Επενδυτικές συμβουλές σε ακίνητα για την επόμενη γενιά επενδυτών σε ακίνητα

Όλοι γνωρίζουν καλά το τρέχον οικονομικό κλίμα. Οι πιστώσεις έχουν στερέψει, οι κατασχέσεις πέφτουν βροχή και οι άνθρωποι παντού σφίγγουν τα πουγκιά τους. Οι μέρες των σχεδόν άμεσων κερδών στην ακίνητη περιουσία μέσω κερδοσκοπίας, τζόγου και ανήθικων μεθόδων έχουν περάσει. Γιατί τότε, οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζητούν και να προσφέρουν συμβουλές επενδύσεων σε ακίνητα; Με απλά λόγια, γιατί ενώ τα παραπάνω ισχύουν, η τρέχουσα οικονομική κρίση έχει προσφέρει επίσης μια σειρά από μοναδικές ευκαιρίες επένδυσης σε ακίνητα.

Αν και δεν είναι ώρα για απείθαρχους επενδυτές που θέλουν να κερδίσουν γρήγορα χρήματα, οι πειθαρχημένοι επιχειρηματίες θα διαπιστώσουν ότι το κόστος απόκτησης ενός σπιτιού βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Το χρέος και η απειλή κατάσχεσης οδήγησαν τους ιδιοκτήτες κατοικιών να πουλήσουν τα σπίτια τους για 70% ή λιγότερο από την εύλογη αγοραία αξία τους. Οι επενδυτές που κάνουν τα μαθήματά τους θα βρουν ότι αυτή είναι μια εξαιρετική στιγμή για να αποκτήσουν φθηνά ακίνητα και είτε να τα επιστρέψουν αμέσως σε μεγαλύτερους επενδυτές για ελάχιστο αλλά χαμηλό κέρδος κινδύνου είτε να τα μεταπωλήσουν για μεγαλύτερο κέρδος αφού ανακαινιστούν και ανακαινιστούν. Θα υπάρχει πάντα μια αγορά για κατοικίες σε κατάλληλη τιμή και υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για την άμεση πώληση που μπορεί να είναι εξίσου συμφέρουσες. Η μίσθωση με την επιλογή αγοράς στο τέλος της μίσθωσης, για παράδειγμα, θα δημιουργήσει τουλάχιστον αρκετό εισόδημα για να πληρώσει για την υποθήκη και ένα άτομο που ενδιαφέρεται για μίσθωση με δικαίωμα προαίρεσης είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει κάποια στιγμή να αγοράσει το σπίτι.

Ναι, η οικονομία έχει σταματήσει και όλοι υφίστανται τις συνέπειες. Η έλλειψη πίστωσης και οι συνεχιζόμενες απολύσεις έχουν μειώσει τον αριθμό των ανθρώπων που αγοράζουν σπίτια. Αλλά για όσους αναζητούν συμβουλές επενδύσεων σε ακίνητα, θα πω μόνο το εξής: μοναδικές και αποκλειστικές ευκαιρίες είναι διαθέσιμες σε όσους είναι αρκετά έξυπνοι και πειθαρχημένοι για να τις αξιοποιήσουν στο έπακρο.

Σχολιάστε