Απομίμηση ρόδιου κοσμήματος για την ευαίσθητη κυρία σας αγάπη

Το ρόδιο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που ανήκει στην ίδια οικογένεια με την πλατίνα. Είναι το 45ο στοιχείο στον περιοδικό πίνακα και πήρε το όνομά του από την ελληνική λέξη «Ρόδον», επειδή στο μικροσκόπιο, το στοιχείο μοιάζει με τριαντάφυλλο. Είναι πολύ ακριβό μέταλλο, σχεδόν δέκα φορές ακριβότερο από τον χρυσό και είναι πολύ γυαλιστερό. Ωστόσο, δεν χρησιμοποιείται για την κατασκευή κοσμημάτων από μόνο του, καθώς είναι εξαιρετικά εύθραυστο.

Το ρόδιο χρησιμοποιείται για την επιμετάλλωση κοσμημάτων από λευκό χρυσό, ασήμι ή πλατίνα. Η απομίμηση ροδίου χρησιμοποιείται για να δώσει στο κόσμημα ένα πιο λαμπερό και δυνατό χαρακτηριστικό. Παραδόξως, παρόλο που είναι εύθραυστο, όταν χρησιμοποιείται ως επένδυση σε μεταλλικά κοσμήματα, παρέχει προστασία από αμαύρωση και γρατσουνιές. Προσθέτει επίσης την ποιότητα και τη διάρκεια ζωής του κοσμήματος.

Η επιμετάλλωση με ρόδιο γίνεται καθαρίζοντας πρώτα καλά τις πλάκες ροδίου χρησιμοποιώντας καθαριστικά και στη συνέχεια οι πλάκες ροδίου βυθίζονται σε διάλυμα (ηλεκτρολύτη) που περιέχει ήδη το μέταλλο. Ο ηλεκτρολύτης ή το διάλυμα διατηρείται σε θερμοκρασία μεταξύ 30 και 50 βαθμών Κελσίου. Το άλλο μέταλλο που πρόκειται να επιμεταλλωθεί βυθίζεται επίσης στο διάλυμα και στη συνέχεια διέρχεται ηλεκτρικό ρεύμα χαμηλής πυκνότητας μέσω του διαλύματος για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιμετάλλωσης με ρόδιο.

Η πιο κοινή χρήση του ροδίου είναι πιθανώς η επίστρωση λευκού-χρυσού. Αυτό συμβαίνει επειδή ο λευκός χρυσός που παράγεται με την ανάμειξη χρυσού με ασήμι, παλλάδιο ή νικέλιο εξακολουθεί να διατηρεί μια κιτρινωπή απόχρωση. Για να του δώσει μια πραγματικά «λευκή» και πιο φωτεινή λάμψη, το ρόδιο είναι επιμεταλλωμένο σε αυτό. Η επίστρωση ροδίου προσθέτει λάμψη και λάμψη στην ελαφρώς θαμπή επιφάνεια του λευκού χρυσού και επίσης ενισχύει τη διάρκεια ζωής. Ωστόσο, τα κοσμήματα πρέπει να επικαλύπτονται περιοδικά με ρόδιο για να διατηρούν τη λάμψη τους. Η επιμετάλλωση με ρόδιο χρησιμοποιείται επίσης για ασημένια κοσμήματα επειδή το ασήμι είναι αρκετά μαλακό και δεν είναι ανθεκτικό σε γρατσουνιές και ζημιές. Μόλις επιμεταλλωθεί με ρόδιο, το κόσμημα γίνεται ανθεκτικό στις γρατσουνιές και επίσης μια πιο φωτεινή και γυαλισμένη εμφάνιση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα του ροδίου είναι ότι είναι υποαλλεργικό. Μερικοί άνθρωποι κατά καιρούς παραπονιούνται ότι είναι αλλεργικοί στον λευκό χρυσό, τον χρυσό και το ασήμι και πρέπει να μείνουν μακριά από κοσμήματα από αυτά τα μέταλλα για να αποφύγουν τις δερματικές αλλεργίες. Μια επιμετάλλωση με ρόδιο λύνει πλήρως αυτό το πρόβλημα και ακόμη και άτομα που είναι αλλεργικά στο κύριο μέταλλο μπορούν να επιδεικνύουν ευχάριστα τα κοσμήματά τους χωρίς την ενοχλητική ανησυχία να αναπτύξουν αλλεργίες. Εάν ανησυχείτε για τις αλλεργικές αντιδράσεις σας στα κοσμήματα, μπορείτε να χαλαρώσετε με κοσμήματα με επίστρωση ροδίου.

Το ρόδιο ως μέταλλο είναι επομένως πολύ χρήσιμο στη βιομηχανία κοσμημάτων. Η απομίμηση ροδίου βοηθά τα κοσμήματα να αποκτήσουν πιο λαμπερή και λαμπερή εμφάνιση. Βοηθά επίσης στην ενίσχυση του βασικού μετάλλου που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κοσμημάτων όπως το ασήμι από λευκό χρυσό και το κάνει ανθεκτικό στις γρατσουνιές και τις ζημιές. Όχι μόνο αυτό, καθώς είναι υποαλλεργικής φύσης, η επιμετάλλωση κοσμημάτων με ρόδιο επιτρέπει σε άτομα που είναι αλλεργικά σε διαφορετικά ευγενή μέταλλα να φορούν επίσης κοσμήματα που διαφορετικά δεν θα μπορούσαν.

Σχολιάστε