Ένα νέο βήμα από την Hattat Holding! Θα είναι μεγάλο όφελος για την τουρκική οικονομία! – Εφημερίδα İmza – Κέντρο Ειδήσεων Zonguldak

Η Hattat Holding, η οποία στοχεύει να γίνει μια από τις μεγαλύτερες βάσεις εξόρυξης άνθρακα στην Ευρώπη και την Τουρκία, προχωρά προς τον στόχο παραγωγής της με μια νέα εγκατάσταση.

Η Hattat Holding, η οποία αποφάσισε να κάνει τη μεγαλύτερη επένδυση ιδιωτικού τομέα στην ιστορία της δημοκρατίας στη δυτική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και να μετατρέψει την περιοχή σε ενεργειακή βάση, άρχισε να εργάζεται το 2005 για να φέρει τον υπόγειο πλούτο της Amasra στην οικονομία.

Η Hattat Holding, η οποία συνεχίζει με μεγάλη αποφασιστικότητα στις προσπάθειές της να καταστήσει την περιοχή της Δυτικής Μαύρης Θάλασσας μία από τις μεγαλύτερες βάσεις εξόρυξης άνθρακα της Τουρκίας, συμβάλλοντας σημαντικά στην απασχόληση και την οικονομία, αγόρασε άλλες 2 τεράστιες εγκαταστάσεις για να ενισχύσει και να επιταχύνει το βήμα παραγωγής.

Εστιάζοντας στον παραγωγικό της στόχο, η Hattat Holding πραγματοποίησε μια τελετουργική παράδοση 2 νέων μηχανών με την εταιρεία μηχανικών Putzmeister, μέλος του παγκόσμιου κολοσσού SANY Group.

Η Hattat, ο Αντιπρόεδρος της Hattat Holding Mehmet Şahin, ο Αντιπρόεδρος του Energy Group İlyas Börekçi, οι Κινέζοι εταίροι, η SANY και ο επικεφαλής του τμήματος Putzmeister Erhan Hakan και το διοικητικό προσωπικό παρευρέθηκαν στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στο ανθρακωρυχείο HATTAT αρ. 1 της Hattat Holding στο χωριό Gömü της Amasra..

«Θα παρασχεθεί προστιθέμενη αξία 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων»

Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hattat Holding, Mehmet Şahin, κατά την τελετουργική ομιλία, μίλησε για τα έργα και τις διαπραγματεύσεις που θα μειώσουν την εξάρτηση από το εξωτερικό στον ενεργειακό τομέα και είπε:

«Ξέρετε, περνάμε μια πολύ δύσκολη περίοδο. Το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε τώρα είναι πράγματι ένα από τα πιο σημαντικά έργα της Τουρκίας και ένα έργο που θα συμβάλει σημαντικά στη μείωση του ελλείμματος εξωτερικού εμπορίου μας, το οποίο βρίσκεται στην ατζέντα όλων σας. Πρόκειται για ένα έργο που θα προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία όχι μόνο στον Όμιλο Hattat, αλλά και στην Amasra, στο Bartın και σε άλλες περιοχές της περιοχής, μέσω της απασχόλησης και της προσφοράς. Εξετάζοντας τις σημερινές αξίες της αγοράς, όταν φτάσουμε σε πλήρη δυναμικότητα, θα παρέχεται προστιθέμενη αξία περίπου 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως. Φυσικά, η παραγωγή απαιτεί ανθρώπινο δυναμικό, μηχανήματα, εξοπλισμό, ενέργεια και πολλά από αυτά. Θα συναντηθούν και από αυτή την περιοχή.

Τον περασμένο μήνα ήμασταν σε συνάντηση με τον Υπουργό μας Ενέργειας και Φυσικών Πόρων και ο Υπουργός μας είπε· «Δεν είναι πλέον βιώσιμο να πληρώνουμε τόσα πολλά στο εξωτερικό, πρέπει να αξιολογούμε όλα τα είδη εγχώριων, ανανεώσιμων και ορυκτών καυσίμων. Με αυτόν τον τρόπο, φυσικά, δεν θα παραμείνουμε στην άκρη της ευαισθησίας μας για το περιβάλλον. «Όπως γνωρίζετε, πολύτιμα κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν βρεθεί στα ανοικτά των ακτών του Filyos, κοντά στην Amasra, κοντά στην Akçakoca, και με την ένταξη αυτών των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην οικονομία, το έλλειμμα εξωτερικού εμπορίου μας θα μειωθεί και ως Hattat Enerji θα έχουν ετήσιο εισόδημα 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, θα συμβάλουμε στη μείωσή του δημιουργώντας αξία.

