Επένδυση σε Αμοιβαία Κεφάλαια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να σχεδιάσετε το οικονομικό σας μέλλον. Όταν λέω μέλλον, εννοώ τόσο μακροπρόθεσμα όσο και βραχυπρόθεσμα. Η εξοικονόμηση χρημάτων έχει άμεση επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα. Η επένδυση σε μέρη όπως το χρηματιστήριο είναι μακροπρόθεσμες επενδύσεις. Ένα μέσο επένδυσης είναι το αμοιβαίο κεφάλαιο. Λοιπόν, τι είναι ένα αμοιβαίο κεφάλαιο και γιατί θα θέλατε να επενδύσετε σε αυτό;

Τα αμοιβαία κεφάλαια είναι επενδύσεις που είναι σχετικά εύκολο να γίνουν. Σε τελική ανάλυση, σε αντίθεση με την επένδυση σε μεμονωμένες μετοχές, τα αμοιβαία κεφάλαια σάς επιτρέπουν να διαφοροποιήσετε τις συμμετοχές σας χωρίς να χρειάζεται να κάνετε μόνοι σας τη βαρύτητα.

Η διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων γίνεται από τον διαχειριστή του αμοιβαίου κεφαλαίου. Είναι υπεύθυνοι για τις επενδύσεις που γίνονται με τα χρήματα των επενδυτών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πρέπει να κάνετε την εργασία σας στα διάφορα διαθέσιμα κεφάλαια.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να επενδύσετε σοφά σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο. Καταρχάς, είναι το ταμείο ανοιχτό σε νέους επενδυτές; Αρκετές φορές, έχω ακούσει για ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που ήταν πολύ δημοφιλές μόνο για να ανακαλύψω ότι ήταν κλειστό για νέους επενδυτές. Τι θα ωφελήσει να ερευνήσετε ένα ταμείο που δεν θα σας δεχτεί ως επενδυτή; Τέλος πάντων, μόλις διαπιστώσετε ότι το αμοιβαίο κεφάλαιο είναι ανοιχτό σε νέους επενδυτές, κοιτάξτε να δείτε ποια είναι η ελάχιστη επένδυση. Ορισμένα κεφάλαια ξεκινούν από μια αρχική επένδυση 5.000 $. Αυτό είναι λίγο απότομο για τον μέσο επενδυτή. Επίσης, προσέξτε το ελάχιστο ποσό για επόμενες επενδύσεις. Εάν πρέπει να επενδύσετε σε προσαυξήσεις 1.000 $, τότε το ταμείο μπορεί να είναι για εσάς ή όχι.

Το ταμείο έχει προμήθειες και τις παίρνει προκαταβολικά; Ορισμένα κεφάλαια ενδέχεται να χρεώνουν προμήθεια. Αυτό σημαίνει ότι βρίσκεστε σε αρνητικό ισοζύγιο από την πρώτη μέρα. Αυτό που εννοώ είναι ότι εάν το αμοιβαίο κεφάλαιο χρεώνει προκαταβολικά το 5%, τότε επενδύετε μόνο το 95% των χρημάτων σας. Έτσι, εάν το ταμείο κάνει λιγότερο από 5% εκείνο το έτος, θα είστε σε ζημία για το πρώτο έτος. Πολλά κεφάλαια είναι κεφάλαια χωρίς φορτίο. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρεώνουν διοικητικά τέλη ή προμήθειες. Τα χρήματά σας θα αυξηθούν πολύ πιο αργά εάν οι διαχειριστές κεφαλαίων χρεώσουν τόκο πολλές ποσοστιαίες μονάδες.

Ένα άλλο πράγμα που πρέπει να εξετάσουμε είναι οι οικονομικοί στόχοι του ταμείου. Είναι το ταμείο επιθετικό και πιθανόν να αναλάβει περισσότερους κινδύνους από ό,τι αισθάνεστε άνετα; Είναι το ταμείο πολύ συντηρητικό και δεν επικεντρώνεται αρκετά στην ανάπτυξη για το γούστο σας; Αυτά τα θέματα είναι σημαντικά. Η ανάγνωση του ενημερωτικού δελτίου κάθε αμοιβαίου κεφαλαίου σας παρέχει πολλές απαντήσεις. Υπάρχουν επίσης ιστότοποι που είναι αφιερωμένοι σε αξιολογήσεις αμοιβαίων κεφαλαίων και αποτελούν χρήσιμα εργαλεία σύγκρισης.

Δείτε τις τρέχουσες διαθέσεις του ταμείου. Βλέπετε κάποιες συμμετοχές με τις οποίες διαφωνείτε; Ίσως είστε ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων και δεν θέλετε να επενδύσετε σε ορισμένες εταιρείες. Ίσως δεν θέλετε να επενδύσετε σε εταιρείες που ασχολούνται με την παραγωγή ενέργειας ή την εξόρυξη ή άλλες δραστηριότητες. Διαβάστε τη λίστα με τις συμμετοχές για να βεβαιωθείτε ότι δεν επενδύετε σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που σας βάζει σε ηθικό δίλημμα.

Η επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια είναι ένα αξιόλογο μέρος των δραστηριοτήτων κάθε επενδυτή. Παίρνει ένα φορτίο από πάνω σας και το τοποθετεί στο κεφάλι ενός εκπαιδευμένου επαγγελματία που εργάζεται για εσάς. Να επενδύετε πάντα με σύνεση και να παίρνετε τεκμηριωμένες αποφάσεις. Κάντε την εργασία σας πριν επενδύσετε μια δεκάρα.

Σχολιάστε