Επενδύσεις σε ακίνητα – 5 από τα πολλά είδη

Οι περισσότερες επενδύσεις σε ακίνητα θα εμπίπτουν σε πέντε κατηγορίες – επενδυτικά ακίνητα κατοικιών για μία οικογένεια, επενδύσεις κατοικιών για πολλές οικογένειες, εμπορικά ακίνητα, υπανάπτυκτη γη ή οικόπεδα και καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα. Για να μάθετε για κάθε είδος επένδυσης σε ακίνητα, συνεχίστε να διαβάζετε.

Μονοοικογενειακά Επενδυτικά Ακίνητα Κατοικίας

Είτε αγοράζετε ένα παραδοσιακό σπίτι για μία οικογένεια, ένα διαμέρισμα, ένα αρχοντικό ή έναν συνεταιρισμό, όλα αυτά εμπίπτουν στην επικεφαλίδα των κατοικιών για μία οικογένεια.

Συνήθως, η παραδοσιακή μονοκατοικία προσφέρει την πιο εύκολη διαδικασία αγοράς και πώλησης μαζί με μια αρκετά αξιόπιστη αγορά και ποσοστό απόδοσης. Η αγορά ενός διαμερίσματος σημαίνει ότι δεν παίρνετε μόνο τη μονάδα, αλλά και μερίδιο από τους κοινόχρηστους χώρους. Ωστόσο, θα πληρώνετε επίσης για τέλη σύνδεσης διαμερισμάτων κάθε μήνα για να καλύψετε τα έξοδα συντήρησης που σχετίζονται με το κτίριο.

Τα σπίτια της πόλης είναι απλά προσκολλημένα σπίτια – δηλαδή περισσότερα από ένα συνδεδεμένα με άλλα. Η μόνη τους προϋπόθεση είναι ότι μπορεί να πρέπει να πληρούν απαιτήσεις σχετικά με τα χρώματα εξωτερικών χρωμάτων, τους κήπους και πιθανώς τη στάθμευση. Τέλος, οι συνεταιρισμοί προσφέρουν μερίδιο σε ολόκληρο το κτίριο, το οποίο περιλαμβάνει τον χώρο στον οποίο μένετε. Γενικά, πρέπει να λάβετε άδεια από την ένωση συνεταιρισμών εάν θέλετε να νοικιάσετε ή να ανακαινίσετε τη μονάδα σας.

Επενδύσεις κατοικιών για πολλές οικογένειες

Από μια απλή διώροφη έως μια πολυκατοικία τεσσάρων μονάδων, όλες αυτές είναι επενδύσεις κατοικιών για πολλές οικογένειες που αγοράζονται συνήθως για να παρέχουν στον επενδυτή συνεχές εισόδημα από ενοίκια ενώ το ακίνητο ανατιμάται σε αξία.

Το πλεονέκτημα είναι ότι αυτά τα ακίνητα παρέχουν ταμειακή ροή που βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, καθώς οι πληρωμές των στεγαστικών δανείων θα παραμείνουν σταθερές ενώ τα ενοίκια αυξάνονται τελικά. Επιπλέον, οι αγοραστές ακινήτων για πολλές οικογένειες με υφιστάμενους ενοικιαστές μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα ποσοστό του εισοδήματος από ενοίκια στη μηνιαία κατάσταση εισοδήματός τους στην αίτησή τους για στεγαστικό δάνειο.

Εμπορικά Ακίνητα

Το εμπορικό ακίνητο περιλαμβάνει μεγάλες πολυκατοικίες (πάνω από πέντε μονάδες), βιομηχανικό χώρο, χώρο λιανικής και χώρους γραφείων. Συνήθως, η επένδυση σε αυτά τα ακίνητα μπορεί να είναι περίπλοκη και να παρασυρθεί με τη γραφειοκρατία και τους φόρους.

Εάν σκέφτεστε να μεταβείτε σε εμπορικά ακίνητα, προσλάβετε έναν καλό λογιστή και έναν πολύ έμπειρο δικηγόρο εμπορικών ακινήτων.

Μη ανεπτυγμένη Γη

Αυτό περιλαμβάνει απλώς την αγορά ενός οικοπέδου που δεν έχει κτίριο σε αυτό. Το πλεονέκτημα είναι ότι συχνά κοστίζει λιγότερο και δεν χρειάζεται να ασχοληθείτε με ενοικιαστές ή συντήρηση ακινήτων. Το κόλπο είναι να βρείτε γη σε μια περιοχή όπου η αξία της ιδιοκτησίας αυξάνεται σταθερά. Έτσι, αναζητήστε μια περιοχή όπου μια κοινότητα επεκτείνεται και, στη συνέχεια, αγοράστε γη εκεί.

Καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα

Τα καταπιστεύματα επενδύσεων σε ακίνητα (REIT) είναι ιδιωτικές, κερδοσκοπικές εταιρείες που επιτρέπουν σε μικρούς επενδυτές να επενδύουν σε μεγάλα, εμπορικά ακίνητα που παράγουν εισόδημα.

Σχολιάστε