Αγοράζει α "Fixer-Upper" μια καλή επένδυση;

Θα πρέπει να ξοδέψετε λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε ένα επισκευαστικό επάνω μέρος ή περισσότερα χρήματα για να αγοράσετε ένα σταθερό σπίτι; Αυτη ειναι Η ερωτηση. Αν και δεν υπάρχουν απλές απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις, ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν κάνετε την επιλογή σας:

1. Κάντε τα μαθηματικά.

Ένα από τα κλειδιά για τον καθορισμό του εάν θα αγοράσετε ή όχι ένα “επάνω επισκευής” είναι να καθορίσετε το κόστος επισκευής του. Αποκτήστε έναν επαγγελματία εκτιμητή για να χειριστεί την εργασία, για να λάβετε μια ακριβή αξιολόγηση. Το κόστος επισκευής του σπιτιού θα ποικίλλει, ανάλογα με την τρέχουσα κατάσταση του σπιτιού. Μετά την αξιολόγηση, θα έχετε κάποια συγκεκριμένα δεδομένα για να πάρετε μια σοφή απόφαση σχετικά με το αν θα πρέπει να φτιάξετε το σπίτι ή να το κάνετε τον πονοκέφαλο κάποιου άλλου.

2. Επιλέξτε σπίτια που χρειάζονται ελάχιστες επισκευές.

Η επισκευή ενός σπιτιού δεν χρειάζεται να το ανακαινίσει πλήρως. Συνιστάται να αναζητήσετε σπίτια που χρειάζονται μια νέα στρώση χρώματος (εσωτερικό ή εξωτερικό), νέα μοκέτα, κάποια βασικά υδραυλικά κ.λπ. Από την άλλη πλευρά, εάν ένα σπίτι χρειάζεται μεγάλες επισκευές, τότε βεβαιωθείτε ότι είναι σε χαμηλή τιμή και ταιριάζει στα μακροπρόθεσμα στεγαστικά σας σχέδια.

3. Σκεφτείτε πόσο χρόνο και προσπάθεια έχετε.

Ο όγκος των εργασιών επισκευής που χρειάζεται ένας επισκευαστής-πάνω μπορεί να ποικίλλει αρκετά σημαντικά. Έτσι, εκτός από το να καθορίσετε πόση δουλειά χρειάζεται, σκεφτείτε πόσο χρόνο και προσπάθεια είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε. Εάν χρειάζεστε νωρίτερα ένα κατοικήσιμο σπίτι, τότε μπορεί να είναι μια κακή επιλογή. Εάν δεν έχετε την ενέργεια να κάνετε τις απαραίτητες εργασίες επισκευής στο σπίτι, τότε μάλλον θα πρέπει να αγοράσετε ένα νέο σπίτι.

4. Μάθετε την τάση στέγασης στην περιοχή.

Το να φτιάξεις ένα σπίτι σε καλή τοποθεσία είναι ένα πράγμα. Το να φτιάξεις ένα σπίτι σε κακή τοποθεσία δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Επομένως, πριν αποφασίσετε εάν θα πρέπει να αγοράσετε ή όχι ένα συγκεκριμένο επάνω μέρος στερέωσης, καθορίστε εάν η αξία του σπιτιού γενικά θα αυξηθεί ή θα μειωθεί στη συνέχεια. Εάν συμβεί το τελευταίο, τότε ίσως αποφασίσετε ότι τα κεφάλαια που απαιτούνται για την επισκευή του σπιτιού δεν θα άξιζε τον κόπο. Από την άλλη πλευρά, εάν τα σπίτια στη γειτονιά εκτιμούν γενικά την αξία τους, τότε μπορεί να είναι καλά ξοδευμένα χρήματα.

5. Σκεφτείτε τα μακροπρόθεσμα στεγαστικά σας σχέδια.

Θέλετε να ζήσετε στο επόμενο σπίτι σας για χρόνια ή δεκαετίες; Η επισκευή ενός σπιτιού μπορεί να είναι μια χρονοβόρα και δύσκολη διαδικασία. Ο χρόνος, η προσπάθεια και τα χρήματα που απαιτούνται μπορεί να είναι πάρα πολλά εάν δεν σκοπεύετε να ζήσετε σε ένα συγκεκριμένο σπίτι για αρκετά χρόνια. Και πάλι, η επένδυση θα μπορούσε να αξίζει τον κόπο, εάν οι επισκευές που απαιτούνται για ένα επάνω μέρος στερέωσης είναι βασικές.

6. Λάβετε ενδελεχείς και πολλαπλές αξιολογήσεις.

Αυτό είναι ζωτικής σημασίας όταν εξετάζετε το ενδεχόμενο να αγοράσετε ή όχι ένα επάνω μέρος στερέωσης. Σκεφτείτε να λάβετε τουλάχιστον τρεις αξιολογήσεις και, στη συνέχεια, να υπολογίσετε τον μέσο όρο αυτών. Εκτός από τη λήψη πολλαπλών αξιολογήσεων, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε ενδελεχείς αξιολογήσεις που περιλαμβάνουν τη στέγη, το χώμα και ούτω καθεξής. Βεβαιωθείτε ότι όταν συγκρίνετε τις αξιολογήσεις συγκρίνετε τα μήλα με τα μήλα.

Είναι η αγορά στερέωσης-πάνω η σωστή επιλογή για εσάς; Οι παραπάνω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να πάρετε την καλύτερη απόφαση.

Σχολιάστε