«Θα αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την ταχύτητα»

Φυσικά, μια τέτοια μεγάλης κλίμακας παραγωγή είναι δυνατή με μηχανήματα και εξοπλισμό κατάλληλο για τη σημερινή τεχνολογία. Αυτό είναι δυνατό με ταλαντούχο, έμπειρο προσωπικό που κάνει αυτή τη δουλειά με μεγάλη επιτυχία εδώ και χρόνια, και η Hattat Holding έχει κάνει τα απαραίτητα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση υπό την ηγεσία του προέδρου μας. Όπως γνωρίζετε, η σύμβαση λειτουργίας και προόδου του έργου μας με την ÇİTA ισχύει εδώ και χρόνια. Ταυτόχρονα, παρέχουμε εκπαίδευση στους ντόπιους υπαλλήλους μας που θα ενωθούν μαζί μας και όταν φτάσουμε τους 10 εκατομμύρια τόνους, τουλάχιστον 2.500 με 3.000 άτομα θα απασχοληθούν άμεσα εδώ.

Κάναμε πολλή έρευνα για μηχανήματα και εξοπλισμό σε όλο τον κόσμο και υπογράψαμε μια στρατηγική συμφωνία συνεργασίας με τη SANY, η οποία έχει επιτύχει θαυματουργή ανάπτυξη στην Κίνα εδώ και 40 χρόνια και έχει γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στις βαριές κατασκευές και τα ορυχεία. μηχανήματα όσον αφορά την ποιότητα, το κόστος και την αξιοπιστία. Αυτή η συμφωνία ξεκίνησε με την αγορά 2 θεριζοαλωνιστικών μηχανών, δηλαδή μηχανημάτων διάνοιξης σήραγγας, θα παραγγείλουμε το τρίτο μηχάνημα την επόμενη εβδομάδα. Γι’ αυτό προσθέτουμε 3 ακόμη μηχανήματα ανοίγματος γκαλερί στα 5 που έχουμε ήδη. Αυτό θα επιταχύνει το άνοιγμα των υπόγειων σηράγγων, την προετοιμασία των δρόμων θεμελίωσης και την προετοιμασία των πάνελ.

“Ένα έργο που περιγράφεται ως “λαμπερό αστέρι””

Δεν περιορίζεται σε αυτό. Απαιτούνται μηχανές με μακριά πόδια για την παραγωγή άνθρακα με πλήρως αυτόματο μηχανοποιημένο τρόπο. Το πρώτο το φέραμε από τη Νορβηγία. Στο πρώτο στάδιο θα φτάσουν και ο δεύτερος και ο τρίτος από το SANA. Στα τέλη Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε μια έκθεση στην Κίνα. Ήμασταν σε εκείνη την έκθεση ως ομάδα και μετά είχαμε μια συνάντηση με τον επικεφαλής του βαρέως κατασκευαστικού εξοπλισμού και την ομάδα του στο εργοστάσιο SANY στο Zhenyang. Στην 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και την 50ή επέτειο της ναυαρχίδας της Hattat Holding, HemaEndüstri, υπογράψαμε μια πολύ στρατηγική συμφωνία και αυτό θα είναι ένα έργο που η SANY περιγράφει ως “λαμπερό αστέρι”. Στο πλαίσιο αυτού του έργου, μηχανήματα και εξοπλισμός θα πωληθούν σε υπόγεια εξόρυξη και εξόρυξη άνθρακα, η οποία αρχίζει να αναπτύσσεται ξανά στην Τουρκία, σε άλλα ορυχεία και στην Ευρώπη.

