Επαγγελματικά και παλιομοδίτικα τεστ για τον έλεγχο της καθαρότητας του αργύρου και του χρυσού

Οι συλλέκτες χρυσού γνωρίζουν ότι το πολύτιμο μέταλλο και οι διακεκριμένες ιδιότητές του αναγνωρίζονται με προσεκτική εξέταση. Ο εντοπισμός του χρυσού και η προστασία από την παραπλάνηση είναι το καλύτερο και τώρα αυτό γίνεται με διάφορες πρακτικές.

Διαφορετικές δοκιμές

Δερματικό τεστ

Ο αποχρωματισμός του δέρματος συμβαίνει όταν φοράτε ψεύτικο χρυσό και αυτό δεν είναι μύθος. Ένα απλό τεστ είναι να κρατάς χρυσό για λίγα λεπτά στο χέρι σου. Θα υπάρχει εφίδρωση και η χημική αντίδραση θα δώσει στο δέρμα πράσινο ή μαύρο χρώμα, αν δεν είναι γνήσιο χρυσό. Ο γνήσιος χρυσός δεν αντιδρά. Υπάρχουν πιστοποιημένες δοκιμές που πραγματοποιούνται για την επαλήθευση της καθαρότητας και του βάρους του.

Σήμανση καράτι

Τα γνήσια κοσμήματα από ασήμι και χρυσό έχουν σήμανση καρατίων που θα φέρει σφραγίδα που αντιπροσωπεύει την αγνότητα. Απλώς εξοικειωθείτε με τα αμερικανικά και ευρωπαϊκά σήματα.

Δοκιμή οξέος

Ο χρυσός είναι ένα ευγενές μέταλλο και δεν θα αποχρωματιστεί ή θα διαβρωθεί με ορισμένα οξέα, αλλά τα βασικά μέταλλα μπορεί. Τα κιτ δοκιμής οξέος είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο και διατίθενται επίσης σε κιτ με φιαλίδιο και ζυγαριά για δοκιμή πυκνότητας. Θυμηθείτε ότι η δοκιμή οξέος μπορεί να χαλάσει ένα προϊόν εάν δεν είναι καθαρός χρυσός 24 καρατίων.

Δοκιμή επίπλευσης

Για μια δοκιμή επίπλευσης χρειάζεστε μόνο ένα φλιτζάνι νερό. Οποιοδήποτε γνήσιο χρυσό κομμάτι θα βυθιστεί αμέσως στον πάτο, ενώ οι απομιμήσεις επιπλέουν. Δεύτερον, ο πραγματικός χρυσός δεν σκουριάζει όταν είναι υγρό.

Υπερηχογράφημα ή ακτινογραφία

Αυτές δεν είναι βιώσιμες μέθοδοι δοκιμών, καθώς είναι ακριβά μηχανήματα. Είναι και αυτή μια μέθοδος οπότε περιλαμβάνεται. Χρησιμοποιώντας το υπερηχογράφημα και την τεχνολογία ακτίνων Χ μπορεί να ελεγχθεί ο χρυσός ή το ασήμι. Εάν υπάρχουν άλλα μέταλλα ή τσέπες αέρα, εντοπίζεται. Στην πραγματικότητα, τα μεγάλα νομισματοκοπεία ή τράπεζες επιβεβαιώνουν την καθαρότητα των ράβδων χρυσού μόνο σε αυτή τη μέθοδο.

Επαγγελματική αξιολόγηση

Τα κοσμηματοπωλεία είναι έτοιμα να κάνουν αυτές τις δοκιμές δωρεάν. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα.

Υπάρχουν μερικά απλά και παλιομοδίτικα τεστ που σας λένε την εγγύηση καθαρότητας με αυτές τις μεθόδους.

· Αρχικά σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε έναν μαγνήτη για να δείτε για βασικά μέταλλα. Το ασήμι και ο χρυσός δεν είναι μαγνητικά και έτσι σε περίπτωση που τραβάει ο μαγνήτης, ελέγξτε για προβλήματα. Φυσικά αυτή δεν είναι καμία αλάνθαστη μέθοδος.

· Δεύτερον, η δοκιμή ήχου που μπορεί να γίνει γνωστή πατώντας το δάχτυλό σας στο ασημένιο ή χρυσό νόμισμα ή χτυπώντας το με ένα άλλο νόμισμα. Τα καθαρά ασημένια και χρυσά νομίσματα έχουν υψηλό τόνο που αντηχεί για λίγες στιγμές, ενώ ο ήχος των επιμεταλλωμένων ή πλαστών προϊόντων είναι θαμπός και σιωπηλός αμέσως.

· Τέλος, το τεστ δαγκώματος. Το δάγκωμα ενός χρυσού αφήνει τη φυσική εντύπωση του δαγκώματος σας καθώς ο καθαρός χρυσός είναι μαλακός. Ωστόσο, αποφύγετε αυτή τη δοκιμή καθώς υπάρχει κίνδυνος να τραυματίσετε τα δόντια σας. Εξάλλου, σε περίπτωση που πρόκειται για μπάρα, τα δόντια σας μπορεί να μην φτάνουν λόγω της γυμνοσάλιαγκας από βασικό μέταλλο στο κέντρο.

Σχολιάστε