Επενδύστε σε ένα πιο φωτεινό αύριο με έναν αυτοκατευθυνόμενο IRA

Δημιουργήστε το οικονομικό σας μέλλον μεγιστοποιώντας τα συνταξιοδοτικά σας περιουσιακά στοιχεία.

Είστε ένας από τους πολλούς επενδυτές που πρόσφατα αντιμετώπισαν σημαντικές απώλειες στον λογαριασμό συνταξιοδότησής σας ως αποτέλεσμα της πτώσης του χρηματιστηρίου;

Το 2008 οι Αμερικανοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με την αδιανόητη κατάρρευση μεγάλων επενδυτικών τραπεζών και εταιρειών, σε συνδυασμό με διαβολικά σκάνδαλα που στόχευαν τους επενδυτές. Το κλίμα φόβου που δημιουργείται από σκάνδαλα, όπως το πρόσφατο παγκόσμιο σχέδιο Πόντσι που επινοήθηκε από τον απατεώνα Μπέρνι Μάντοφ, κάνει ορισμένους επενδυτές να τρέχουν για τους παροιμιώδεις λόφους με τα αυγά της φωλιάς τους.

Το σχέδιο ανάκαμψης

Οι επενδυτές που έχουν βαρεθεί με τη συρρίκνωση των λογαριασμών συνταξιοδότησής τους και τις ελλείψεις των χρηματοπιστωτικών οντοτήτων που τους εμπιστεύονται τα προς το ζην, μπορεί να θελήσουν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να πάρουν τον έλεγχο της οικονομικής τους μοίρας και να αρχίσουν να χτίζουν πλούτο με έναν αυτοδιευθυνόμενο IRA. Το βασικό πλεονέκτημα του πραγματικά αυτοκατευθυνόμενου IRA είναι ότι ο κάτοχος του λογαριασμού εμπλέκεται άμεσα στην επιλογή των περιουσιακών στοιχείων του IRA. Ένας αυτοκατευθυνόμενος IRA επιτρέπει κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων τόσο σε “παραδοσιακές” επενδύσεις, όπως μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια και σε “μη παραδοσιακές” επενδύσεις όπως ακίνητα (ξένα και εγχώρια), στεγαστικά δάνεια, χαρτονομίσματα, φορολογικά εμπράγματα βάρη, LLC, ιδιωτικές τοποθετήσεις και πολύ περισσότερο.

Ένας αυξανόμενος αριθμός ατόμων ανακαλύπτει τον αυτοκατευθυνόμενο IRA, ένα επενδυτικό όχημα που διαθέτει την ελευθερία επιλογής από αυτήν τη σειρά επενδυτικών εναλλακτικών λύσεων χωρίς να “περιστερούνται” με τους περιορισμούς των παραδοσιακών χρηματιστηριακών επενδύσεων που προσφέρουν οι χρηματιστές και οι τραπεζίτες για το IRA σας.

Το κίνητρο για να μονοπωλήσει η Wall Street το συνταξιοδοτικό χαρτοφυλάκιό σας βασίζεται στις απότομες «προμήθειες» που κάνουν πουλώντας σας το περιορισμένο μενού των χρηματοοικονομικών προϊόντων τους. Αντίθετα, ένας θεματοφύλακας και διαχειριστής που είναι υπεύθυνος για έναν αυτοδιευθυνόμενο λογαριασμό IRA δεν θα (ή δεν μπορεί βάσει νόμου) να σας πουλήσει επενδυτικές συμβουλές, χρηματοοικονομικά προϊόντα ή να χρεώσει προμήθειες – απλώς χρεώνουν μια ετήσια αμοιβή από 100 έως 2000 $ δολάρια ανάλογα με επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

Η Δύναμη της Διαφοροποίησης

Σκεφτείτε αυτό. Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουμε τον όρο «διαφοροποίηση» όσον αφορά τις επενδύσεις, έτσι δεν είναι; Η διαφοροποίηση είναι μια έννοια που εξηγείται συχνά με το παλιό ρητό – “μην βάζετε όλα τα αυγά σας σε ένα καλάθι”. Ο Χάρι Μάρκοβιτς, ηγέτης της σκέψης και προγραμματιστής της Σύγχρονης Θεωρίας Χαρτοφυλακίου δήλωσε ότι η διαφοροποίηση είναι το «δωρεάν γεύμα της χρηματοδότησης».

