Επένδυση σε χρυσό: Αγοράστε χρυσά νομίσματα για να εξασφαλίσετε το μέλλον σας

Ο χρυσός ισοδυναμεί με πραγματικά χρήματα. Σε αντίθεση με άλλα περιουσιακά στοιχεία όπως οι παραδοσιακές μετοχές και ομόλογα, ακόμη και το νόμιμο χρήμα – που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει απλώς την αξία του χρήματος, ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει τη δική του αξία ακόμη και όταν συμβεί οικονομική ύφεση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λογικοί και πρακτικοί επενδυτές επιδιώκουν την επένδυση σε χρυσό. «Αγοράστε χρυσά νομίσματα και δείτε τα να μεγαλώνουν». Οι άνθρωποι λένε ότι η αγορά απτού χρυσού συχνά ανταμείβει καλούς επενδυτές με πολλά υποσχόμενες αποδόσεις.

Από οικονομική άποψη, η κατοχή απτού χρυσού είναι παρόμοια με την ιδιοκτησία μιας ακίνητης περιουσίας μόνο αυτό, συνήθως δεν ανησυχείτε για τα στεγαστικά δάνεια. Σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μετοχές και ομόλογα, η αξία του χρυσού παραμένει σταθερά υψηλή παρά τις μεγάλες οπισθοδρομήσεις στην οικονομία και έχει να κάνει μόνο με τη διατήρηση της ακεραιότητας των αποταμιεύσεών σας από τις υποχρεώσεις που επιφέρει η οικονομική κρίση. Τίποτα δεν κάνει καλύτερα από την επένδυση. Αγοράστε χρυσά νομίσματα και αποθηκεύστε τα για μια βροχερή μέρα.

Τώρα που γνωρίζετε την πραγματική επίδραση του χρυσού στη σταθερή ροή εισοδήματος, πιθανότατα θέλετε να μάθετε πώς να χρησιμοποιήσετε τον χρυσό για να χτίσετε τα θεμέλια του πλούτου σας. Εάν είστε κάποιος που συνταξιοδοτείται, μπορείτε να επενδύσετε χρησιμοποιώντας ένα χρυσό IRA. Με αυτόν τον IRA, μπορείτε να επενδύσετε σε απτό χρυσό όπως χρυσά νομίσματα και χρυσά χρυσά. Ο χρυσός στο IRA μπορεί σίγουρα να σας προσφέρει περισσότερη ασφάλεια σε σύγκριση με άλλες μορφές επενδύσεων, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζετε οικονομικές αποτυχίες που συχνά σχετίζονται με συσσώρευση ιατρικών λογαριασμών, χρεών και εξόδων. Όταν δεν μπορείτε πλέον να εργαστείτε για τον εαυτό σας, ο χρυσός στο IRA θα χρησιμεύσει ως σωσίβιο γιλέκο σας.

Εάν θέλετε να κάνετε μια επένδυση σε χρυσό κέρμα, αγοράστε χρυσά νομίσματα μόνο αφού προσδιορίσετε την καθαρότητα και το βάρος του χρυσού. Αυτή είναι η ποσότητα του πραγματικού χρυσού που περιέχεται σε ένα μόνο νόμισμα. Λάβετε υπόψη ότι τα χρυσά νομίσματα κατασκευάζονται επίσης χρησιμοποιώντας άλλα κράματα μετάλλων, γι’ αυτό δεν υπάρχει καθαρό χρυσό νόμισμα. Τα κράματα μετάλλων αναμιγνύονται γενικά με χρυσό για να κάνουν τα νομίσματα ισχυρότερα. Τα χρυσά νομίσματα για πιθανές επενδύσεις περιέχουν συνήθως τουλάχιστον 22 καράτια χρυσού.

Εάν θέλετε επίσης να διαφοροποιήσετε την επένδυσή σας σε χρυσό νομίσματος, αγοράστε χρυσά νομίσματα και από άλλες χώρες. Μερικές από τις εναλλακτικές λύσεις για το χρυσό νόμισμα του αμερικανικού αετού θα ήταν το καναδικό φύλλο σφενδάμου, το κινέζικο πάντα και τα αυστριακά νομίσματα της φιλαρμονικής. Πρέπει επίσης να μελετήσετε τις προδιαγραφές για αυτά τα νομίσματα για να τα κάνετε βιώσιμα για επένδυση.

Πρέπει να έχετε την ευφυΐα εάν θέλετε να επιδιώξετε επενδύσεις σε χρυσό. Αγοράστε χρυσά νομίσματα όταν είναι φθηνότερα και κρατήστε τα μέχρι να μπορέσετε να τα πουλήσετε στην υψηλότερη τιμή τους. Ο χρόνος είναι προς όφελός σας αφού η αξία του νομίσματος αυξάνεται ετησίως.

Σε σύγκριση με άλλες επενδυτικές επιλογές, ο χρυσός δεν εμπίπτει στο ποσοστό κεφαλαιακών κερδών. Εάν κάποιος έχει φυσικό χρυσό όπως ράβδους και νομίσματα ή πιστοποιητικά χρυσού που υποστηρίζονται από φυσικό χρυσό, η IRS θα το αναγνωρίσει αυτό περισσότερο ως συλλεκτικό παρά ως πηγή επένδυσης.

Ωστόσο, εάν κάποιος αγοράσει ράβδους και νομίσματα, είναι πιθανό ότι το άτομο που το αγόρασε θα τα πουλήσει τελικά. Στη συνέχεια, πρέπει να σκεφτείτε τι θα συμβεί εάν πουλήσετε τα νομίσματά σας. Εάν τα νομίσματα πωλούνται για λιγότερο από ένα χρόνο, τα χρήματα που κερδίζετε υπολογίζονται ως συνηθισμένο εισόδημα και φορολογούνται αναλόγως. Αλλά αν πουλήσετε τον χρυσό αφού τον έχετε για ένα χρόνο περίπου, οι επιστροφές φορολογούνται με μέγιστο 28%.

Σχολιάστε