Ανασκόπηση του βιβλίου του Mike Maloney, Guide to Investing in Gold and Silver

Γεια, Steven εδώ, και ευχαριστώ που διαβάσατε το άρθρο μου. Αν ψάχνετε για μια κριτική για το βιβλίο του Mike Maloney με τις μεγαλύτερες πωλήσεις, «Οδηγός επένδυσης σε χρυσό και ασήμι», έχετε έρθει στο σωστό μέρος.

Το βιβλίο είναι μέρος της σειράς βιβλίων «Rich Dad» του Robert Kiyosaki που συμβουλεύει για την οικονομική διαχείριση και τη δημιουργία πλούτου και εκδόθηκε το 2008. Είναι το βιβλίο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις για την επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα που έχει εκδοθεί ποτέ. Ο συγγραφέας είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτής του GoldSilver.com.

Χωρισμένο σε 4 ενότητες, το βιβλίο εστιάζει αντίστοιχα στην ιστορία του χρήματος, την τρέχουσα κατάσταση του νομισματικού συστήματος, τον τρόπο που είναι πιθανό να εξελιχθεί η κατάσταση και τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι μπορούν να αποκτήσουν χρυσό και ασήμι, συμπεριλαμβανομένων των παγίδων που πρέπει να αποφευχθούν.

Το βιβλίο ξεκινά με τα νομισματικά συστήματα του αρχαίου κόσμου και ο αναγνώστης θα συνειδητοποιήσει σύντομα ότι το ρητό “δεν υπάρχει τίποτα νέο κάτω από τον ήλιο” ισχύει για την ιστορία του χρήματος όπως όλα τα άλλα. Ο αναγνώστης καθοδηγείται από την υποβάθμιση του νομίσματος στην αρχαία Ρώμη και την προέλευσή του από τις υποσχέσεις δαπανών της πολιτικής τάξης για να κερδίσει δημοτικότητα, οι οποίες όμως δεν θα μπορούσαν ποτέ να πραγματοποιηθούν.

Τα αρχικά χρυσά και ασημένια νομίσματα έγιναν μικρότερα, υποβιβάστηκαν με ανάμειξη με μέταλλα χαμηλότερης αξίας και ξαναχυτεύτηκαν με υψηλότερες τιμές σφραγισμένες πάνω τους. Αυτό χρησίμευσε στην αύξηση της προσφοράς χρήματος αλλά είχε ως αποτέλεσμα να κάνει κάθε μονάδα χρήματος λιγότερο πολύτιμη. Πιο πρόσφατα, το βιβλίο σκιαγραφεί την περίοδο του κλασικού κανόνα του χρυσού από τον 19ο αιώνα έως τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το σύστημα φωτός χρυσού προτύπου του Bretton Woods μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και το τέλος της μετατρεψιμότητας του δολαρίου ΗΠΑ σε χρυσό από τον Πρόεδρο Νίξον στις 15 Αυγούστου 1971.

Όσον αφορά την τρέχουσα κατάσταση, ο Mike υποστηρίζει ότι η αξία των περισσότερων χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων μειώνεται από το 1999/2000, η ​​οποία ήταν τόσο το κάτω μέρος της αγοράς χρυσού όσο και η κορυφή της χρηματιστηριακής αγοράς. Αυτή τη φορά ήταν όταν τα περιουσιακά στοιχεία χαρτιού ήταν πιο περιζήτητα, και τα πραγματικά χρήματα από ασήμι και χρυσό παραμελήθηκαν περισσότερο. Αν και η τιμή των περιουσιακών στοιχείων χαρτιού μπορεί να έχει αυξηθεί σε ονομαστικούς όρους, στην πραγματικότητα η πτώση της αξίας τους έχει κρυφτεί από τον πληθωρισμό.

Το βιβλίο συζητά τα αυξανόμενα κρατικά ελλείμματα και υποχρεώσεις και ότι αυτά χρηματοδοτούνται με την αύξηση της προσφοράς χρήματος. Ο Μάικ υποστηρίζει ότι ο κύκλος της αγοράς απομακρύνεται από τα περιουσιακά στοιχεία χαρτιού και υπέρ του ιστορικού χρήματος του χρυσού και του ασημιού.

Η τέταρτη ενότητα περιέχει μια ολοκληρωμένη επισκόπηση των τρόπων αγοράς πολύτιμων μετάλλων, συμπεριλαμβανομένων των παγίδων που πρέπει να αποφύγετε.

Το βιβλίο ήταν ευανάγνωστο και ενημερωτικό και θα το συνιστούσα τόσο ειδικά ως οδηγό για τα πολύτιμα μέταλλα, όσο και γενικότερα για τη βελτίωση της οικονομικής εκπαίδευσης των ανθρώπων.

Σχολιάστε