Ναι, θεωρείται κρίσιμης σημασίας η διατήρηση ενός διαφοροποιημένου “μίγματος” επενδύσεων σε ένα επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Και το μάλλον συγκλονιστικό γεγονός είναι – τα συνταξιοδοτικά χαρτοφυλάκια του 96% των Αμερικανών επενδυτών που διατηρούνται επί του παρόντος σε άκαμπτους παραδοσιακούς λογαριασμούς IRA σε τράπεζες και χρηματιστηριακές εταιρείες απλώς δεν τηρούν αυτή την παραδοσιακή σοφία. (Αγοραστής προσέξτε: ο “αυτοκατευθυνόμενος IRA” που προσφέρεται από πολλά τραπεζικά ιδρύματα και χρηματιστηριακές εταιρείες είναι “λανθασμένη ονομασία” – είναι ένας όρος που υπονοεί ότι ο κάτοχος λογαριασμού μπορεί μόνο να “επιλέξει” από το “μενού” μετοχών, ομολόγων και αμοιβαίων κεφάλαια που προσφέρονται από την εταιρεία ή το ίδρυμα.)

Γιατί λοιπόν να περιοριστείτε μόνο σε μετοχές, ομόλογα και αμοιβαία κεφάλαια ως επενδυτική στρατηγική για την ανάπτυξη των περιουσιακών σας στοιχείων; Θα πρέπει να συμβιβαστείτε με ένα ποσοστό απόδοσης 2 ή 3%, όταν μπορείτε να φτάσετε στο 20 ή 30%, ανάλογα με την ανοχή σας στον κίνδυνο; Ένας αυτοκατευθυνόμενος IRA επιτρέπει μια ατελείωτη ποικιλία κατηγοριών περιουσιακών στοιχείων, με το IRS να απαγορεύει μόνο 3 τύπους επενδύσεων: Ασφάλειες Ζωής, Συλλεκτικά και S Corporations. (αναφορά: IRS Publication 590)

Με τη βέλτιστη διαφοροποίηση και την ανακατανομή των περιουσιακών στοιχείων σε έναν αυτοκατευθυνόμενο IRA, η επίτευξη των στόχων συνταξιοδότησης μπορεί πραγματικά να γίνει πραγματικότητα.

Πάρε συμβουλή

«Αυτοί που δεν θα λάβουν συμβουλές δεν μπορούν να βοηθηθούν». – Βενιαμίν Φραγκλίνος. Είναι επιτακτική ανάγκη, αφού ανοίξετε έναν αυτοδιευθυνόμενο λογαριασμό IRA, να συμβουλευτείτε ειδικούς για να αποφύγετε την παραβίαση τυχόν νόμων ή απαγορευμένων συναλλαγών που σχετίζονται με τη χρήση κεφαλαίων του IRA. Δεν θα θέλατε να υπόκειστε σε αυστηρές κυρώσεις και απώλειες της IRS λόγω έλλειψης εκπαίδευσης και ειδικών συμβούλων.

Σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο, πρέπει να υπάρχει ένας καλός συνδυασμός ευκαιριών και κινδύνου. Εάν θέλετε να κερδίσετε χρήματα, δεν μπορείτε να αποκλείσετε όλους τους κινδύνους, ωστόσο ο στόχος είναι να βρείτε την κατάλληλη ισορροπία και κάθε επενδυτής πρέπει να αποφασίσει ποια είναι η ανοχή κινδύνου του με τη βοήθεια ενός αξιόπιστου επαγγελματία χρηματοοικονομικού τομέα.

Η επένδυση σε ακίνητη περιουσία, για παράδειγμα, μια ιστορικά ασφαλής και απτή επένδυση, έχει δημιουργήσει σημαντικό πλούτο για επενδυτές που κατανοούν την αντιστάθμιση κινδύνου-απόδοσης αυτής της κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων. Με την ακίνητη περιουσία, ένας αυτοκατευθυνόμενος επενδυτής του IRA έχει την ασφάλεια ενός ενσώματου περιουσιακού στοιχείου, ενώ η επένδυση σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο μπορεί να μην γνωρίζετε “πού” επενδύονται πραγματικά τα χρήματά σας. Με τον IRA που κατευθύνεται μόνος σας, μπορείτε να πάρετε τον έλεγχο, επιλέγοντας από μια μυριάδα επενδύσεων για να ολοκληρώσετε και να αυξήσετε το συνταξιοδοτικό σας χαρτοφυλάκιο.

