Επενδυτικές Ευκαιρίες Σταθμών Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων

Οι εταιρείες επιχειρηματικού κεφαλαίου και οι εταιρείες κοινής ωφέλειας που ανήκουν σε επενδυτές (IOU) επενδύουν σε υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Ορισμένοι σταθμοί περιλαμβάνουν καλυμμένους σταθμούς φόρτισης ηλιακών πάνελ. Πόλεις σε όλη την Αμερική εφαρμόζουν σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων (EV) σε κεντρικές περιοχές και προάστια, ενισχύοντας την υποστήριξη για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Αυτή η ορμή της πράσινης ενέργειας είναι πολύ ορατή. Θα ολοκληρωθεί ποτέ αυτή η αγορά με βενζινάδικα; Οι νομοθέτες στην Ουάσιγκτον ενέκριναν νομοσχέδιο που επιτρέπει στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και στις IOU να επενδύουν στον τομέα φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Αυτές οι επενδύσεις λαμβάνουν το συνηθισμένο ποσοστό απόδοσης που εγκρίνεται από την PUC.

Οι ρυθμιστικές αρχές σε πολλές πολιτείες δεν απαγόρευσαν στις επιχειρήσεις κοινής ωφελείας που ανήκουν σε επενδυτές να πωλούν ηλεκτρική ενέργεια σε σταθμούς φόρτισης λιανικής. Μπορεί κανείς να οραματιστεί να μπει σε έναν σταθμό Shell ή BP για να βρει σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων που βρίσκονται κοντά στους αεροσυμπιεστές; Πότε θα αποτυπωθούν οι αλλαγές στην αυτοκινητοβιομηχανία στον κλάδο των πρατηρίων βενζίνης; Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διανύουν 75 έως 179 μίλια με χρέωση. Αυτό το πρόβλημα απαγορεύει επί του παρόντος τις μετακινήσεις εκτός χώρας με ηλεκτρικά οχήματα.

Υπάρχουν πάνω από 23.000 σταθμοί φόρτισης στις ΗΠΑ Αυτή η επένδυση κόστους υποδομής υπερβαίνει τα 130 εκατομμύρια δολάρια. Αυτά τα κόστη υποδομής μειώνονται καθώς βελτιώνεται η τεχνολογία και αυξάνεται η δημόσια υποστήριξη. Μεγάλες περιοχές σε όλο το Τέξας, το Νέο Μεξικό, την Αριζόνα και την Καλιφόρνια είναι εξαιρετικές πολιτείες για αυτή τη νέα επένδυση.

Οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας διαχειρίζονται μεγάλα δίκτυα μεταφοράς και ηλεκτρικής ενέργειας και επενδύουν σε μεγάλα έργα υποδομής. Είναι ιδανικοί επενδυτές και υποστηρικτές για τη δημιουργία δικτύων σταθμών φόρτισης. Οι επενδυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τις εταιρείες αυτοκινήτων με μεγάλα τμήματα ηλεκτρικών οχημάτων.

Αυτός ο τύπος επένδυσης είναι επιτρεπτός στις απελευθερωμένες θυγατρικές της Electric Investor Owned Utilities όπως η ConEd Solutions, η NRG και η DTE Energy Investments. Οι αποδόσεις μπορεί να είναι υψηλότερες και συχνά καλύτερη ή πιο αποτελεσματική τεχνολογία μπορεί να βρεθεί σε αυτόν τον τομέα επιχειρηματικών κεφαλαίων. Η απόδοση της επένδυσης σε μικρές και μεσαίες πόλεις θα μπορούσε να είναι 8% έως 12%. Πολλές πόλεις θα θέλουν να κατέχουν και να ελέγχουν αυτές τις επενδύσεις. Τα δεδομένα που παράγονται από αυτούς τους σταθμούς θα βοηθήσουν τους διαχειριστές πόλεων να τοποθετούν περισσότερα καθώς αυξάνεται η ζήτηση.

Οι αγορές πράσινης ενέργειας επεκτείνονται σε εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις. Φανταστείτε μεγάλες εταιρείες να εγκαθιστούν πολλούς σταθμούς φόρτισης EV ως μέρος των ετήσιων δαπανών υπεραξίας των εργαζομένων τους. Αυτό θα γίνει σύντομα.

Θα εισέλθουν χρήματα από τα συνταξιοδοτικά ταμεία σε αυτόν τον τομέα; Τα hedge funds και άλλοι επενδυτές ενεργειακών επενδύσεων θα εισέλθουν σε αυτό το πεδίο καθώς ωριμάζει η αγορά ηλεκτρικών οχημάτων. Η Ford, η Toyota και η Tesla πουλούν πολλά ηλεκτρικά οχήματα. Αυτό είναι λογικό σε μια χώρα γεμάτη περιβαλλοντολόγους και ένα έθνος αποφασισμένο να κάνει το σωστό για να προχωρήσει η αυτοκινητοβιομηχανία μας.

©2016

Σχολιάστε