Επενδύστε σε ασήμι αντί για χρυσό ή άλλα πολύτιμα μέταλλα για συνταξιοδότηση ή οικοδόμηση πλούτου

Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται πτώση των τιμών του ασημιού και οι επενδυτές πεινούν. Η επένδυση στο ασήμι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξασφαλίσετε/διαφοροποιήσετε τις επενδύσεις σας και να δημιουργήσετε το χαρτοφυλάκιό σας. Το ασήμι είναι φθηνό και έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μεγάλες αποδόσεις, ιδιαίτερα όταν επενδύεται μακροπρόθεσμα.

Ένας από τους πιο βολικούς τρόπους επένδυσης σε ασήμι είναι να κάνετε αγορές φυσικού αργύρου. Αυτό μπορεί να έχει τη μορφή νομισμάτων ή ράβδων. Σε συνδυασμό με την αυξανόμενη ζήτηση από τη βιομηχανία καθώς και τις χαμηλότερες τιμές, όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν σήμερα να επενδύσουν σε αυτό το μέταλλο σε σύγκριση με άλλα πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός και το τιτάνιο.

Κατά την αγορά ράβδων ασημιού, πρέπει να κάνετε ειδικές ρυθμίσεις για τη μεταφορά και την αποθήκευση του ασημιού (ή να χρησιμοποιήσετε μια εταιρεία για να σας βοηθήσει να φτιάξετε όλα αυτά για εσάς). Τα ασημένια νομίσματα από την άλλη πλευρά έχουν το πλεονέκτημα ότι είναι μικρότερα σε σύγκριση με τις ράβδους. Ως εκ τούτου, δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές ανάγκες μεταφοράς. Επίσης, δεν καταναλώνουν πολύ χώρο αποθήκευσης.

Ως επενδυτής, μπορεί να θέλετε να έχετε ανοιχτά τα μάτια για το ασημένιο νόμισμα American Eagle. Αυτό είναι το πιο δημοφιλές και πολύτιμο νόμισμα στις ΗΠΑ. Στο παρελθόν, οι επενδυτές σε πολύτιμα μέταλλα επέλεγαν να επενδύσουν σε χρυσά νομίσματα, αλλά το ασήμι σταδιακά ανατρέπει τα δεδομένα.

Για ένα πράγμα, τα ασημένια νομίσματα είναι πολύ φθηνότερα σε σύγκριση με τα χρυσά νομίσματα. Στην πραγματικότητα, είναι μερικές φορές φθηνότερα έως και 60 φορές λιγότερο. Ο κλάδος είναι ιδιαίτερα ελκυστικός για επενδυτές που δεν τους πειράζει λίγη αστάθεια.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το φυσικό μέταλλο εξακολουθεί να παραμένει ο καλύτερος τρόπος επένδυσης στο ασήμι. Τα EFT δεν είναι τόσο σπουδαία, καθώς σημαίνει ότι πρέπει να κάνετε αγορές σε χαρτί ασήμι. Η άλλη πλευρά αυτού είναι ότι το EFT θα μπορούσε να είναι μια περίσσεια του αργύρου που διατίθεται στην αγορά.

Για να επωφεληθείτε πλήρως από την επένδυση σε ασήμι, συνιστάται να ζητήσετε συμβουλές από έναν επαγγελματία επενδυτή ή σύμβουλο που έχει αποκτήσει πολλές γνώσεις και φήμη στον χειρισμό μετοχών εξόρυξης με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Όταν θέλετε να επενδύσετε σε ασήμι, καλό είναι να αναζητήσετε μια ασφαλή τοποθεσία για την αποθήκευση της επένδυσής σας. Ένας τρόπος με τον οποίο μπορείτε να διασφαλίσετε ότι η επένδυσή σας είναι απόλυτα ασφαλής είναι να αποκτήσετε μια τραπεζική θυρίδα ασφαλείας. Είναι πολύ πιο ασφαλές για εσάς να αποθηκεύετε το ασήμι σας με τέτοιο τρόπο, αντί να το αποθηκεύετε στο σπίτι σας.

Η προσθήκη αργύρου στο χαρτοφυλάκιό σας για λόγους συνταξιοδότησης ή οικοδόμησης πλούτου μπορεί να αποδειχθεί μια σταθερή κίνηση. Το κλειδί είναι να κατανοήσετε την αγορά, να ρισκάρετε ένα άνετο ποσό και να δώσετε προσοχή τόσο σε θεμελιώδεις όσο και σε τεχνικούς παράγοντες. Επίσης, μην είστε πολύ σπασμωδικοί καθώς η μεταβλητότητα ενός εμπορεύματος όπως το ασήμι μπορεί να είναι μεγαλύτερη από άλλες αγορές όπως οι μετοχές.

Σχολιάστε