Εναλλακτικές Λοταρίες

Το Λόττο παίζεται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο με την ελπίδα ότι μια μέρα θα γίνει τυχερός, αλλά για τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων, αυτή η τυχερή μέρα του λότο δεν φτάνει ποτέ.

Οι τεράστιες πιθανότητες να κερδίσετε το λότο διασφαλίζουν ότι εκατομμύρια συνεισφέρουν στο πόλιν, αλλά μόνο λίγα πέτυχαν το τζάκποτ.

Στη Νέα Ζηλανδία, ένας παίκτης λότο πρέπει να επιλέξει έξι κληρωμένους αριθμούς από τους σαράντα. Ονομάζεται διαίρεση Ένα. Οι πιθανότητες κάθε σετ έξι αριθμών να είναι το επιτυχημένο έξι είναι μία στα τρία εκατομμύρια+.

Powerball είναι όταν έχετε επιλέξει το τμήμα One + τον αριθμό Powerball που είναι 1-10. Οι πιθανότητες να κερδίσεις ένα Powerball είναι τόσο μακρινές που είναι πιο πιθανό να χτυπηθεί από κεραυνό.

Μερικοί μαθηματικοί έχουν περιγράψει τη λαχειοφόρο αγορά ως φόρο επί της βλακείας.

Τουλάχιστον το 66% των Νεοζηλανδών παίζουν λότο τουλάχιστον μία φορά το χρόνο. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς παίζουν κάθε εβδομάδα.

Οι άνθρωποι που διαφορετικά θα θεωρούσαν τους εαυτούς τους έξυπνους πέφτουν στην δελεαστική διαφήμιση προκειμένου να συμμετάσχουν σε ένα στοίχημα που είναι απίθανο να πετύχει. Ο ορθολογισμός απλά βγαίνει από το παράθυρο.

Γίνεται τραγούδι και χορός για το γεγονός ότι το 20% όλων των πωλήσεων λότο δωρίζεται σε διάφορες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Αυτό που έχω να πω για αυτό είναι ότι η λοταρία απορροφά περισσότερα χρήματα από τις κοινότητες από όσα επιστρέφει.

Εάν κάποιος έκανε απλώς δωρεά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις απευθείας, το άτομο που κάνει τη δωρεά μπορεί να ζητήσει επιστροφή φόρου 33%. (Νέα Ζηλανδία).

Το πλεονέκτημα της απευθείας δωρεάς σε φιλανθρωπικό σκοπό είναι ότι μπορεί κανείς να επιλέξει σε ποιον θα δώσει χρήματα.

Οι παίκτες του λότο θα αγνοήσουν εντελώς όλα τα μαθηματικά στατιστικά στοιχεία με το επιχείρημα, “Πρέπει να είσαι μέσα για να κερδίσεις”.

Το πρόβλημα με αυτό το είδος σκέψης είναι ότι λίγοι άνθρωποι το κάνουν ποτέ και συχνά όταν κερδίζουν κάτι, η ανταμοιβή είναι συνήθως ένα από τα μικρότερα βραβεία που συχνά δαπανώνται για την αγορά περισσότερων λαχείων ή σβήνουν γρήγορα εν ριπή οφθαλμού.

ΕΤΗΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΛΑΧΕΙΟΥ

Εάν ένας παίκτης του λότο ξοδεύει 10 $ την εβδομάδα στην κλήρωση που ισοδυναμεί με 520 $ ετησίως. Σκεφτείτε σε τι άλλο θα μπορούσε να έχει επενδυθεί ή να χρησιμοποιηθεί καλύτερα.

Υπάρχουν τόσες πολλές πλατφόρμες συναλλαγών στην αγορά μετοχών σήμερα που τα 10-20 $ την εβδομάδα που δαπανώνται σε λαχεία θα μπορούσαν εύκολα να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΛΑΧΕΙΩΝ

Πολλοί άνθρωποι θα ορκιστούν στα συστήματα. Ό,τι και αν σας λένε, οι στατιστικές πιθανότητες για οποιοδήποτε σετ έξι αριθμών που κληρώνονται είναι οι ίδιες, ωστόσο, εάν επιλέξετε αριθμούς ή συνδυασμό αριθμών που δεν επιλέγονται από άλλους παίκτες, τότε θα μοιραστείτε το έπαθλο με λιγότερους παίκτες, εάν είναι η τυχερή σου μέρα. Αυτός είναι ο τύπος στρατηγικής που χρησιμοποιείται από ορισμένους φορείς προώθησης συστημάτων.

Μην παραπλανηθείτε πιστεύοντας ότι οποιοδήποτε σύστημα θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε. Αυτό δεν είναι αληθινό!

Όσον αφορά τα οικονομικά, λέω ότι τα χρήματα που δαπανώνται σε λαχεία κατευθύνονται καλύτερα σε επενδύσεις όπου τουλάχιστον έχεις κάτι να δείξεις.

Σχολιάστε