Ένα επενδυτικό Primer για επενδυτές υψηλής καθαρής αξίας που σκέφτονται τη χρηματοδότηση ταινιών

Ωραία, ξυπνήσατε μια μέρα, ελέγξατε τον ελβετικό τραπεζικό σας λογαριασμό, τηλεφωνήσατε στον προγραμματιστή του οικογενειακού γραφείου σας, φάγατε πρωινό με τον ιδιωτικό σας διευθυντή εξυπηρέτησης πελατών, πήρατε τηλέφωνο τον φορολογικό λογιστή σας και μεταξύ τριών από εσάς αποφασίσατε να επενδύσετε τα έσοδα από τη συγχώνευση ή την εξαγορά της τελευταίας εταιρείας σας όχι σε κάποιο αμφίβολο hedge fund ή start-up , καθώς και μια ωραία αντιστάθμιση εσόδων από μερικές ταινίες.

Τώρα, αυτό μπορεί να μην ακούγεται πολύ καλά αρχικά με τους γείτονές σας διαχειριστές κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου στο Κονέκτικατ ή τους φίλους σας επενδυτές πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Μπαχρέιν ή το Ντουμπάι, αλλά δεν είναι αυτοί οι ίδιοι τύποι που χρηματοδοτούν τις υπερπαραγωγές του Χόλιγουντ; Και η μόνη ερώτηση για σένα, πώς μπαίνεις στο παιχνίδι χωρίς να νιώθεις σαν τον θείο του μαθητή της σχολής κινηματογράφου που έγραψε στον ανιψιό του μια επιταγή 1.000.000 $ για μια ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν οι συμμαθητές του στο τμήμα θεάτρου και κατέληξε ως δωρεάν λήψη στο youtube.com;

Αφού λοιπόν κάνετε το μερίδιο της εργασίας σας, δείτε τι ανακαλύπτετε ότι μπορεί να είναι η ευκαιρία να εμπλουτίσετε την πλούσια αλλά βαρετή ζωή σας:

*Ο Sergey Brin και ο Larry Page της Google, ο Fred Smith, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Federal Express, ο Norman Waitt, ο συνιδρυτής της Gateway Computers, ο Jeff Skoll Of Ebay, ο Todd Wagner και ο Marc Cuban (πρώην εκπομπή.com), ο Max Levchin και ο David Grodnick Of PAYPAL, ο πρώην ChicTurtney από The Marc Turt. συνιδιοκτήτης Jim Stern, Sidney Kimmel Of Jones Apparel Group, Minnesota Twins ιδιοκτήτης Bill Pohlad. Προγραμματιστές Real Estate Tom Rosenberg, Bob Yari; και, οι χρηματοδότες Robert Sturm, Sheikh Waleed Al Ibrahim, Zeid Masri της SilverHaze Partners, Michael Singer, Mark Esses, David Larcher, Michael Goguen, Richard Landry, Michael Reilly, Rafael Fogel και Philip Anschutz είναι μόνο μια χούφτα επιχειρηματιών υψηλής καθαρής αξίας που μπήκαν στον κινηματογράφο με επιτυχημένα αποτελέσματα χρηματοδότησης και παραγωγής.

*Υπάρχουν διάφορα εμπορεύσιμα κρατικά, ομοσπονδιακά και διεθνή κίνητρα έκπτωσης φόρου που θα προσφέρουν ένα ασφάλιστρο με βάση μια θέση μετοχικού κεφαλαίου. Υποθέτοντας ότι υπάρχει μια ταινία προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων δολαρίων, όπου το 50% της είναι σε ίδια κεφάλαια και το 50% είναι μέσω διεθνών εγγυήσεων διανομής πριν από την κυκλοφορία. Τώρα υποθέστε ότι υπάρχει πίστωση φόρου 20-25% σε ολόκληρο το ποσό των 10 εκατομμυρίων δολαρίων, η οποία θα μεταφραστεί αμέσως σε πίστωση φόρου 2-2,5 εκατομμύρια δολάρια σε έναν επενδυτή.

