Βασικές συμβουλές για την επένδυση σε αμοιβαία κεφάλαια

Είτε είστε έμπειρος επενδυτής στο χρηματιστήριο είτε όχι, πιθανότατα έχετε ακούσει τον όρο “Αμοιβαίο Κεφάλαιο”. Εάν είστε σαν εμένα πριν από μερικά χρόνια και δεν ξέρετε τίποτα για το ABC της επένδυσης σε μετοχές, πιθανότατα μπορεί να χάσετε μερικά από τα χρήματα που κερδίσατε με κόπο στην αγορά χρήματος.

Αλλά ξέρετε πώς λειτουργεί αυτή η «αγορά αμοιβαίων κεφαλαίων»; Η απόδοση του αμοιβαίου κεφαλαίου εξαρτάται κυρίως από την αποτελεσματικότητα του διαχειριστή κεφαλαίων που διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο μετοχών για λογαριασμό επενδυτών. Επομένως, η λήψη μιας τεκμηριωμένης απόφασης, η επιλογή ενός διαχειριστή κεφαλαίων με αξιολόγηση και καλή απόδοση είναι απολύτως κρίσιμη για την οικονομική σας επιτυχία στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων. Γι’ αυτό μπορεί να χρειαστείτε Βασικές Συμβουλές για Επένδυση Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

Επιστροφή λοιπόν στα βασικά, τα αμοιβαία κεφάλαια είναι μια συλλογή από μετοχές και ομόλογα που ανήκουν σε μια ομάδα ανθρώπων και όχι σε έναν μεμονωμένο επενδυτή. Αυτό το κάνει πιο συμφέρον. Πρώτα απ ‘όλα, επιτρέπει στους επενδυτές να αγοράσουν με πολύ λιγότερα χρήματα από ό,τι θα χρειαζόταν για να αγοράσουν μόνοι τους το ίδιο «χαρτοφυλάκιο» και κατανέμει τους κινδύνους εκεί έξω σε μια ομάδα ανθρώπων σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά.

Επιπλέον, επειδή δεν πρόκειται για μία μόνο μετοχή ή ομόλογο ή γενικά ούτε για έναν τομέα του χρηματιστηρίου, οι κίνδυνοι να εξαφανιστούν τα χρήματά σας μειώνονται σε μεγαλύτερο βαθμό. Αλλά πάντα να έχετε κατά νου ότι η αγορά έχει τη χειρότερη απόδοση και μπορεί να υπάρξει βαθιά περικοπή περιστασιακά στις τιμές των μετοχών. Είναι αλήθεια ότι δεν υπάρχει πραγματικά καμία μέθοδος ή στρατηγική που επινοήθηκε στην επενδυτική αγορά που να είναι απολύτως ασφαλής και χωρίς κινδύνους.

Τα αμοιβαία κεφάλαια, ωστόσο, έχουν χαμηλότερους κινδύνους από πολλές άλλες επενδυτικές επιλογές, γεγονός που τα καθιστά ελκυστική αγορά για όσους δεν διαθέτουν κατάλληλες ενημερωμένες γνώσεις και δεξιότητες στην επενδυτική αγορά. Στην πραγματικότητα, τα αμοιβαία κεφάλαια έχουν συχνά πολύ καλύτερα ποσοστά απόδοσης από τον μέσο λογαριασμό ταμιευτηρίου στην τοπική σας τράπεζα και οι κίνδυνοι είναι ελάχιστοι σε αυτό το είδος επένδυσης, ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα πιο επικίνδυνα εγχειρήματα.

Επιπλέον, εάν έχετε ιδέα για το ποιοι τομείς έχουν καλές επιδόσεις και ενισχύουν την αύξηση του ΑΕΠ, βρίσκεστε σε πλεονεκτική θέση για να επιλέξετε ένα καλό και ελαφρώς πιο ριψοκίνδυνο τομεακό ταμείο. Αλλά φροντίστε να επιλέγετε πάντα μια εταιρεία με αστέρια. Η διαφοροποίηση είναι ένα από τα βασικά συστατικά ενός υγιούς χαρτοφυλακίου και τα αμοιβαία κεφάλαια θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με την ευρεία έννοια.

Εάν είστε νέος και μόλις ξεκινάτε την καριέρα σας και δεν βιάζεστε πραγματικά για συνταξιοδότηση, αυτός είναι ένας από τους ασφαλέστερους τρόπους για να επενδύσετε τα χρήματά σας μακροπρόθεσμα. Αλλά τα περισσότερα αμοιβαία κεφάλαια δεν έχουν τις υψηλές αποδόσεις που επιδιώκουν να συμπεριλάβουν πολλοί επενδυτές για τον συνταξιοδοτικό τους σχεδιασμό.

Υπάρχουν ουσιαστικά τρεις τύποι αμοιβαίων κεφαλαίων με ορισμένες παραλλαγές για το καθένα. Πρώτον, υπάρχουν τα κεφάλαια της χρηματαγοράς. Αυτά τα κεφάλαια είναι εξαιρετικά για τον μακροπρόθεσμο επενδυτή που έχει μια αργή και σταθερή προσέγγιση στην επένδυση που είναι καλύτερη από το να αφήνετε τα χρήματά σας σε έναν λογαριασμό ταμιευτηρίου που πληρώνει τόκους. Δεύτερον είναι τα μετοχικά ταμεία που παρέχουν αργή ανάπτυξη με την πάροδο του χρόνου με κάποιο εισόδημα στην πορεία. Και τέλος υπάρχουν τα ταμεία σταθερού εισοδήματος που δημιουργούνται για να παρέχουν ένα τρέχον εισόδημα με την πάροδο του χρόνου. Αυτό είναι εξαιρετικό για όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί ή για επενδυτές που είναι εξαιρετικά συντηρητικοί στη φύση.

Σχολιάστε