογή. Επενδύστε στον εαυτό σας!

Εδώ είναι τι εννοώ με αυτό. Ξεκινήστε μια εταιρεία ή πηγαίνετε στο σχολείο για να μάθετε ένα επάγγελμα που θα σας κερδίσει περισσότερα χρήματα και με το οποίο μπορείτε να κάνετε περισσότερα καλά στον κόσμο.

Η εμπειρία μου είναι με εταιρείες που ξεκινούν. Ξεκίνησα το Semantic Valley γιατί δεν μου άρεσε να δουλεύω για άλλους αφού ένιωθα ότι απλώς δεν μάθαινα αρκετά.

Αφού ξεκίνησα μια σειρά εταιρειών κάτω από την ομπρέλα της Semantic Valley, μεγάλωσα ως άτομο (ανεκτίμητο) και έμαθα μια σειρά από δεξιότητες που δεν θα είχα μάθει ποτέ πριν. Τώρα έχω περίπου 60-100% γνώση σε σχεδόν κάθε δεξιότητα και τμήμα που μπορεί να έχει ή να χρειαστεί ποτέ μια εταιρεία. Τώρα απλώς φτύνω τις startups δεξιά και αριστερά, και όλες δημιουργούν εισόδημα.

Ήταν ένα ρίσκο που πήρα και ήταν μια επένδυση στον εαυτό μου. Τώρα είμαι πολύ πιο απασχολήσιμος αν το θέλω, και μπορώ να καινοτομώ μόνος μου. Αλλά το πιο σημαντικό, μεγάλωσα και ωρίμασα ως άνθρωπος και ακολούθησα το δικό μου όραμα το οποίο κατάφερα να τελειοποιήσω (και να μάθω πώς να τελειοποιώ βέλτιστα). Αυτή ήταν η καλύτερη επένδυση της ζωής μου και ενθαρρύνω και άλλους να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Σχολιάστε