*Πολλά hedge funds όπως Reed, Conner & Birdwell (DISNEY), Legendary Fund (Warner Brothers), Melrose Fund (Paramount Pictures), Ingenious Media’s 700 Million Dollar Float on London’s AIM, Benjamin Waisbren Investments, και μια σειρά από άλλα funds και οι διαχειριστές κεφαλαίων μπαίνουν στη θέση τους.

*Η έκρηξη του διεθνούς DVD, pay-per-view, οικιακού βίντεο, καλωδιακών, megaplex θεάτρων, το μέλλον των πολύγλωσσων λήψεων βίντεο από το Διαδίκτυο κατά παραγγελία και της ψηφιακής διανομής μεταξύ των αγορών, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλού κόστους θεατρικής ψηφιακής προβολής, η βιομηχανία ταινιών επιταχύνεται με πρωτοφανή ρυθμό ανάπτυξης.

*Ο Αμερικανικός νόμος για τη δημιουργία θέσεων εργασίας του 2004, ο οποίος τροποποιεί τον Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων του 1986, υπογράφηκε σε νόμο. Ο νόμος δημιουργεί τρία φορολογικά κίνητρα που ισχύουν ρητά για τις κινηματογραφικές ταινίες, ένα από τα οποία – το § 181 του Κώδικα Εσωτερικών Εσόδων – είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τους ανεξάρτητους παραγωγούς ταινιών και τους παθητικούς επενδυτές τους σε ταινίες που πληρούν τις προϋποθέσεις με προϋπολογισμό κάτω των 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

*Ο κλάδος του κινηματογράφου και των άλλων ψυχαγωγικών επιδόσεων ξεπερνούν συνεχώς τις προσδοκίες των αναλυτών όσον αφορά την ανάπτυξη και είναι οι μόνοι κλάδοι που αντέχουν σε άκαιρα παγκόσμια γεγονότα και σε αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

*Οι αποδόσεις των επενδυτών ταινιών μπορεί να είναι πιο ευνοϊκές και πιο ρευστοποιημένες από την κατοχή θέσεων απευθείας μετοχικού κεφαλαίου στις περισσότερες δημόσιες εταιρείες ψυχαγωγίας και σε άλλες δημόσιες εταιρείες, επενδύσεις σε ακίνητα και άλλες εναλλακτικές επενδύσεις.

*Υπάρχει τεράστια ζήτηση, κοινό και αυξανόμενη δομή διανομής για εξειδικευμένες ανεξάρτητες ταινίες, εγκληματικές, τρόμου και άλλες ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού, όπως αποδεικνύεται από την επιτυχία τέτοιων ταινιών όπως “Brokeback Mountain”, “Sideways”, “Capote”, “Garden State”, “Napolean Dynamite”, “Y Tu Mama Tambien”, “Weding “Sy Big Fatao” The 13th, «Halloween», «Texas Chain Saw Massacre», «Hostel» και «WOLF CREEK», που έγινε για $800.000, αγοράστηκε για σχεδόν 4 εκατομμύρια δολάρια πριν από την κυκλοφορία του από τη Dimension, καθώς και το «Hustle and Flow» που έγινε για 2 εκατομμύρια δολάρια και αγοράστηκε για $16 εκατομμύρια από την Paramount Pictures.

*Εκτός από μεγάλες υπερπαραγωγές όπως το “King Kong”, “Harry Potter” και άλλες ταινίες στούντιο μεγάλης κλίμακας, η πλειονότητα των ταινιών παραγωγής στούντιο έχουν υποβληθεί σε προβολή στα box office. Οι ταινίες που ήταν επιτυχημένες για τα στούντιο χρηματοδοτήθηκαν όλες εξωτερικά και ή συγχρηματοδοτήθηκαν με στούντιο, πουλήθηκαν για 2-3 φορές το κόστος τους και η πλειονότητα τους διατήρησαν δικαιώματα πώλησης στο εξωτερικό για να μεγιστοποιήσουν τα έσοδα.

