Βασικά στοιχεία για την κατασκευή κοσμημάτων – Τι είναι το δαχτυλίδι της άνοιξης;

Οι νέοι σχεδιαστές κοσμημάτων θα επιταχύνουν την πρόοδό τους μαθαίνοντας την ορολογία διαφορετικών εξαρτημάτων κατασκευής κοσμημάτων. Είτε αγοράζετε κλεισίματα κοσμημάτων με έναν πωλητή ευρημάτων κοσμημάτων είτε εξετάζετε επιλογές σχεδίασης κοσμημάτων με έναν πιθανό πελάτη, η γνώση των ονομάτων των εξαρτημάτων κοσμήματος θα ενισχύσει την αξιοπιστία σας στην αγορά κοσμημάτων.

Τι είναι ένα δαχτυλίδι ελατηρίου;

Τα ανοιξιάτικα δαχτυλίδια αποτελούν μια τρίτη κατηγορία βασικών κλεισίματος κοσμημάτων μετά τα κουμπώματα και τις μπαρέτες με νύχια αστακού, που περιγράφονται σε ξεχωριστά άρθρα. Κυκλικού σχήματος, αυτοί οι δακτύλιοι έχουν ένα «γλωσσίδιο» ή «σκανδάλη» που συνδέεται με τον εσωτερικό «άξονα». Ο εξωτερικός σωλήνας σε σχήμα C συγκρατεί τον εσωτερικό άξονα και το ελατήριο που διατηρεί την τάση στον άξονα. Όταν η «σκανδάλη» βρίσκεται στην κανονική, απελευθερωμένη θέση της, ο άξονας είναι κλειστός, ακουμπώντας στην αντίθετη πλευρά του εξωτερικού σωλήνα. Για να ανοίξετε τον δακτύλιο ελατηρίου, τραβάει κανείς τη σκανδάλη, η οποία τραβάει τον άξονα πίσω στον εξωτερικό σωλήνα. Τα ελατήρια δαχτυλίδια μπορεί επίσης να έχουν είτε ανοιχτούς είτε κλειστούς δακτυλίους για να τα στερεώνουν σε κοσμήματα.

Πότε χρησιμοποιείται ένα δαχτυλίδι ελατηρίου;

Οι σχεδιαστές κοσμημάτων χρησιμοποιούν παραδοσιακά ελατήρια δαχτυλίδια με διάμετρο 4mm έως 8mm σε λεπτές αλυσίδες κολιέ, βραχιόλια και ποδήλατα με ετικέτα αλυσίδας ή ένα μικρό κλειστό δαχτυλίδι στην αντίθετη πλευρά του κοσμήματος. Αυτός ο τύπος κούμπωμα κλείνει στην ανοιχτή τρύπα στο τέλος της ετικέτας της αλυσίδας.

Οι ελατηριωτοί δακτύλιοι διαμέτρου έως και 20 mm φιλοξενούν πλέον πιο τολμηρά σχέδια κοσμημάτων.

Υλικά δαχτυλιδιών ελατηρίου

Όπως και με άλλα πώματα κοσμημάτων, τα ελατήρια δαχτυλίδια διατίθενται σε διάφορα υλικά, τα πιο συνηθισμένα από τα οποία είναι:

  • Χρυσός: 18 καράτια, 14 καράτια, 12 καράτια σε κίτρινο χρυσό, λευκός χρυσός, πράσινος χρυσός, ροζ χρυσός
  • Gold-filled: βασικό μέταλλο με χρυσό καρατίου μηχανικά και θερμικά συνδεδεμένο σε ορατές και φθαρμένες επιφάνειες
  • Ασήμι: ασήμι στερλίνα (ασήμι 0,925), συμπεριλαμβανομένου του μαύρου ασημιού
  • Ορείχαλκος, συνήθως επιμεταλλωμένος με χρυσό, ασήμι, λαμπερό χαλκό, αντίκες χαλκό, ορείχαλκο αντίκα, όπλο ή απομίμηση ροδίου

Τα ανοιξιάτικα δαχτυλίδια είναι προσιτά κλεισίματα κοσμημάτων για λεπτά, ελαφριά κοσμήματα σε στερλίνα, επιμεταλλωμένα μέταλλα, χρυσό ή χρυσό καρατίων. Για τους σχεδιαστές που τους αρέσει ο τρόπος με τον οποίο λειτουργούν τα δαχτυλίδια με ελατήρια, μπορούν να χρησιμοποιηθούν πιο τολμηρά, πιο εντυπωσιακά δαχτυλίδια με ελατήρια για μεγαλύτερα κομμάτια και για οπτικά κεντρικά.

Σχολιάστε