Δύο λόγοι για να συμβουλευτείτε έναν επενδυτικό σύμβουλο σήμερα για τη συνταξιοδότηση

Η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται απίστευτα μακρινή για πολλούς ανθρώπους και, ως εκ τούτου, δεν προγραμματίζουν οικονομικά για αυτήν. Περισσότερο από το ένα τρίτο των Αμερικανών δεν έχουν εξοικονομήσει χρήματα για τη συνταξιοδότησή τους. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους χωρίς αποταμιεύσεις εργάζονται σε θέσεις εργασίας που προσφέρουν 401k’s, που επιτρέπουν στους ανθρώπους να επενδύουν μέρος του εισοδήματός τους αφορολόγητα. Περίπου οι μισοί Αμερικανοί δεν εκμεταλλεύονται ένα 401k που είναι διαθέσιμο σε αυτούς. Ο καλύτερος τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα μπορέσετε να συνταξιοδοτηθείτε κάποια στιγμή στο μέλλον είναι να συναντηθείτε με έναν επενδυτικό σύμβουλο και να θέσετε οικονομικούς στόχους. Εδώ είναι δύο πράγματα με τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν.

Αποφασίζοντας πώς να επενδύσετε τα χρήματά σας

Ανεξάρτητα από την οικονομική σας κατάσταση, θα πρέπει πάντα να επενδύετε, ακόμα κι αν είναι μόνο 20 $ το μισθό. Πριν από 25 χρόνια, αν είχατε επενδύσει 1.000 $ στο χρηματιστήριο, θα άξιζε πάνω από $14.000 σήμερα. Αν απλώς εξοικονομήσετε 1.200 $ ετησίως για σαράντα χρόνια σε 401.000, μια κανονική απόδοση θα σας δώσει πάνω από $200.000 δολάρια. Ένας σύμβουλος επενδύσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε την καλύτερη στρατηγική για τα χρήματά σας και πού να την τοποθετήσετε. Εάν είστε νέοι, η επένδυση σε μετοχές με υψηλό ρίσκο αλλά υψηλή ανταμοιβή είναι μια κοινή στρατηγική. Καθώς μεγαλώνετε, είναι σύνηθες να μετατοπίζετε κεφάλαια σε πιο συντηρητικές μετοχές.

Η συνταξιοδότηση είναι μια ακριβή επιλογή ζωής

Κατά τη συνταξιοδότηση, ο μέσος πολίτης των ΗΠΑ θα λαμβάνει περίπου 15.000 $ ετησίως σε παροχές Κοινωνικής Ασφάλισης. Ένας πολύ συντηρητικός τρόπος ζωής, με ελάχιστα έως καθόλου ταξίδια, θα κοστίσει σε έναν συνταξιούχο πάνω από 40.000 δολάρια κατά μέσο όρο. Εν ολίγοις, είναι απαραίτητο να έχετε αποταμιεύσεις εάν θέλετε να συνταξιοδοτηθείτε. Ένας λογαριασμός 401k ή άλλου χρηματιστηρίου είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γεφυρώσετε το χάσμα. Επιπλέον, το μέσο προσδόκιμο ζωής για τους Αμερικανούς σήμερα είναι πάνω από 85 χρόνια, το οποίο είναι σημαντικά υψηλότερο από ό,τι για τις προηγούμενες γενιές. Αυτό σημαίνει ότι η συνταξιοδότηση θα είναι μεγαλύτερη, και επομένως πιο ακριβή. Το κανονικό κόστος ζωής θα αυξηθεί επίσης γενικά όταν κάποιος σταματήσει να εργάζεται. Με περισσότερο ελεύθερο χρόνο, οι ετήσιες δαπάνες ψυχαγωγίας και ταξιδιού θα αυξάνονται συχνά δραματικά. Το να βεβαιωθείτε ότι το αυγό φωλιάς σας έχει αρκετά ώστε να μπορείτε να αποσυρθείτε και να το απολαύσετε είναι ένας στόχος που μπορούν να σας βοηθήσουν οι χρηματοοικονομικές εταιρείες να επιτύχετε. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, ένας σύμβουλος επενδύσεων μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε μια στρατηγική για να χτίσετε τα χρήματά σας με την πάροδο του χρόνου και να σας παρέχει το απαραίτητο ποσό για τη συνταξιοδότηση.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι αρχίζουν να ονειρεύονται τη συνταξιοδότηση αμέσως μόλις αρχίσουν να εργάζονται, πολλοί δεν αρχίζουν να σχεδιάζουν για αυτήν μέχρι να είναι πολύ αργά. Όσο πιο γρήγορα συμβουλευτείτε έναν επενδυτικό σύμβουλο, τόσο πιο γρήγορα μπορείτε να αρχίσετε να αυξάνετε τα χρήματά σας, ώστε να έχετε αρκετά για να απολαύσετε τα επόμενα χρόνια σας. Μια συνταξιοδότηση χωρίς ταξίδια και ψυχαγωγία δεν είναι αυτό που πολλοί άνθρωποι έχουν στο μυαλό τους, αλλά χωρίς την κατάλληλη αποταμίευση, θα είναι ο μόνος τρόπος ζωής που μπορούν να αντέξουν οικονομικά οι περισσότεροι.

Σχολιάστε