Ανεπιθύμητα ασημένια νομίσματα – 90% ασημένια νομίσματα

Λοιπόν, σήμερα, τα μόνα νομίσματα που έχουν αναγνωρισμένη αξία σε χρυσό είναι τα νομίσματα καθαρού χρυσού ή καθαρού ασημιού. Υπάρχουν όμως και άλλα νομίσματα που είναι επίσης πολύτιμα λόγω του περιεχομένου τους. Μιλάμε για άχρηστα ασημένια νομίσματα. Αυτά είναι νομίσματα πριν το 1965 και κόπηκαν στις ΗΠΑ. Όλα τα τέταρτα, οι δεκάρες και τα μισά δολάρια που παράγονται μέχρι εκείνο το έτος κατατάσσονται σε αυτήν την κατηγορία. Η περιεκτικότητα όλων αυτών των νομισμάτων σε ασήμι είναι υποτίθεται ότι είναι 90% και το άλλο 10% είναι χαλκός. Ο χαλκός προστίθεται για να ενισχύσει ή να σκληρύνει τα νομίσματα, ώστε να διαρκέσουν περισσότερα χρόνια.

Όπως όλοι γνωρίζουμε τα παραδοσιακά ασημένια ράβδοι έχουν πολύ μεγαλύτερη αξία από αυτά τα άχρηστα νομίσματα, επειδή κατασκευάστηκαν μετά το έτος 1965 και εξακολουθούν να παράγονται. Αυτό σαφώς αυξάνει το μερίδιο αγοράς για αυτά τα νομίσματα, αλλά δεδομένου ότι η κοπή άχρηστων ασημένιων νομισμάτων σταμάτησε το έτος 1965, είναι παράλογο για κάποιον να αγοράσει αυτά τα νομίσματα για ένα τεράστιο ποσό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πλεονεκτήματα που συνδέονται με αυτά τα παλιά ασημένια νομίσματα. Πρώτα παραμένει ότι σε περίπτωση συστήματος ανταλλαγής, αυτά τα νομίσματα μπορούν να παίξουν τεράστιο ρόλο. Δεν ξέρουμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον.

Εάν το αμερικανικό δολάριο καταρρεύσει, τότε αυτή είναι η μόνη εναλλακτική πηγή νομίσματος στην οποία έχουμε πρόσβαση. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι εάν ενδιαφέρεστε να αγοράσετε ασήμι, τότε δεν υπάρχει καλύτερη επένδυση από αυτά τα άχρηστα ασημένια νομίσματα. Ο λόγος γιατί αφού σταμάτησε η κοπή τους, τώρα αν αγοράσετε αυτά τα νομίσματα είναι φθηνά λόγω δωρεάν τελών κοπής ή οποιωνδήποτε άλλων φόρων. Αλλά αν σήμερα θέλετε να αγοράσετε ένα ολοκαίνουργιο ασημένιο νόμισμα, έχει πάντα ένα σταθερό ποσό premium το οποίο διανέμεται μεταξύ των επενδυτών. Οι ΗΠΑ έκοψαν αυτά τα νομίσματα χωρίς καμία χρέωση για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως νόμισμα.

Αυτό σημαίνει ξεκάθαρα ότι αν αγοράσετε αυτά τα νομίσματα τότε θα σας δώσει μεγαλύτερη αξία για το δολάριο σας. Αυτά τα νομίσματα μπορούν κανονικά να βρεθούν σε σακούλες. Αυτές οι τσάντες αναφέρονται ευρέως ως “ασημένιες τσάντες”. Αυτές οι τσάντες μπορούν να βρεθούν στην αγορά με διαφορετικές ονομαστικές αξίες, οι σειρές είναι $250, $500 ή η πιο ευρέως χρησιμοποιούμενη είναι $1000. Όλα αυτά αφορούσαν τα ασημένια junk νομίσματα, μια τελευταία λέξη από εμάς ότι είναι μια εξαιρετική επένδυση, καθώς είναι φθηνή και αν καταφέρετε να διατηρήσετε την κατάσταση, μπορεί κάλλιστα να αξίζουν πολύ μετά από μερικά χρόνια.

Σχολιάστε