Έχετε συμπληρώσει ακόμα τη φόρμα του αμοιβαίου κεφαλαίου σας;

Πριν από την πραγματοποίηση οποιασδήποτε επένδυσης αμοιβαίων κεφαλαίων, ο επενδυτής πρέπει να συμπληρώσει μια φόρμα που να αναφέρει με σαφήνεια τα προσωπικά του στοιχεία όπως το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό των μεριδίων για τα οποία υποβλήθηκε αίτηση και οποιαδήποτε άλλη μορφή πληροφοριών απαιτείται. Απαιτούνται επίσης άλλα στοιχεία, όπως ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού, ώστε να μην υπάρχει δόλια εξαργύρωση οποιασδήποτε επιταγής/τραύματος που έχει εκδοθεί από το MF σε μελλοντική ημερομηνία. Οι επενδυτές μπορούν είτε να δώσουν φυσικά έντυπα (έντυπα) για τις οικονομικές και μη χρηματοοικονομικές συναλλαγές τους απευθείας στην CAMS. για τα MF που εξυπηρετούνται από CAMS.

Υπάρχουν πολλές φόρμες για συναλλαγές MF, όπως έντυπα εξαργύρωσης, φόρμα υποψηφιοτήτων, έντυπο STP, έντυπο αίτησης SIP, έντυπο δήλωσης, έντυπο KYC κ.λπ.

Ένας επενδυτής πρέπει πρώτα να συμμορφώνεται με τα πρότυπα KYC (γνωρίστε τον πελάτη σας) πριν επενδύσει σε MF. Μετά από αυτό, μπορεί στη συνέχεια να επιλέξει τα MF στα οποία θα ήθελε να επενδύσει. Μόλις γίνει αυτό. ο επενδυτής πρέπει να συμπληρώσει ένα έντυπο MF με μια δικαιολογητική επιταγή. Το συγκεκριμένο έντυπο θα υποβληθεί στον αντίστοιχο οίκο Αμοιβαίων Κεφαλαίων ή στα κέντρα CAMS/Karvy. Μετά την επεξεργασία της φόρμας και την εξαργύρωση της επιταγής, θα σταλεί δήλωση στη διεύθυνση email σας ή θα σταλεί στο σπίτι σας.

Οι επενδυτές έχουν τη δυνατότητα να κάνουν αυτήν την επενδυτική επιλογή, είτε μόνοι τους και καταθέτοντας τα έντυπα στους αντίστοιχους οίκους MF (DIRECT), είτε κάνοντας χρήση των υπηρεσιών ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου/διανομέα.

Τα αμοιβαία κεφάλαια μπορούν να αγοραστούν είτε εκτός σύνδεσης είτε διαδικτυακά. Οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν τρεις επιλογές όπου ο επενδυτής μπορεί να αγοράσει MF από διαδικτυακούς ιστότοπους χρηματιστηριακών χρηματιστηριακών εταιρειών, διαδικτυακούς διανομείς αμοιβαίων κεφαλαίων και τον ιστότοπο μιας MF.

Εξαγοράζω σημαίνει αγοράζω πίσω. Αναφέρεται στην επαναγορά κάτι που πουλήθηκε στο παρελθόν. Για να εξαργυρώσετε τα MF σας ή να τα αγοράσετε πίσω, υπάρχει μια εύκολη μέθοδος με την οποία μπορείτε να το κάνετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε μια ηλεκτρονική ή έντυπη φόρμα εξαργύρωσης αμοιβαίων κεφαλαίων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλα τα MF. Η CAMS ενεργεί ως Καταχωρητής και Πράκτορας Μεταφοράς. Η φόρμα είναι εύκολα διαθέσιμη από το γραφείο της MFs AMC. Η φόρμα εξαγοράς αμοιβαίων κεφαλαίων είναι πολύ εύκολο να συμπληρωθεί. χρειάζεται μόνο να συμπληρώσετε στοιχεία όπως το όνομά σας, τον αριθμό του φύλλου και τον αριθμό των μονάδων που θέλετε να εξαργυρώσετε. Αφού δοθεί στον βοηθό επεξεργασίας CAMS, η φόρμα σας θα τεθεί για αίτημα.

Το SIP ή το Συστηματικό Επενδυτικό Σχέδιο είναι ένας επενδυτικός τρόπος (δηλαδή ένα μέσο επένδυσης σε ένα MF) με το οποίο μπορείτε να επενδύσετε σε MF μέσω περιόδου και μικρών δόσεων. Δίνει τη δυνατότητα στους επενδυτές να αποταμιεύουν τακτικά τα χρήματά τους. Μέρος της αίτησης για SIP είναι η συμπλήρωση μιας Φόρμας Εγγραφής SIP καθώς και μιας φόρμας αίτησης. Αυτή η φόρμα απαιτεί συνήθως λεπτομέρειες όπως τον αριθμό του φύλλου, τη συχνότητα SIP (μηνιαία ή τριμηνιαία), την περίοδο εγγραφής (πόσο καιρό θέλετε να παραμείνετε επενδύσεις) και τον τρόπο πληρωμής (επιταγή ή αυτόματη χρέωση χρέωσης).

Σχολιάστε