Η προσέγγιση

Έξι βήματα για να χτίσετε το οικονομικό σας μέλλον:

1) Επιλέξτε έναν θεματοφύλακα κορυφαίας βαθμίδας και ανοίξτε έναν αυτοδιευθυνόμενο λογαριασμό IRA 2) Κάντε την εργασία σας – συνεχίστε να εκπαιδεύεστε για τις επενδύσεις IRA που κατευθύνονται μόνοι σας 3) Λάβετε συμβουλές για πιθανές επενδύσεις από τους ενημερωμένους σας (ειδικά για τις κατευθυντήριες οδηγίες του IRA και επενδύσεις) και έμπιστους επαγγελματίες (CPA, δικηγόρος, σύμβουλος) 4) Αξιοποιήστε επενδυτικές ευκαιρίες υψηλότερης απόδοσης χρησιμοποιώντας στρατηγικές ανάπτυξης επενδύσεων 5) Αξιοποιήστε τα απίστευτα φορολογικά πλεονεκτήματα – ένας βασικός στόχος ενός αυτοκατευθυνόμενου IRA είναι να παρέχει ένα όχημα για έναν φορολογούμενο να αυξήσουν τον πλούτο τους χωρίς να υπόκεινται σε φόρους εισοδήματος για τα κέρδη 6) Να είναι υπόλογοι, ακολουθώντας μια προληπτική προσέγγιση για τη βελτίωση των αποδόσεων των επενδύσεων, εκμεταλλευόμενοι ένα μεγαλύτερο εύρος επενδυτικών επιλογών

Αναλάβετε την ευθύνη για το οικονομικό σας μέλλον

Από σένα εξαρτάται.

Λιγότερο από το 4% των επενδυτών κατευθύνουν μόνοι τους τις επενδύσεις τους, είστε έτοιμοι να αναλάβετε ενεργό ρόλο;

Η ανάληψη προσωπικής ευθύνης στον σχεδιασμό του οικονομικού σας μέλλοντος είναι πιο σημαντική από ποτέ. Σκέψου το. Το ποσό των συνταξιοδοτικών αποταμιεύσεων που συγκεντρώνετε θα έχει άμεσο και δραματικό αντίκτυπο στο αν θα μπορέσετε να διατηρήσετε το βιοτικό σας επίπεδο όταν συνταξιοδοτηθείτε.

Για να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, οι περισσότεροι άνθρωποι θα χρειαστούν περισσότερα από την κοινωνική ασφάλιση και το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα της εταιρείας τους. Με έναν αυτοκατευθυνόμενο IRA έχετε και το προνόμιο και την ευθύνη να λαμβάνετε ορθές οικονομικές αποφάσεις για τα χρήματα του IRA. Ωστόσο, πρέπει να είστε έτοιμοι να εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας, ζητώντας τη βοήθεια ειδικευμένων ενημερωμένων επαγγελματιών για να επιτύχετε μεγαλύτερη διαφοροποίηση και επενδυτικές δυνατότητες.

Ένας αυτοκατευθυνόμενος IRA είναι ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο για τη δημιουργία πλούτου όταν ακολουθούνται οι οδηγίες και χρησιμοποιούνται αποτελεσματικά με τη σωστή κατανομή των περιουσιακών στοιχείων. Εάν παραμείνουμε προορατικοί στην εκπαίδευση των εαυτών μας σχετικά με τις διάφορες επιλογές και την ευελιξία που έχουμε για να αυξήσουμε τα συνταξιοδοτικά μας δολάρια, θα αποκομίσουμε πράγματι τα οφέλη και θα ευημερήσουμε.

Γιατί να μην πάρετε τον έλεγχο της οικονομικής σας μοίρας; Επενδύστε σε ένα πιο φωτεινό αύριο με έναν αυτοκατευθυνόμενο IRA.

Σχολιάστε