Επένδυση εφάπαξ; Μερικά μαθήματα για την επένδυση που πρέπει να γνωρίζετε

Εάν έχετε ένα εφάπαξ ποσό να επενδύσετε, υπάρχουν μερικά μαθήματα σχετικά με την επένδυση που πρέπει να μάθετε τώρα σε αντίθεση με το να μαθαίνετε με τον δύσκολο τρόπο, χάνοντας τα χρήματά σας. Παρακάτω είναι μερικά μαθήματα που πρέπει να μάθουν όλοι οι επενδυτές από νωρίς, προκειμένου να κάνουν τις επενδύσεις τους πιο επιτυχημένες.

Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό;

Εάν μια συμφωνία ή μια επένδυση ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, συνήθως είναι. Όλες οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα απασχολούν τους καλύτερους από τους καλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων και εμπόρους και οι περισσότεροι από αυτούς θα ήταν πάνω από το φεγγάρι για να έχουν σταθερές αποδόσεις 10%. Εάν μια επένδυση προσφέρει εξαιρετικά υψηλές αποδόσεις με μικρό ή καθόλου κίνδυνο, τότε είτε πωλείται λάθος είτε είναι απάτη. Για να έχετε αποδόσεις υψηλότερες από αυτό, πρέπει είτε να είστε τυχεροί είτε να αναλάβετε σημαντικά ποσά κινδύνου απώλειας χρημάτων.

Κάντε την έρευνά σας

Ποτέ μην βιάζεστε σε μια επένδυση. Φροντίστε πάντα να κάνετε πολλή έρευνα πριν δεσμεύσετε τα χρήματά σας σε μια επένδυση. Οι πωλητές πολύ συχνά είναι πολύ αποτελεσματικοί στο να σας πείσουν να επενδύσετε αμέσως. Μην βιαστείτε να υπογράψετε τη συμφωνία και να είστε σίγουροι ότι είστε χαρούμενοι που έχετε ερευνήσει όλες τις διαθέσιμες επιλογές και έχετε πάρει τη δική σας απόφαση.

Μην ακολουθείτε το πλήθος

Μία από τις μεγάλες αιτίες των οικονομικών φούσκας (όπως η φούσκα dot com που έσκασε το 2000) είναι η νοοτροπία της αγέλης. Αυτό είναι όπου οι άνθρωποι επενδύουν σε μια περιοχή ή τομέα απλώς και μόνο επειδή όλοι οι άλλοι είναι και όλοι οι άλλοι φαίνεται να βγάζουν χρήματα από αυτό. Πολύ συχνά αυτό που συμβαίνει είναι ότι επενδύουν επίσης, ανακαλύπτουν ότι έχουν μπει στο πάρτι πολύ αργά και η αγορά καταρρέει χάνοντας πολλά χρήματα. Αντίθετα, θα πρέπει να στοχεύετε να επενδύσετε σε περιοχές πριν γίνουν δημοφιλείς και η συζήτηση της πόλης – τότε θα πρέπει να πουλάτε.

Σχολιάστε