Είναι τα 529 σχέδια καλή ιδέα σε αυτήν την αγορά;

Ένα σχέδιο 529 είναι ένας τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα για το κολέγιο που μπορεί να σας δώσει μερικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Πολλοί άνθρωποι ανησυχούν για επενδύσεις με τις πρόσφατες διακυμάνσεις της αγοράς. Εάν έχετε ήδη ένα πρόγραμμα 529, μπορεί να ανησυχείτε μήπως πέσει το υπόλοιπό σας με την αγορά. Εάν βρίσκεστε στη διαδικασία αποταμίευσης, μπορείτε να αφιερώσετε αυτό το χρόνο για να αποφασίσετε, υπό τη συμβουλή ενός οικονομικού συμβούλου, εάν είστε πιο άνετοι να επενδύσετε σε πιο σταθερές οντότητες ή εάν είστε εντάξει με τις διακυμάνσεις μακροπρόθεσμα.

Μερικοί άνθρωποι μπορεί να συμβουλεύτηκαν να επενδύσουν σε ριψοκίνδυνες μετοχές επειδή είχαν πολύ χρόνο να αποταμιεύσουν για το κολέγιο. Αυτή δεν είναι απαραίτητα κακή συμβουλή, εάν έχετε υψηλή ανοχή κινδύνου. Αν σας κάνει να δυσκολεύεστε να δείτε το υπόλοιπό σας να αυξάνεται και να μειώνεται δραματικά, μπορείτε να επιλέξετε να επενδύσετε σε κάτι λίγο πιο σταθερό, όπως ένα αμοιβαίο κεφάλαιο που επενδύεται σε μετοχές και ομόλογα. Αυτός είναι ο τομέας των επενδύσεων στον οποίο καταλήγουν πολλοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές.

Δεν είναι πολλοί οι άνθρωποι που είναι πρόθυμοι να παρακολουθήσουν την κατακόρυφη πτώση των επενδύσεών τους με την αγορά. Κάποιοι μπορεί να τους άρεσε να είναι πιο τολμηροί πριν από το 2000, αλλά ίσως όχι τόσο τώρα. Με περισσότερες από 100% αποδόσεις, πολλοί άνθρωποι απλώς πετούσαν χρήματα σε ριψοκίνδυνες επενδύσεις, με ορθάνοιχτα μάτια. Πρέπει να εξετάσετε τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα και να κατανοήσετε ότι αυτά τα αποτελέσματα επιτυγχάνονται από τους διαχειριστές κεφαλαίων με την πάροδο του χρόνου. Μπορεί να υπήρξαν κάποιες μεγάλες διακυμάνσεις πάνω-κάτω κατά τη διάρκεια των ετών που εξετάζετε. Τα αμοιβαία κεφάλαια με μετοχές και ομόλογα σας δίνουν κάποιο ρίσκο, ώστε να υπάρχει δυνατότητα για ταχύτερη ανάπτυξη από ένα ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ανάπτυξη από ένα ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο.

Εάν πλησιάζετε να χρειαστείτε τα χρήματα στο σχέδιο 529, τότε μπορεί να θέλετε να είστε ακόμη πιο συντηρητικοί και να επιμείνετε σε αμοιβαία κεφάλαια που επενδύονται σε ομόλογα. Τα ομόλογα μπορούν ακόμη και να υποστηριχθούν από την κυβέρνηση. Δεδομένου ότι η κυβέρνηση έχει φορολογική εξουσία, η πιθανότητα τα κρατικά ομόλογα να χάσουν χρήματα είναι πολύ μικρή. Αυτοί οι τύποι κεφαλαίων μπορεί να είναι αρκετά σταθεροί.

Τα ομολογιακά κεφάλαια προσφέρουν πληρωμές μερισμάτων που μπορούν να επανεπενδυθούν στο σχέδιό σας. Αυτό μπορεί να είναι ή να μην είναι το καλύτερο για εσάς, ανάλογα με την ανοχή σας και επίσης το χρονικό σας πλαίσιο. Σε γενικές γραμμές, εάν έχετε πολλά χρόνια να αποταμιεύσετε, τότε συνήθως υπάρχει κάποιος κίνδυνος επειδή έχετε χρόνο να περιμένετε από τα χαμηλά της αγοράς. Οι διακυμάνσεις μπορεί να αξίζουν τον κόπο και μερικές φορές αποδίδουν πραγματικά αν έχετε στομάχι για τα χρήματά σας να ανεβαίνουν και να πέφτουν συνεχώς.

Συζητήστε με έναν οικονομικό σύμβουλο σχετικά με την αξιολόγηση της ανοχής κινδύνου πριν αποφασίσετε πού θα επενδύσετε τα χρήματά σας. Το πρόγραμμα 529 είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να εξοικονομήσετε χρήματα και να λάβετε μερικές φορολογικές ελαφρύνσεις. Μπορείτε ακόμη και να λάβετε φορολογικές ελαφρύνσεις εάν το πρόγραμμά σας χάσει χρήματα, αφαιρώντας την απώλεια κεφαλαίου από το εισόδημά σας. Αυτά τα οφέλη σε συνδυασμό με υποτροφίες, επιχορηγήσεις, φοιτητικά δάνεια και ιδιωτικά φοιτητικά δάνεια μπορεί να σας βοηθήσει να περάσετε το παιδί σας στο κολέγιο.

Σχολιάστε