Αμοιβαία Κεφάλαια Φορολογικής Εξοικονόμησης ΕΛΣΣ

Οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε επιλογές αποταμίευσης όταν ο εφοριακός μας χτυπά την πόρτα. Τις περισσότερες φορές, τείνουμε να αγνοούμε συνειδητά ή άθελά μας το ELSS. Ένα διαφοροποιημένο αμοιβαίο κεφάλαιο εξοικονόμησης φόρων, το Equity Linked Savings Scheme (ELSS) είναι ένα από τα οποία επενδύεται μεγάλο μέρος του σώματος στις αγορές μετοχών.

Τώρα, μπορείτε να ξεκινήσετε να επενδύετε σε προγράμματα ELSS μέσω της διαδρομής SIP. Ωστόσο, πρέπει να σημειώσετε ότι κάθε επένδυση θα προβλέπει μια περίοδο κλειδώματος 3 ετών από την ημερομηνία της επένδυσης. Τα ταμεία του ELSS σας παρέχουν δύο επιλογές ανάπτυξης και μερίσματος. Η επιλογή Growth σάς παρέχει ένα εφάπαξ ποσό μετά την ολοκλήρωση της περιόδου κλειδώματος, ενώ η επιλογή μερίσματος σας παίρνει μέρισμα κάθε φορά που ένα αμοιβαίο κεφάλαιο ανακοινώνει μέρισμα, ακόμα κι αν είναι στην περίοδο κλειδώματος.

Τα κεφάλαια του ELSS γίνονται όλο και πιο δημοφιλές μέσο, ​​ας μάθουμε γιατί θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη επένδυση για εσάς.

Επωφεληθείτε από την εξοικονόμηση φόρου και την επένδυση

Το ELSS σας παρέχει τα διπλά οφέλη. Επιπλέον, λόγω του πλεονεκτήματος της αγοράς από την έκθεση σε μετοχές, βοηθά στον ταχύτερο πολλαπλασιασμό των χρημάτων σας, ενώ παράλληλα διατηρεί υπό έλεγχο τους φόρους σας μέσω των προνομίων της ενότητας 80C. Επομένως, το ELSS δεν είναι απλώς ένα απλό εργαλείο εξοικονόμησης βανίλιας σε αντίθεση με το PPF. Το ELSS ανοίγει την επιλογή να κερδίζετε ισχυρές αποδόσεις εξοικονομώντας ταυτόχρονα τους φόρους σας.

Χαμηλότερη περίοδος κλειδώματος σε σύγκριση με άλλες επιλογές εξοικονόμησης φόρου

Το ELSS έχει τη χαμηλότερη περίοδο κλειδώματος μόλις τριών ετών σε σύγκριση με άλλα δημοφιλή όργανα. Αυτά περιλαμβάνουν PPF (15 έτη), NSC (6 έτη) και FD εξοικονόμησης φόρων (5 έτη). Ως εκ τούτου, το ΕΛΣΣ απολαμβάνει την υψηλότερη ρευστότητα μεταξύ άλλων επιλογών.

Επιστροφές ανώτερες και αφορολόγητες

Από όλες τις διαθέσιμες επιλογές βάσει της ενότητας 80Γ, οι επιστροφές από ELSS και PPF είναι αφορολόγητες. Επιπλέον, το ELSS σάς παρέχει τις καλύτερες αποδόσεις απλώς και μόνο λόγω του πλεονεκτήματος της αγοράς. Οι επιστροφές από NSC και FD φορολογούνται. Ως εκ τούτου, το ELSS σας δίνει τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ όλων των οργάνων.

Opensup μετοχικές επενδύσεις

Μπορεί να έχετε επιφυλάξεις σχετικά με την επένδυση αμοιβαία κεφάλαια. Επιπλέον, εάν δεν έχετε επενδύσει είτε άμεσα είτε έμμεσα στις αγορές μετοχών, το ELSS είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε το ταξίδι μετοχών σας. Εάν επενδύετε στις αγορές είτε άμεσα είτε έμμεσα, μια μικρή άνοδος ή πτώση στις αγορές μπορεί να προκαλέσει μια λανθασμένη απόφαση πώλησης. Εδώ είναι που το ELSS γίνεται σημαντικό. Μια περίοδος κλειδώματος 3 ετών στο ELSS σας κρατά δεμένους και μπορείτε να δείτε ξεκάθαρες αποδόσεις σε μια περίοδο τριών ετών. Αν κοιτάξετε τις δύο τελευταίες δεκαετίες, το ELSS έχει δώσει τις καλύτερες αποδόσεις σε σύγκριση με όλα τα άλλα κάτω από τους 80C.

Επομένως, επενδύστε σε κεφάλαια εξοικονόμησης φόρων ELSS μέσω του SIP για να εξοικονομήσετε φόρους και να λάβετε ανώτερες αποδόσεις, ενώ ταυτόχρονα μετράτε τους κινδύνους αγοράς σας.

Σχολιάστε