Έχεις Ανάπτυξη; Η ευρωπαϊκή αβεβαιότητα αναγκάζει τους επενδυτές των ΗΠΑ να αναζητήσουν ευκαιρίες στην πατρίδα τους

Ρωτήστε τους περισσότερους επενδυτές πού θέλουν να επενδύσουν αυτές τις μέρες και οι περισσότεροι θα σας πουν ότι μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες υπάρχουν εδώ στις καλές ΗΠΑ και πολλοί από αυτούς τους επενδυτές είναι οι ίδιοι Ευρωπαίοι. Σύμφωνα με το Investment News, τα ευρωπαϊκά συνταξιοδοτικά ταμεία και οι διαχειριστές μετοχών τους αυξάνουν την έκθεσή τους στις ΗΠΑ, σύμφωνα με συμβούλους, διαχειριστές και στελέχη των συνταξιοδοτικών ταμείων. Και η αβεβαιότητα γύρω από το ευρώ και ο αντίκτυπός του στις οικονομίες της ευρωζώνης ωθεί τους επενδυτές πιο γρήγορα στην αγκαλιά του θείου Σαμ.

Πολλοί επενδυτές προσελκύονται ιδιαίτερα από τις μικρές κεφαλαιοποιήσεις των ΗΠΑ, όπου οι αποτιμήσεις είναι ελκυστικές και σύμφωνα με δημοσιευμένη έρευνα από Fuey Research Partners λιγότερο από το 20% των εσόδων μικρής κεφαλαιοποίησης που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο προέρχονται από χώρες εκτός των ΗΠΑ. Αλλά δεν είναι μόνο τα κέρδη που έχουν σημασία, αλλά η αποτίμηση. Οι μικρές κεφαλαιοποιήσεις συνήθως τιμολογούνται σε προθεσμιακά κέρδη που μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στην αύξηση του ΑΕΠ των ΗΠΑ. Αυτό είναι όπου ένας καλός ενεργός διευθυντής μπορεί πραγματικά να προσθέσει τεράστια αξία, καθώς ένας καλός διευθυντής μικρής κεφαλαιοποίησης θα αναζητήσει εταιρείες με βιώσιμη ανάπτυξη και ιστορικά έχει δείξει κάποια ανθεκτικότητα στην οικονομία των ΗΠΑ, όπως ο τομέας κοινής ωφέλειας.

Ο άλλος λόγος για την προσοχή στις μικρές κεφαλαιοποιήσεις των ΗΠΑ είναι ότι η αγορά μπορεί να προσπαθεί να τιμολογήσει σε έναν άλλο γύρο ποσοτικής χαλάρωσης της Fed και να το λατρεύει ή να το μισεί, όπως λέει το παλιό ρητό “μην παλεύεις με τη Fed” ισχύει πραγματικά για το χώρο μικρής κεφαλαιοποίησης όπως και στους δύο τελευταίους γύρους QE, ο δείκτης Russell 2000 σημείωσε άνοδο κατά μέσο όρο 20% τους επόμενους τρεις μήνες και πάνω από 40% τους επόμενους έξι μήνες (Το Russell 2000 είναι μακράν το πιο κοινό σημείο αναφοράς για τα αμοιβαία κεφάλαια που αυτοπροσδιορίζονται ως «μικρής κεφαλαιοποίησης», ενώ ο δείκτης S&P 500 χρησιμοποιείται κυρίως για μετοχές μεγάλης κεφαλαιοποίησης).

Ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν κίνδυνοι για την οικονομία των ΗΠΑ, πολλές αμερικανικές εταιρείες έχουν δημιουργήσει άφθονη προσφορά μετρητών στους ισολογισμούς τους, γεγονός που τις καθιστά ικανές να αυξήσουν την ανάπτυξη μέσω συγχωνεύσεων και εξαγορών. Σύμφωνα με ένα άρθρο της Wall Street Journal με ημερομηνία 2 Ιανουαρίου 2012 και με τίτλο «Στη Wall Street, ανανεωμένη αισιοδοξία για τη σύναψη συμφωνιών», μια έρευνα της Ernst & Young προβλέπει ότι «το 36% των εταιρειών σχεδιάζει να επιδιώξει εξαγορά φέτος .” Καθώς πολλοί διευθύνοντες σύμβουλοι εισηγμένων εταιρειών πιέζονται να αυξήσουν την αξία των μετόχων, η απόκτηση μιας μικρότερης εταιρείας με υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και τεχνολογική καινοτομία φαίνεται να είναι ένας έξυπνος τρόπος.

Σχολιάστε