Γιατί πρέπει να αγοράσετε και να πουλήσετε χρυσά νομίσματα (Μέρος 6)

Ο χρυσός πριν από το 1933 ξεπερνά τις επιδόσεις του σημερινού χρυσού χρυσού…

Από το 1970, μια επενδυτική στρατηγική που περιελάμβανε χρυσό πριν από το 1933 έχει αποδειχθεί ότι ξεπερνά τις σύγχρονες ράβδους χρυσού, ράβδους χρυσού, Krugerrands, Canadian Maple Leafs ή American Eagles.

Στην πραγματικότητα, 1.000 $ που επενδύθηκαν σε κοινή ημερομηνία, τα χρυσά νομίσματα πριν από το 1933 έχουν αγοραία αξία 19.595 $. Όμως, το χρυσό χρυσό θα άξιζε μόνο 7.429 $.* Σαφώς, η επένδυση σε κοινά χρυσά νομίσματα ημερομηνίας έχει αποδώσει άψογα.

Πραγματικά σπάνια νομίσματα Μεγαλύτεροι νικητές- Όμως, η Collectors Universe αναφέρει ότι θα είχατε κάνει ακόμα καλύτερα αποκτώντας επενδυτική ποιότητα, σπάνια νομίσματα των ΗΠΑ το 1970. Το CU3000 θα άξιζε $54.158 και το Mint State, Rare Gold θα άξιζε $74.299 σήμερα, με πολύ καλύτερη απόδοση χρυσό ή τον Dow τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο χρυσός πριν το 1933 προσφέρει την καλύτερη μόχλευση – Όπως θα περίμενε κανείς, τα κλασικά χρυσά νομίσματα των ΗΠΑ πριν από το 1933 επηρεάζονται άμεσα από την άνοδο της τιμής του χρυσού. Όταν ο χρυσός ανεβαίνει, ακολουθούν τα γενικά χρυσά νομίσματα. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι τα χρυσά νομίσματα πριν από το 1933 προσφέρουν σημαντική μόχλευση στην αγορά χρυσού και πλεονεκτήματα σε σχέση με τα σύγχρονα νομίσματα χρυσού, όπως το American Eagles.

Ο χρυσός πριν από το 1933 εκτινάχθηκε στα ύψη όταν ο χρυσός ήταν σταθερός – Ωστόσο, οι τομείς της αγοράς σπάνιων νομισμάτων των ΗΠΑ και οι αγορές χρυσού δεν κινούνται παράλληλα. Τα γενικά χρυσά νομίσματα εκτινάχθηκαν στα ύψη στις αρχές της δεκαετίας του 1970, στην αγορά κερμάτων 1976-1980 και πάλι στα μέσα της δεκαετίας του 1980, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του χρυσού ήταν σχετικά σταθερές.

Στη σημερινή αγορά, ο χρυσός διαπραγματεύεται κοντά σε χαμηλά 20 ετών και ο γενικός χρυσός πριν από το 1933 είναι επίσης πολύ υποτιμημένος. Και οι δύο προσφέρουν στους επενδυτές καλή αξία σε μια περίοδο κατά την οποία οι μετοχές υψηλής τεχνολογίας καταρρέουν, η οικονομία οδεύει προς ύφεση και ο πληθωρισμός αυξάνεται γρήγορα.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν φέρει ιστορικά τους επενδυτές σε θέση φυγής προς την ασφάλεια από χαρτιά σε σκληρά περιουσιακά στοιχεία. Όταν οι επενδυτές εισέρχονται ξαφνικά στην αγορά σπάνιων νομισμάτων των ΗΠΑ, η ζήτηση μπορεί γρήγορα να υπερκαλύψει την περιορισμένη προσφορά.

Σχολιάστε