Ανοδικά κινήθηκε το χρηματιστήριο το πρώτο μισό της ημέρας
Ο δείκτης BIST 100, ο οποίος ξεκίνησε τη μέρα με ανάπτυξη στην Borsa Istanbul, ενισχύθηκε 0,58% το πρώτο μισό της ημέρας και έφτασε τις 7.890,14 μονάδες.

Ο δείκτης BIST 100, ο οποίος κινούνταν με ανοδική πορεία το πρώτο μισό της ημέρας στο χρηματιστήριο Borsa Istanbul, ανήλθε στις 7.890,14 μονάδες, που αντιπροσωπεύει αύξηση 45,34 μονάδων σε σύγκριση με το προηγούμενο κλείσιμο. Ο συνολικός όγκος της συναλλαγής ήταν 40,7 δισεκατομμύρια λίρες.

Ενώ ο τραπεζικός δείκτης έχασε 1,49% της αξίας του, ο δείκτης συμμετοχών σημείωσε άνοδο 0,22%.

Μεταξύ των κλαδικών δεικτών, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσε ο ασφαλιστικός κλάδος με 4,67% και ο τραπεζικός κλάδος με τη μεγαλύτερη πτώση.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Οι αναλυτές ανέφεραν ότι η αναζήτηση κατεύθυνσης στα παγκόσμια χρηματιστήρια συνεχίζεται με τις δηλώσεις των εκπροσώπων της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

Από την άλλη πλευρά, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας (CBRT) έχει αφαιρέσει τη συγκεντρωτική αναφορά των συναλλαγματικών θέσεων, έχει ενημερώσει το πεδίο εφαρμογής του Συστήματος Παρακολούθησης Δεδομένων Συστημικού Κινδύνου (SRVTS) για να αυξήσει την κάλυψη της εταιρείας και το επίπεδο αναπαράσταση. επιχειρήσεις στην οικονομία της χώρας.

Οι αναλυτές είπαν ότι τα δεδομένα απογραφής αγαθών χονδρικής των ΗΠΑ καθώς και η ροή ειδήσεων για την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση θα παρακολουθούνται το απόγευμα, σημειώνοντας ότι τεχνικά τα επίπεδα 7.950 και 8.020 του BIST 100 είναι αντίσταση, ενώ τα 7.800 και 7.800 αντίστοιχα. 7.750 βαθμοί είναι υποστήριξη.

Κάντε κλικ για τα πρωτοσέλιδα της ημέρας

Source link

Σχολιάστε