Αγοράζοντας χρυσά κοσμήματα – Πώς να διαπραγματευτείτε με καταστήματα καλών κοσμημάτων

Τα περισσότερα καταστήματα εκλεκτών κοσμημάτων προσπαθούν να εκφοβίσουν τους αγοραστές όταν πρόκειται να διαπραγματευτούν μαζί τους για χρυσά κοσμήματα. Στην πραγματικότητα, οι αγοραστές που αναζητούν να αγοράσουν χρυσά κοσμήματα θεωρούν ότι η διαπραγμάτευση είναι το πιο δύσκολο κομμάτι στη διαδικασία αγοράς. Είναι επειδή οι απλοί αγοραστές συνήθως δεν γνωρίζουν όλα όσα γνωρίζουν οι επαγγελματίες για τα διαμάντια, τις πέτρες, τις ρυθμίσεις, τα μέταλλα, το σχέδιο και την τιμή. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουν είναι ότι η ποιότητα των λίθων είναι πιο σημαντική από το μέγεθός τους.

Μια άλλη πρόκληση είναι ότι τα εκλεκτά κοσμηματοπωλεία επιδεικνύουν τον υψηλό βαθμό γνώσης, αυτοπεποίθησης και εξειδίκευσης. Είναι έμπειροι και εξοικειωμένοι με το χρυσό, το ασήμι, το διαμάντι και τους πολύτιμους λίθους και χωρίς αμφιβολία θα γνωρίζουν τα αντικείμενα. Ένα πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι αν και είναι επαγγελματίες στον κλάδο των κοσμημάτων, είναι επίσης σοβαροί πωλητές που έχουν στόχους να επιτύχουν και θέλουν να αναπτύξουν την επιχείρησή τους με τις πωλήσεις. Βεβαιωθείτε ότι δεν σας πάνε για βόλτα.

Πριν ζητήσετε από εκλεκτά κοσμηματοπωλεία να σας δείξουν τις συλλογές που φέρουν και να δώσουν τις λεπτομέρειες της τιμής, θα πρέπει να ξέρετε τι πραγματικά θέλετε. Ακολουθούν μερικές απλές συμβουλές για το πώς να διαπραγματευτείτε με εκλεκτά κοσμηματοπωλεία για να αγοράσετε χρυσά κοσμήματα και να αποκτήσετε το πιο κατάλληλο αντικείμενο σε λογική τιμή.

1. Συγκεντρώστε όλες τις πιθανές λεπτομέρειες σχετικά με τα χρυσά κοσμήματα – Κάντε έρευνα στο διαδίκτυο για να βρείτε περισσότερες επιλογές στην αγορά χρυσού κοσμήματος. Επισκεφτείτε προσωπικά μια σειρά από καταστήματα εκλεκτών κοσμημάτων για να αυξήσετε την ευαισθητοποίησή σας για τις διαθέσιμες συλλογές χρυσών κοσμημάτων και να προσδιορίσετε τι μπορεί να ταιριάζει στις απαιτήσεις σας. Ρωτήστε τους τις απορίες σας. Μάθετε για την καθαρότητα του χρυσού και τις διαφορετικές ποιότητες λίθων από αυτούς. Μάθετε πόσο διαφορετικός είναι ο χρυσός 18 καρατίων από τον χρυσό 12 καρατίων. Αποκτήστε περισσότερες πληροφορίες για τα διάφορα χρυσά χρώματα και τον τρόπο δημιουργίας τους. Με λίγα λόγια, έχετε όλες τις χρήσιμες λεπτομέρειες πριν αποφασίσετε να αγοράσετε ένα χρυσό κόσμημα, ένα ακριβό και ιδιαίτερο αντικείμενο για δική σας χρήση.

2. Κρατήστε τις ανάγκες και τα θέλω σας χώρια – Όλοι θέλουμε να έχουμε το μεγαλύτερο και καλύτερο διαθέσιμο – σπίτι, αυτοκίνητο, ένα διαμαντένιο κολιέ ή δαχτυλίδι. Αλλά υπάρχει τεράστια διαφορά μεταξύ των επιθυμιών μας και των αναγκών μας. Όταν αγοράζετε ένα χρυσό κόσμημα από ένα από τα πιο αξιόπιστα καταστήματα εκλεκτών κοσμημάτων, μπορεί εύκολα να αποσπαστείτε από τις επιθυμίες μας, εκτός εάν παραμείνετε συγκεντρωμένοι στις απαιτήσεις μας. Η πραγματική πρόκληση είναι να διασφαλίσετε ότι θα λάβετε το προϊόν υψηλότερης ποιότητας σε λογική τιμή αντί να έλκεστε προς κάτι ωραίο στον εκθεσιακό χώρο, αλλά να είναι εκτός του εύρους τιμών σας ή να είναι χαμηλότερης ποιότητας και διαρκής αξία.

3. Ενημερώστε τον πωλητή τι θέλετε και ξεκινήστε τη διαπραγμάτευση – Μόλις βεβαιωθείτε για το σχέδιο κοσμήματος που θέλετε και τον προϋπολογισμό στον οποίο μπορείτε να τηρήσετε, ξεκινήστε να ψωνίζετε σοβαρά για χρυσά κοσμήματα. Πηγαίνετε σε διάφορα κοσμηματοπωλεία και πείτε στον πωλητή τους τι ακριβώς ψάχνετε. Εάν σας δείχνουν άλλα στοιχεία από αυτά που τους έχετε αναφέρει, κρατήστε τα εκτός λίστας. Ως αγοραστής, θα πρέπει να σκεφτείτε πέρα ​​από τα αντικείμενα που είναι διαθέσιμα στο απόθεμα ενός συγκεκριμένου κοσμηματοπωλείου και να εστιάσετε αποκλειστικά σε αυτό που ήρθατε να αγοράσετε. Υπάρχουν τόσα πολλά ωραία κοσμηματοπωλεία. Σίγουρα θα μπορείτε να βρείτε συγκρίσιμα αντικείμενα που ταιριάζουν με τις προσδοκίες σας, αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που είχατε στο μυαλό σας. Βεβαιωθείτε ότι θα είστε για πάντα ευχαριστημένοι με την αγορά σας.

Όταν βρείτε ένα επιθυμητό αντικείμενο, κάντε μια λίστα με τα χαρακτηριστικά του και το κόστος επίσης. Ζητήστε από τον κοσμηματοπώλη σας να υπογράψει αυτήν τη γραπτή λίστα χαρακτηριστικών, ώστε να μπορείτε να επαληθεύσετε την αξία από κάποιον άλλο εκτός από εσάς, σε περίπτωση που θέλετε να πουλήσετε στο μέλλον. Είναι πιθανό να έχετε μεγαλύτερη ευελιξία στην τιμή όταν ο κοσμηματοπώλης γνωρίζει ότι είστε καλά ενημερωμένοι και έχετε πολλές επιλογές.

Σχολιάστε