Βασικά χρυσά και ασημένια κοσμήματα

Σήμερα, με τόσα πολλά μέταλλα και πολύτιμους λίθους τριγύρω, φαίνεται πολύ δύσκολο να αποφασίσεις ποιον δρόμο θα ακολουθήσεις. Όντας στο τέλος του αγοραστή και στην ανάγκη να απλοποιήσω την τελευταία μου αγορά κοσμήματος, αποφάσισα να προετοιμάσω τον εαυτό μου.

Πρώτα, έκανα την έρευνά μου ανάμεσα στα πιο δημοφιλή μέταλλα: Χρυσό και Ασήμι.

Έμαθα τα απλά βασικά για αυτά τα δύο μέταλλα: μετρήσεις βάρους, χρώμα, πυκνότητα και τους πιο συνηθισμένους ορισμούς. Εδώ, θα μοιραστώ τα ευρήματά μου μαζί σας. Ας ελπίσουμε ότι θα σας βοηθήσει στην επόμενη περιπέτεια αγοράς κοσμήματος.

Περί Χρυσού

Όταν ψάχνετε για ποιοτικά χρυσά κοσμήματα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να προσέξετε είναι πώς αντιμετωπίζεται ή θεραπεύεται το χρυσό υγρό. Χρυσός 24 καρατίων σημαίνει “καθαρός χρυσός”.

Το “K” σημαίνει καράτι που είναι μια μέτρηση ποιότητας για αυτό το μέταλλο. Μην το μπερδεύετε με καράτι, με ένα “C”, που είναι ένα από τα 4 C όταν ψάχνετε για ένα διαμάντι.

Όπως ο χρυσός, έτσι και το ασήμι είναι ένα πολύ μαλακό μέταλλο, γι’ αυτό και πρέπει να συνδυαστεί με ένα διαφορετικό μέταλλο, όπως ο χαλκός, για να γίνει πιο σκληρό.

Ακολουθούν μερικές από τις βασικές δομές των ασημένιων κοσμημάτων.

Σχετικά με το Silver

Τα κοσμήματα Sterling Silver είναι το μόνο είδος κοσμήματος που περιέχει περισσότερο ασήμι σε ένα μόνο κόσμημα. Εάν ένα κομμάτι περιέχει λιγότερο από 92,5% ασήμι, δεν είναι τόσο φωτεινό και λαμπερό επειδή το ασήμι συνδυάζεται με άλλα μέταλλα. Πάντα να αναζητάτε τις ενδείξεις “92,5”, “Sterling Silver”, “925” σε αντικείμενα που σκέφτεστε να αγοράσετε, αυτό θα σας διαβεβαιώσει ότι αποκτάτε ποιότητα. Τώρα ξέρεις και τα βασικά.

Ο ευκολότερος τρόπος για να αποκτήσετε το χρυσό ή/και ασημένιο κόσμημα σας είναι μέσω του διχτυού. Περιηγηθείτε στους κορυφαίους λιανοπωλητές κοσμημάτων και βρείτε αυτό που σας αρέσει. Διαβάστε την περιγραφή καθενός από τα κοσμηματοπωλεία που σας αρέσουν και αποφασίστε ποιο είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.

Χρησιμοποιήστε την κρίση σας. Πάντα πιστεύω ότι αν πρόκειται να κάνεις δώρο κοσμήματα είναι γιατί είναι για κάποιον πολύ ιδιαίτερο. Σας συνιστώ να γνωρίζετε τι είδους κοσμήματα αρέσει σε αυτό το ξεχωριστό άτομο και να παρατηρήσετε τι χρησιμοποιεί κυρίως: χρώμα, σχήματα, μεγέθη κ.λπ. Τώρα ξέρετε τα βασικά. Ψωνίστε, αφιερώστε χρόνο και διασκεδάστε με αυτό.

Ελπίζω να απολαύσετε την επόμενη αγορά κοσμήματος. Περιηγηθείτε σε καταστήματα κοσμημάτων Mayor και αγοράστε κοσμήματα υψηλής ποιότητας.

Σχολιάστε