Αγοράστε χρυσό και ασήμι – 3 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

Είστε έτοιμοι λοιπόν να αγοράσετε χρυσό και ασήμι! Έχετε δει ένα σωρό διαφημίσεις στην τηλεόραση να καταδεικνύουν τη σημασία της φυσικής ιδιοκτησίας των πολύτιμων μετάλλων σας και έχετε ακούσει πολλούς λόγους για τους οποίους πρέπει να το κατέχετε. Έχετε πάρει την απόφαση… είστε έτοιμοι τώρα να αρχίσετε να αγοράζετε! Και τώρα τι?

Ξέρετε πώς να εξασφαλίσετε μια ασφαλή και σίγουρη αγορά; Θα σας το κάνω πολύ εύκολο και απλό. Υπάρχουν τρία πράγματα που πρέπει πραγματικά να γνωρίζετε για να αγοράσετε το χρυσό και το ασήμι σας με τον σωστό τρόπο και με σιγουριά. Θέλετε να αγοράσετε με σιγουριά, σωστά; Εντάξει, λοιπόν, εδώ είναι τρία βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε.

  1. Αυθεντικοποίηση: Πρέπει να ξέρετε πώς να κάνετε έλεγχο ταυτότητας, ώστε να γνωρίζετε ότι είναι πραγματικό. Θα ήταν πραγματικά κρίμα αν τελικά βγαίνατε έξω και αγοράζατε χρυσό, για να μάθετε αργότερα ότι δεν ήταν καν αληθινό. Για να αποφύγετε αυτήν την παγίδα, πρέπει να ξέρετε πώς να επαληθεύσετε την ταυτότητα των αγορών σας πριν αγοράσετε. Το θέμα μπορεί να εμβαθύνει και δεν είναι ρεαλιστικό να εξετάσουμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των διαφόρων μεθόδων ελέγχου ταυτότητας εδώ, αλλά θέλω να μοιραστώ εν συντομία ποιες είναι αυτές οι μέθοδοι, ώστε να γνωρίζετε τις επιλογές σας. Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείτε να ελέγξετε την αυθεντικότητα του χρυσού σας… αυτές οι μέθοδοι είναι η χημική δοκιμή, η ηλεκτρονική δοκιμή και η φυσική δοκιμή. Οι μέθοδοι δοκιμών που θα επιλέξετε θα βασίζονται στους τύπους αγορών που πραγματοποιείτε, τον όγκο των αγορών σας και τον προϋπολογισμό σας για δοκιμές (ιδιαίτερα, ορισμένοι ηλεκτρονικοί ελεγκτές μπορεί να είναι ακριβοί). Οι χημικοί και ηλεκτρονικοί ελεγκτές είναι λίγο πολύ αυτό που θα περίμενε κανείς να είναι. Οι φυσικές δοκιμές περιλαμβάνουν τη δοκιμή βάρους, μεγέθους και ήχου (ναι, ήχος) του χρυσού που δοκιμάζετε.
  2. Εκτίμηση: Πρέπει να ξέρετε πώς να προσδιορίζετε την αξία, ώστε να μην πληρώνετε υπερβολικά. Για να προσδιορίσετε την αξία, πρέπει να γνωρίζετε το βάρος, την καθαρότητα και την τιμή διαπραγμάτευσης (γνωστή ως τιμή spot). Το βάρος είναι ευθύ προς τα εμπρός και είναι μια μέτρηση του βάρους ενός δεδομένου κομματιού ράβδου. Αλλά το βάρος είναι μόνο μέρος της εξίσωσης… πρέπει επίσης να γνωρίζουμε πόσο από το κομμάτι είναι καθαρό. Για παράδειγμα, εάν ένα κομμάτι ράβδου αργύρου είναι 50% καθαρό, τότε η περιεκτικότητα σε ασήμι θα ήταν 50% του βάρους. Μόλις μάθετε πόσο ασήμι (κατά βάρος) έχει το κομμάτι, μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε την αξία χρησιμοποιώντας την τιμή spot. Σημειώστε ότι οι τιμές συναλλαγών διαφέρουν ελαφρώς με βάση τα ασφάλιστρα που χρεώνουν οι αντιπρόσωποι. Δεν μπορώ απλώς να τονίσω τη σημασία της ικανότητάς σας να προσδιορίζετε την αξία, ώστε να μπορείτε να λαμβάνετε έξυπνες αποφάσεις αγοράς (και πώλησης).
  3. Στρατηγική: Πρέπει να κατανοήσετε τη δική σας στρατηγική, ουσιαστικά τον πραγματικό λόγο για τον οποίο αγοράζετε αυτά τα πολύτιμα μέταλλα εξαρχής. Αυτό είναι πιο σημαντικό από ό,τι ίσως αρχικά πιστεύατε γιατί θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το σωστό χρυσό. Ο χρυσός χρυσός διατίθεται σε πολλά διαφορετικά μεγέθη, σχήματα και αξία, και θα χρειαστεί να κάνετε επιλογές αγοράς με βάση τους στόχους σας. Οι επιλογές σας μπορεί να διαφέρουν εάν αγοράζετε για προστασία του πλούτου ή εάν αγοράζετε για να αντισταθμίσετε τις διακυμάνσεις του νομίσματος ή εάν αγοράζετε για να προετοιμαστείτε για μια οικονομική κατάρρευση. Όποιοι και αν είναι οι λόγοι σας, πρέπει να ξέρετε γιατί, ώστε να κάνετε τις σωστές επιλογές. Και εδώ είναι μια επιπλέον συμβουλή: Θα χρειαστείτε επίσης μια στρατηγική για την αποθήκευση.

Η αγορά χρυσού και ασημιού είναι πιο απλή από όσο νομίζετε, αλλά ένα λάθος μπορεί να σας κοστίσει πολύ. Άλλωστε, τα πολύτιμα μέταλλα είναι πολύτιμα και οι αγορές σας μπορούν (και πρέπει) να αθροιστούν πραγματικά. Ελπίζω να βρήκατε αυτό το άρθρο χρήσιμο στο ταξίδι σας.

Σχολιάστε