Απλές συμβουλές επένδυσης αμοιβαίων κεφαλαίων

Όπως έχουμε δει όλοι τα τελευταία χρόνια, η Wall Street ήταν λίγο τρενάκι. Παραδοσιακά, υπήρχαν μακροπρόθεσμες οικονομικές εκτιμήσεις για τα χρήματά σας. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές επένδυσης αμοιβαίων κεφαλαίων.

Υπάρχουν πολλοί τομείς στους οποίους πρέπει να ασχοληθείτε με τα χρήματά σας. Εάν έχετε πολλά ρευστά οικονομικά, τότε οι μετοχές μπορεί να είναι ένα καλό μέρος για να επενδύσετε. Ωστόσο, εάν έχετε ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και όλοι θα πρέπει, τότε τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένα ασφαλέστερο και τελικά ένα ισχυρότερο μέρος για να επενδύσετε τα χρήματά σας. Αλλά, όπως και όλα τα άλλα, υπάρχουν καλά και κακά, επιθετικά και συντηρητικά, οπότε φροντίστε να συνεργαστείτε με έναν αντιπρόσωπο για να διασφαλίσετε ότι έχετε την καλύτερη απόδοση για την επένδυσή σας.

Για μακροπρόθεσμες επενδύσεις, τα αμοιβαία κεφάλαια πιθανότατα θα σας δώσουν ισχυρή απόδοση. Το αρχικό κόστος είναι μια εκτίμηση, οπότε να έχετε υπόψη σας. Όσο μεγαλύτερη είναι η διάρκεια του ταμείου σας, τόσο μικρότερη θα είναι η αρχική ή η προκαταβολική χρέωση. Όσο πιο συντηρητικά ταμεία επιλέξετε και κρατήσετε για μακροπρόθεσμο ορίζοντα, η απόδοση σας θα είναι καλύτερη και η διαχείριση του κόστους θα είναι ευκολότερη. Εάν είστε επενδυτής για πρώτη φορά ή έχετε περιορισμένα διαθέσιμα χρήματα για τις επενδύσεις σας, προφανώς θέλετε να δουλέψετε όσο το δυνατόν περισσότερα για εσάς.

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι επενδυτές για πρώτη φορά ονομάζεται παρακολούθηση κεφαλαίων. Έχετε δεσμεύσει χρήματα για το μέλλον σας και παρακολουθείτε τον λογαριασμό σας καθημερινά για να δείτε πόσα χρήματα βγάζετε. Αυτό είναι τεράστιο λάθος για διάφορους λόγους. Πρώτα απ ‘όλα, τα αμοιβαία κεφάλαια κινούνται πάντα πιο αργά. Με άλλα λόγια, τα 1000$ σας μπορεί να είναι 1005$ μόνο μετά τον πρώτο ή δύο μήνες. Αυτό σίγουρα δεν είναι λόγος ανησυχίας. Αυτό είναι το μέρος που αναζητάτε μακροπρόθεσμη βελτίωση. Δεύτερον, τα αμοιβαία κεφάλαια δεν είναι γενικά μόνο μία μετοχή της εταιρείας. Αυτή είναι μια ομάδα εταιρειών που ο διαχειριστής του ταμείου σας έχει δει να αποδίδει και μπορεί και πρέπει πάντα να σας δείχνει το ιστορικό του ταμείου. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να υπολογίσετε πώς θα φαίνονται τα χρήματά σας σε 10-20 χρόνια από τώρα, οπότε και θα τα χρειάζεστε. Μη διστάσετε να ρίχνετε μια ματιά στο λογαριασμό σας κάθε τόσο για να βλέπετε ότι τα χρήματά σας λειτουργούν για εσάς.

Συνιστάται επίσης να προσθέτετε συνεχώς στα χρήματά σας. Κάνε το απλό. Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα έκπτωσης με τη μισθοδοσία της εταιρείας σας για να καταθέσετε ένα προκαθορισμένο ποσό στα χρήματά σας. Οι αποδόσεις σας θα είναι πάντα καλύτερες από οποιονδήποτε λογαριασμό ταμιευτηρίου στην τράπεζα και σε πολλές περιπτώσεις η απόδοση σας θα είναι έως και δέκα έως δεκαπέντε τοις εκατό ετησίως. Εάν έχετε κάποια επιπλέον χρήματα για να επενδύσετε, ελέγξτε τον λογαριασμό σας, δείτε ποια ταμεία αποδίδουν καλύτερα και προσθέστε χρήματα σε αυτά. Θα μεγαλώσει και θα έχετε περισσότερα χρήματα όταν έρθει η ώρα να το χρησιμοποιήσετε.

Όταν επιλέγετε μια εταιρεία ή έναν διαχειριστή κεφαλαίων, είναι δικαίωμά σας να ζητήσετε τις επιτυχίες του/της. Θα έχουν πολλά διαγράμματα και ετήσιες αναφορές για μια ποικιλία κεφαλαίων διαθέσιμα. Μην πιαστείτε στην προσπάθεια να κάνουν τη δουλειά τους για αυτούς. Ένας καλός διαχειριστής κεφαλαίων είναι κάποιος που μπορεί να σας δείξει επιτυχία με κεφάλαια για αρκετά χρόνια. Δεν είναι καλή ιδέα να επενδύσετε σε κεφάλαια που είναι νέα ή με κακή πορεία. Είναι επίσης έξυπνο να διαφοροποιήσετε τις επενδύσεις σας. Με άλλα λόγια, έχουν κεφάλαια που καλύπτουν αρκετούς τομείς της βιομηχανίας. Κατά τη διάρκεια του χρόνου που κατέχετε τα κεφάλαια, είναι πιθανό κάθε κλάδος να έχει σκαμπανεβάσματα, αλλά συνολικά τα αμοιβαία κεφάλαια είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να σχεδιάσετε το μέλλον σας και εάν ξεκινήσετε νωρίς, θα σας βάλουν οικονομικά για τη συνταξιοδότησή σας.

Κάντε τα αμοιβαία κεφάλαια σημαντικό μέρος του χαρτοφυλακίου μετοχών σας. Δεν είναι τόσο τρομακτικά όσο οι κανονικές μετοχές και με την πάροδο του χρόνου θα σας προσφέρουν μια ισχυρή επενδυτική θέση που θα σας κάνει να αισθάνεστε άνετα όταν βγαίνετε στη σύνταξή σας.

Σχολιάστε