Οι σχέσεις μας δεν θα περιοριστούν σε αυτό. Τον Απρίλιο του 2023, το μεγαλύτερο αφεντικό της SANY ήρθε στην Τουρκία και συζήτησε με τον κ. Mehmet Hattat ως αντιπροσωπεία πώς μπορούμε να αναπτύξουμε τη στρατηγική μας συνεργασία και από αυτή την άποψη, η SANY-Putzmeister και η γερμανική αντιπροσωπεία ήρθαν στο εργοστάσιό μας την περασμένη εβδομάδα. στο Çerkezköy. Είδαν τις δυνατότητες παραγωγής μας, και ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε να αναπτύξουμε συνεργασία με βάση μια αμφίδρομη σχέση win-win και όχι μια μονόδρομη συνεργασία. Ως εκ τούτου, όταν αγοράζουμε μηχανήματα εξόρυξης, αφενός, θα αγοράζουμε αντλίες, γρανάζια, κιβώτια ταχυτήτων από τη Hema και για την παραγωγή αυτών των μηχανών, την Putzmeister, τον παγκόσμιο ηγέτη στον τομέα των μηχανών SANY και των αντλιών σκυροδέματος. να συναρμολογήσει και να παρουσιάσει τις μονάδες που θα χρησιμοποιηθούν εκεί εντός της Hema Industry.

«Σημαντικό για την τουρκική βιομηχανία και οικονομία»

Επομένως, αυτή η συνεργασία δεν είναι σημαντική μόνο για τη Hattat Holding και τη Hattat Enerji-Mine, αλλά είναι ένα έργο που θα προσφέρει μεγάλη προστιθέμενη αξία για ολόκληρη την τουρκική βιομηχανία και οικονομία. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρό μας, κ. Mehmet Hattat, που μας έδωσε αυτή την ευκαιρία και εργάστηκε μέρα και νύχτα για να πραγματοποιήσουμε αυτό το έργο με κάθε είδους θυσίες, και τον γιο του İbrahim Hattat και τις κόρες του για την αμέριστη υποστήριξή τους. «Είναι η 50ή επέτειος της Hema Endüstri και φέτος θα φτάσουμε αισίως σε τζίρο άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ με ναυαρχίδα τις άλλες εταιρείες που δημιούργησε».

«Θα μειώσουμε την εξάρτηση από το εξωτερικό»

Ο Αντιπρόεδρος του Energy Group İlyas Börekçi τόνισε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση στον λιθάνθρακα όχι μόνο στην Τουρκία αλλά και στην Ευρώπη και είπε:

«Όπως γνωρίζετε, η επένδυσή μας είναι η μεγαλύτερη επένδυση σε μαύρο άνθρακα στον ιδιωτικό τομέα της Τουρκίας. Ταυτόχρονα, είμαστε ίσως η μεγαλύτερη επένδυση άνθρακα που υλοποιείται αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Μάλιστα έκλεισαν όλα τα ορυχεία μαύρου άνθρακα που λειτουργούσαν εδώ και καιρό στην Ευρώπη. Ωστόσο, πάρθηκε απόφαση για επαναλειτουργία. Η εξάρτηση της Τουρκίας από την ξένη ενέργεια είναι ένα σημαντικό ζήτημα. Ο μόνος μας πόρος είναι ο άνθρακας, η ποσότητα του φυσικού αερίου που λαμβάνεται από τη Μαύρη Θάλασσα μας αρκεί για πολύ καιρό και η πιο σημαντική λεκάνη είναι αυτή που αυτή τη στιγμή αναπτύσσουμε σύντομα… Έχουμε ένα απόθεμα που έχει φτάσει τα 600 εκατομμύρια τόνους με το έργο που έχουμε κάνει μέχρι τώρα. Η εκτίμησή μας είναι ότι υπάρχει απόθεμα άνω του 1 δισεκατομμυρίου τόνων. Πέρυσι ολοκληρώσαμε το κομμάτι του χειριστή, η επένδυση του οποίου είναι σε εξέλιξη εδώ και καιρό. Έπρεπε να τελειώσουμε τα πράγματα στο τμήμα μηχανημάτων. Αγοράσαμε πλήρη εξοπλισμό εξόρυξης. Φέραμε το πρώτο σετ παραγωγής, το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τα υλικά που φέραμε. Αυτό θα συνεχιστεί στη δεύτερη και τρίτη ομάδα. Μια σημαντική έκθεση εξόρυξης πραγματοποιήθηκε στην Κίνα τον περασμένο μήνα και συζητήθηκε η μετασκευή στην έκθεση. Ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του εξοπλισμού μας είναι τα μηχανήματα ανοίγματος γκαλερί. Επειδή πρέπει να γίνει δουλειά στη βασική διαδρομή για τον πίνακα παραγωγής. Οι σήραγγες είναι το πιο σημαντικό μέρος των υπόγειων ανασκαφών. Διαθέτουμε 5 μηχανήματα ανοίγματος γκαλερί. Επί του παρόντος, αγοράζονται 2 μηχανήματα ανοίγματος γκαλερί για τα μηχανήματα εργασίας μας. Σήμερα βρισκόμαστε στην τελετή παράδοσης του. Το μετάλλευμα κοιμόταν όσο το δυνατόν πιο βαθιά κάτω από το έδαφος, ήταν υπόγειο για 300 εκατομμύρια χρόνια και περίμενε να εξορυχθεί. Φτάσαμε, θα το βγάλουμε με τον εξοπλισμό που αγοράσαμε. Σε πρώτο στάδιο, η παραγωγή μας θα είναι 5 εκατομμύρια τόνοι μετά την πλήρη δυναμικότητα. Με τις επενδύσεις που θα κάνουμε θα αυξήσουμε την παραγωγή στα 10 εκατομμύρια τόνους τα επόμενα χρόνια. Σημαντικό μερίδιο έχουν οι εισαγωγές ενέργειας. «Με αυτή την παραγωγή θα εξασφαλίσουμε σημαντική μείωση των εισαγωγών, η οποία θα μειώσει την εξάρτηση από το εξωτερικό κατά περίπου 3,4 δισεκατομμύρια δολάρια και μια τέτοια μείωση ενός είδους θα ωφελήσει πολύ την τουρκική οικονομία».