Αφού λοιπόν εξετάσετε όλα τα μεγάλα οφέλη, πώς θα βρείτε στην πραγματικότητα μια συμφωνία ή ένα κινηματογραφικό έργο όπου είστε σίγουροι ότι τα μισά χρήματά σας δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από έναν παραγωγό του Χόλιγουντ ως προκαταβολή σε μια νέα έπαυλη στο Pacific Palisades;

Το κλειδί που χωρίζει τους επιτυχημένους χρηματοδότες ταινιών από τους αρχάριους μεγιστάνες της Oil που έρχονται στο Λος Άντζελες με μια τσέπη και καταλήγουν να φύγουν με μισή τσέπη λεφτά: δομημένη χρηματοδότηση, μόχλευση, ελαχιστοποίηση κινδύνου, στρατηγικές πολλαπλών εξόδων, φορολογικές πιστώσεις και ηθική συνείδηση ​​του δημιουργού/προαγωγέα ταινιών.

Τι σας μεταφράζει αυτό σε ένα πραγματικό σενάριο. Ας υποθέσουμε ότι θέλετε να χρηματοδοτήσετε το 100% μιας ταινίας χαμηλού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων, της οποίας το χειρότερο σενάριο είναι μια κυκλοφορία DVD και κέρδη από διεθνείς πωλήσεις και ίσως κάποια άλλα γλυκαντικά μετοχικού κεφαλαίου στη μετατροπή των τίτλων για τις οποίες έχετε εγγραφεί ως μέρος της συμφωνίας. Λοιπόν, αν γράψετε μια επιταγή 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων και η ταινία γυρίστηκε σε μια πολιτεία που έχει 30% εκπτώσεις φόρου, θα λάβετε πίσω 450.000 $ σε πιστώσεις φόρου + σύμφωνα με την Ενότητα 181, μπορείτε να διαγράψετε αυτό το ποσό σύμφωνα με την Federal. Επομένως, έχετε ήδη μια καλή επιστροφή πριν ξεκινήσουν τα κέρδη. Στη συνέχεια, υπολογίζετε ότι πουλάτε την ταινία σε 50 χώρες και αν είστε πραγματικά τυχεροί, πουλάτε την ταινία 3-4 φορές το κόστος σε ένα στούντιο σε ένα εντυπωσιακό φεστιβάλ όπως το Sundance, το Τορόντο, οι Κάννες κ.λπ.

Αλλά ας το πάμε πραγματικά ένα βήμα παραπέρα και ας δούμε πώς τα μεγαλύτερα αγόρια αξιοποιούν τις επενδύσεις στον κινηματογράφο επειδή μπορούν να αποκτήσουν ένα μεγαλύτερο αστέρι που μπορεί να μεταφραστεί σε μεγαλύτερες πωλήσεις στο εξωτερικό. Ας πούμε ότι ένας σκηνοθέτης/παραγωγός έχει μια ταινία 10 εκατομμυρίων δολαρίων και θέλετε να συμμετέχετε στη δράση. Θα παρκάρετε 5 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια, θα λάβετε πίστωση φόρου 20-30% στα 10 εκατομμύρια δολάρια, που θα είναι 2-3 εκατομμύρια δολάρια, ο παραγωγός θα πάρει το μεγαλύτερο αστέρι που μπορεί, θα πάρετε ένα στούντιο για να κερδίσει τα άλλα 5 εκατομμύρια δολάρια, δεν θα ανησυχείτε μήπως δείτε ποτέ ούτε μια δεκάρα από την κυκλοφορία, επειδή ξέρετε ότι τα κέρδη σας στο DVD και οι διεθνείς πωλήσεις σας θα καλύπτουν. Βγάζει νόημα?

Τώρα αξιοποιήστε το με διαφορετικούς προϋπολογισμούς, είδη, αστέρια, διανομή, μέρη όπου μπορείτε να λάβετε υψηλές φορολογικές πιστώσεις (δηλαδή το Πουέρτο Ρίκο είναι 40%), άλλες στρατηγικές εξόδου όπου μπορείτε να βρείτε τις μετοχές σας στο London AIM και βρίσκεστε στη νέα σας καριέρα ως εξελιγμένος και μορφωμένος χρηματοδότης ταινιών. Φυσικά, αν θέλετε να πάτε ακόμα πιο μακριά και να εγγυηθείτε το 100% του κεφαλαίου σας, υπάρχουν κόλπα και σε αυτό.

Σχολιάστε