«Ανυπομονούμε να πετύχουμε πολλές επιτυχίες»

Ο Διευθυντής του Τμήματος του Ομίλου Putzmeister SANY, Erhan Hakan, δήλωσε ότι είναι πολύ περήφανοι που συμμετέχουν σε αυτό το τεράστιο έργο και είπε, «Σήμερα είμαστε εδώ ως PUTZMEISTER και η οικογένεια SANY για να παραδώσουμε 2 λεπίδες μοντέλου SANY EBZ260A στους αξιότιμους πελάτες μας. Είμαστε πολύ περήφανοι και ενθουσιασμένοι που είμαστε μέρος αυτής της ξεχωριστής ημέρας. Εκτός από αυτή την παράδοση μηχανημάτων, εμείς ως οικογένεια SANY είμαστε περήφανοι που έχουμε κερδίσει μια σημαντική θέση στην τουρκική αγορά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν είναι μόνο μια παράδοση αλλά και ένα μεγάλο βήμα μπροστά στην παρουσία μας στον κλάδο. Αυτή η επιτυχία δεν είναι μόνο η παράδοση του μηχανήματος, αλλά και η νίκη στον ανταγωνισμό που χρειάζεται η βιομηχανία. Ωστόσο, αυτή η επιτυχία αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό ρόλο όχι μόνο για τη SANA, αλλά και για τους πολύτιμους πελάτες μας σε αυτήν την αλλαγή. Αυτή η ξεχωριστή μέρα, που είναι αποτέλεσμα της εμπιστοσύνης που έχουν δείξει η οικογένεια HATTAT και η οικογένεια OITAIHE στο brand μας, όχι μόνο ανοίγει την πόρτα, αλλά συμβολίζει και ένα μεγάλο βήμα για την αλλαγή της δυναμικής του κλάδου. Στη SANY, δεσμευόμαστε να διατηρούμε πάντα το υψηλότερο επίπεδο ικανοποίησης των πελατών και να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αυτή η παράδοση του μηχανήματος είναι η αρχή της μακροχρόνιας συνεργασίας μας και ανυπομονούμε να πετύχουμε πολλές περισσότερες επιτυχίες μαζί σας σε αυτή τη διαδικασία. «Εύχομαι επιτυχία στην ομάδα μας που θα υλοποιήσει την παράδοση και σε ολόκληρη την ομάδα που θα χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό μας και ελπίζω ότι αυτά τα μηχανήματα θα χρησιμοποιηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και αποτελεσματικά στα έργα σας».

Source link

Σχολιάστε